[KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Koninkrijk Benjiland

Moderator: Matt

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » vr 01 mar 2013, 17:20

Er staat dan ook, als je goed gelezen hebt, dat er pas vanaf volgend schooljaar aan de nieuwe generaties enkel nog in blokletters zal worden geleerd te schrijven. Als jij een Benjilander zou zijn, zou je dus gewoon aan elkaar kunnen blijven schrijven met het risico dat mensen je teksten niet kunnen lezen ;)

Gebruikersavatar
Kathor
Geoficticus
Berichten: 2071
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Kathor » vr 01 mar 2013, 17:22

Ja, maar dan kijk ik naar de latere generaties
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door TBR » vr 01 mar 2013, 17:28

Vindt men in Benjiland gewoon een handschrift dan zo storend? Ik schrijf vaak in blokletters, maar daardoor heb ik ook een eigen blokletterhandschrift dat nauwelijks te lezen is voor andere mensen. Het lijkt me nogal een klein 'probleem', het is niet zo dat er heel vaak met de hand moet geschreven worden buiten school, meestal wordt er getypt.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » vr 01 mar 2013, 17:32

Het wordt wel degelijk als een probleem gezien omdat veel mensen het gewoon niet meer kunnen lezen en er veel ongelijkheid is tussen scholen. Het is natuurlijk een relatief klein probleem, maar groot genoeg om er iets voor te verzinnen.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » vr 01 mar 2013, 17:34

Benjilandse keuken

In de Benjilandse keuken is nog heel goed de ‘imperiale periode’ van het verleden terug te vinden. Zo zijn er nog enkele Franse gewoonten rond het eten en drinken achtergebleven, maar zijn er ook veel ‘Nederlandse’ trekjes te vinden in de Benjilandse keuken. Allereerst, doordat Benjiland niet heel erg heuvelachtig is en lage vlaktes veel voorkomen komt ook landbouw en veeteelt erg veel voor in Benjiland. Vooral in het zuiden en noorden van Benjiland, waar het doorgaans natter is dan in de rest van het land, waardoor de grond beter geschikt is voor landbouw en veeteelt.

Veel gebruikte producten uit de Benjilandse keuken zijn dan ook aardappels, groenten, vlees, gevogelte, vis en brood. Over het algemeen is men in Benjiland echt gek van lekker vlees. Waar in andere landen vlees steeds meer wordt gezien als iets slechts en ‘zielig voor de dieren’, is dit in Benjiland zeker niet het geval. Bekende groenten in Benjiland zijn allerlei soorten kool als zuurkool, rode kool, bieten, boerenkool, spruitjes enzovoort. Door de Brabantse/Limburgse geschiedenis van Benjiland zijn asperges ook ingeburgerd en worden in het voorjaar en zomer vaak gegeten.

Als ontbijt en lunch is het in Benjiland gebruikelijk om zowel gewoon pittenbrood als stokbrood te eten. Vaak met beleg als vlees, kaas en kruidenboter. ’s Ochtends wordt ook vla of pap gegeten. ’s Avonds na het eten is het in de zomer vaak aardbeien en ’s winters een kop warme chocolademelk. De algehele indeling van ontbijt-lunch-diner is in Benjiland wel heel sterk.

Zoals hierboven al enigszins te zien was, is er een duidelijk verschil te vinden in verschillende de seizoenen. In de warmere perioden bloeit Benjiland uit tot een bourgondisch land waar men écht van het eten en drinken kan genieten. Met dit gevoel komt de oude Franse slag een beetje terug. Het eten bestaat meestal uit frisse salades, veelal gepofte aardappelen en een lekker stuk vlees dat klaargemaakt wordt op de veelgebruikte barbecue: iets van de laatste 30 jaar. Ook vis wordt veel gegeten, vooral in de kustgebieden. Bij het eten hoort ook een lekkere drank. In de warmere perioden wordt over het algemeen in de avond een lekker wijntje gedronken. Deze perioden zijn hiermee echt een periode van genieten in Benjiland.

In de koudere tijden van het jaar, komt de Nederlandse invloed weer terug in het Benjilandse eten en drinken. Omdat het dan vaak koud en nat is heeft het lichaam extra voedingsstoffen en energie nodig om op gang te blijven. Vandaar dat er in deze perioden vaak kool en stamppotten worden gegeten. Stamppotten en koolsoorten als zuurkool, andijvie, boerenkool, hutspot enzovoort zijn hierin echte favorieten. Vaak geserveerd met een lekkere jus en lekker stuk vlees. Als Waar er in de zomermaanden dus licht en fris gegeten wordt, is dat in de winter dus zware kost.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » za 02 mar 2013, 00:11

Onderwijs

Benjiland heeft haar geschiedenis liggen in Frankrijk en Nederland, beide landen die het onderwijs in een hoog vaandel hebben staan. Dat is ook terug te zien in Benjiland. Benjiland is te zien als een land waar kennis belangrijk is en waar het onderwijs streng en van een hoog niveau is. Er is een heuse scheiding tussen slimmere en minder slimme mensen, die vrij streng is: het is óf hoog, óf laag niveau. Het systeem lijkt verder ook qua leeftijdsopbouw veel op het Nederlandse/Vlaamse schoolsysteem.

Kinderopvang
Als eerste is er voor de allerjongste de kinderopvang, in het Benjilands ‘Kènjerhoes’ (Kinderhuis). Dit geldt voor kinderen van 2 tot 4 jaar oud. Kinderopvang is vergeleken met Nederland relatief goedkoop. Dit komt doordat de eisen die gesteld worden in Benjiland veel minder streng zijn. Echter, de kwaliteit en de veiligheid van de opvang is wel erg goed te noemen. Ouders in Benjiland kiezen steeds minder voor kinderopvang. Dit heeft te maken met het feit dat thuiswerken in Benjiland steeds meer voorkomt waardoor de ouders vaker thuis zijn bij het kind, maar ook omdat de opa’s en oma’s van de kinderen steeds ouder worden en daardoor steeds later naar een verzorgingstehuis gaan. Aangezien het in Benjiland doodnormaal is dat vader en moeder bij de kinderen terug thuis gaan wonen, kunnen zij prima op de kinderen passen, mits de gezondheid het toelaat uiteraard.

Basisonderwijs
Vervolgens is er voor de traditionele basisschool voor de kinderen in de leeftijd van 4/5 tot 12 jaar oud, in het Benjilands ‘Gróndjsjool ‘. Vanaf 4 jaar zijn de kinderen ook leerplichtig, maar omdat er altijd een verschil is in ‘vroege’ en ‘jonge’ kinderen wordt dit vaak pas vanaf 5 jaar. De scholen zijn vaak niet al te groot, evenals de klassen. Hierdoor is een erg individuele en intensieve aanpak mogelijk. Op de Gróndsjoele wordt de basis gelegd voor de kennis van de kinderen. Vrij snel begint men met het leren van de taal: het spreken, lezen en schrijven. Ook het rekenen wordt hier gegeven. Verder zijn er natuurlijk ‘vakken’ als gym. Het niveau is al redelijk hoog te noemen. Onbewust worden de kinderen redelijk gepusht om een hoger niveau te halen, zonder middeleeuwse ‘dwangmiddelen’ maar door de individuele en intensieve aanpak. Aan het eind van de Gróndsjool volgt er net als in Nederland een soort ‘Cito-toets’ waarin het ‘eindniveau’ van de leerling wordt vastgesteld en er een beeld wordt geschetst van de mogelijkheden van het kind. Dit is van groot belang voor de verdere ontwikkeling van het kind.

Middelbaar onderwijs
Na het basisonderwijs komen de kinderen op 12-jarige leeftijd op het middelbaar onderwijs terecht (in het Benjilands ‘Middel Ongerwees’). Alle jongeren zitten hier dan 2 jaar allemaal in dezelfde ‘richting’. Dit zijn als het ware eerst twee inleidende jaren, waarin basisvakken worden gegeven en er vakken voor de latere richtingskeuze worden geïntroduceerd. Na het 2e jaar moeten de leerlingen een keuze maken uit twee richtingen, te vergelijken met de vwo-profielen uit Nederland: economie & maatschappij, of natuur & techniek. Wat de profielen inhouden, lijkt me vanzelfsprekend. Uiteraard kan ervoor gekozen voor een combinatie van de twee profielen. De leerlingen zullen dan in het 3e, 4e en 5e jaar deze vakken volgen en er in gevorderd raken. Ook voor het middelbaar onderwijs geldt dat het onderwijs zo individueel mogelijk is. Ook is het erg prestatiegericht, om het maximale uit de leerlingen te halen. Leerlingen die na het 2e jaar afvallen, dat wil zeggen die het niks vinden of die het niveau niet aankunnen, gaan naar een andere richting, die meer voor richting de Nederlandse mbo gaat. Deze richting zal ook allerlei vakken geven zoals ze voorkomen op groenscholen of techniek op mbo-niveau. Dit gebeurt pas na het 2e jaar zodat alle leerlingen toch een bepaalde basis hebben opgebouwd. Het 6e jaar is het examenjaar. Gedurende het hele jaar worden examens, opdrachten enzovoorts gemaakt. Als men slaagt krijgt men een diploma en is het klaar voor de volgende stap. Voor de richting die na het 2e jaar is afgehaakt is er nog een 3e en 4e jaar en zal men in het 5e jaar examens afleggen. Qua cijfers volgt men in Benjiland het systeem dat loopt van 1-10, waarbij je vanaf een 6,0 een voldoende hebt. Een 5,5 is hierbij niet genoeg. Om de prestaties verder te verhogen mag je op je rapport maximaal 2 zessen hebben van de (minstens) 10 vakken.

Vervolgonderwijs
Na het middelbare onderwijs komen de nieuwe studenten die willen en kunnen doorstuderen, en die zich verder willen specialiseren, in het vervolgonderwijs. In het Benjilands ‘Hoeg Ongerwees’. Uiteraard ben je, als je dat afrondt, in het bezit van betere papieren en heb je kans op een betere baan. Net als in Nederland kan je kiezen uit allerlei opleidingen van alle richtingen en studies die je maar kan bedenken. Qua niveau is er hier geen onderscheid. Als je de Middel Ongerwees hebt afgerond ga je naar de universiteit. Als je dat niet hebt gered, kan dat niet. Om de prestaties te verbeteren en studenten meer te motiveren, kunnen ze korting op het collegegeld krijgen als ze hogere cijfers halen. Zo wil men in Benjiland zorgen dat iedereen kan studeren, zowel rijk als oud, als je je best maar doet.

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door TBR » za 02 mar 2013, 12:12

Er is wel erg weinig variatie in het middelbaar onderwijs, enkel naatur&techniek of maatschappij &economie en slechts een paar beroepsrichtingen (denk ik toch, als je dat met mbo bedoelt) Geen taalkundige richtingen, geen wikunidge? Misschien zijn deze niet vermeld of zijn talen niet zo belangrijk in Benjiland. Ook zijn dingen als 'als je niet meer meekunt op dit niveau' echt niet goed voor het zelfbeeld van een leerling, en 'zakken' naar een 'lagere' richting ook niet.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » za 02 mar 2013, 14:23

Die vakken zijn allemaal ingedeeld per richting. Wiskunde zit bijvoorbeeld bij beide, en qua talen zitten Benjilands/Nederlands en Frans bij beide. Bij economie en maatschappij komen daar nog Duits, Engels en eventueel Spaans bij. Bij natuur en techniek zitten dan weer natuurkunde, scheikunde et cetera. Maar zoals ik zei, kan er ook uit vakken van een andere richting gekozen worden. En wat betreft het het 'niet meer meekunnen op dit niveau' gebeurt in het echt ook. In het vwo zit je in het 1e jaar in een mix van havo/vwo, en na dat eerste jaar wordt er gekeken of je havo of vwo kan doen. Dat is hier in principe hetzelfde. Hetzelfde geldt voor als je in Nederland je vwo hebt afgerond, en daarna naar de universiteit gaat en die niet redt, dan moet je ook lager. Dat gebeurt nou eenmaal. In werkelijkheid zal het wel iets minder hard en direct zijn als dat het hier klinkt, maar het principe is wel hetzelfde. Het niveauverschil in Benjiland tussen E&M, N&G en die andere richting (Secundair Ongerwees) is niet bijzonder groot, hoewel die laatste natuurlijk wel lager is. Tot slot heb je natuurlijk ook altijd de mogelijkheid tot herkansingen, je zakt niet zomaar terug naar een lagere richting.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » vr 08 mar 2013, 18:24

Wat betreft het tolsysteem in Benjiland lijkt er eindelijk wat vooruitgang te zijn geboekt. Het is momenteel zo dat er door middel van tolpoorten tol wordt geheven (uitgelegd in beginpost topic 'Algemeen'), en dat er per jaar een bedrag aan wegenbelasting moet worden betaald. Dit bedrag is uiteraard een stuk lager dan bijvoorbeeld in Nederland, omdat er ook al tol wordt geheven op de Autoroutes.
De Benjilander schreef:Verangering in Autoroute tollage mäögelik sjneller wie verwacht

Eendhoeven - De verandering in de manier waarop tol wordt geheven op de Autoroutes in Benjiland komt steeds dichter bij en komt er misschien sneller dan verwacht werd. Al jaren geleden gingen er stemmen op om de tolvoering door middel van fysieke tolpoorten te schrappen, omdat het dramatisch is voor de doorstroming en veel ruimte inneemt. Wat hiervoor in de plaats moet komen is een zogenaamd Autoroutevignet. Concrete plannen zijn er nog niet, maar een eventueel vignet zou in theorie al binnen twee jaar ingevoerd kunnen worden.

Het huidige idee is om de fysieke tolvoering op Autoroutes door middel van tolpoorten af te schaffen. Dit omdat er de laatste jaren steeds meer files zijn ontstaan bij de tolpoorten en deze dus een zeer negatief effect hebben op de doorstroming, met name rond de grote steden. Hiervoor in de plaats zou dan mogelijk een Autoroutevignet moeten komen. Dit houdt in dat elke auto in de toekomst voorizen zou moeten zijn van een gekocht vignet in de vorm van een sticker op de voorruit en een registratie op het kenteken. Het vignet geeft dan het recht om van de Autoroutes gebruik te maken. Waarschijnlijk wordt er onderscheid gemaakt tussen verschillende voertuigsoorten. Verschil in Benjilandse of Maldarische voertuigen komt er waarschijnlijk niet. Over de kosten is nog niets bekend, maar het is wel de bedoeling dat de opbrengsten van het vignet gelijk, of iets hoger zijn dan de opbrengsten van het huidige tolsysteem.

Hoe het vignet er precies uit komt te zien en wanneer het mogelijk in gaat is nog niet bekend, maar volgens verkeerskundigen is het mogelijk dat dit al binnen twee jaar is. Wat wel bekend is, is dat het Autoroutevignet mogelijk gaat lijken op het huidige Zwitserse Autobahnvignet. Veranderingen in de wegenbelasting per motorvoertuig zijn nog niet bekend, maar deze worden mogelijk ook hoger. Hierover is verder nog geen nieuws.

Gebruikersavatar
SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2441
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Nijmegen [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door SjorsB » vr 08 mar 2013, 18:32

^^ Het Uneetse vignet lijkt ook een beetje op die van Zwitserland.

Ik mag hopen dat er als het ingevoerd wordt wel strenge controles komen, anders is gewoon niet betalen veel makkelijker. ;)

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Marcel » vr 08 mar 2013, 23:46

Snelwegfreak schreef:
De Benjilander schreef:Valkeatel veur oan raadvare verplich onger zesteen joar

Hielstad - Vanaf 1 mei is het voor kinderen jonger dan 16 jaar verplicht om een valhelm te dragen tijdens het fietsen, daarover heeft het kabinet vandaag overeenstemming bereikt. Het voorstel kwam van het SPB vorig jaar en werd gisteren met een grote meerderheid goedgekeurd. Deze wet moet de fietsveiligheid voor kinderen vergroten. De wet moet alleen nog langs de Ierste Koamer, maar men verwacht dat die bijna unaniem akkoord zal gaan.

(...)

De SPB kwam ook met het plan om een fietsrijbewijs in te voeren in Benjiland, maar daar voelt het kabinet voorlopig nog niks voor.
Goed plan! Frankenland kent dit niet en nu men dit op Internet leest, brandt de discussie hierover los.

(Persoonlijk) Ik heb in het verleden een (2x zelfs) en verkeersdiploma gehaald op de lagere school. Zo'n soort diploma zou je ook in kunnen voeren voor het fietsen.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » za 09 mar 2013, 00:00

Klopt, dat is ook een reële optie. Mooi om te lezen dat het Benjilandse nieuws voor discussie zorgt in Frankenland! :)

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » wo 27 mar 2013, 23:41

Feestdagen
  • 1 januari – Neejjoarsdaag
  • 31 januari – Onafhangelikheedsdaag
  • 12 mei – Vreejheedsdaag
  • 1 september (var.) – Eendesdaag
  • 11 november – Sinte Mèrten
  • 3 december – Koeningsdaag
  • 5 december – Sinte Niklaas
  • 25 december – Ierste Krisdaag
  • 26 december – Twieje Krisdaag
  • 31 december – Aldejoarsdaag
Schoolvakanties 2012-2013
  • Wintervakantie: 21 dec – 6 jan (2 weken)
  • Voorjaarsvakantie: 22 apr – 28 apr (1 week)
  • Zomervakantie: 15 jul – 1 sept (7 weken)
  • Herfstvakantie: 25 okt – 11 nov (2 weken)

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » do 28 mar 2013, 16:39

De Benjilander schreef:Groete finansje problieme topveutbal

Markestad - Uit het jaarlijkse verslag van de BVB (Benjilandse Voetbalbond) blijkt zoals verwacht dat veel voetbalclubs uit het topvoetbal in Benjiland momenteel in grote financiële problemen verkeren. De uitkomsten van het rapport zijn door de Benjilander onderschept kunnen worden, daar waar het rapport pas officieel maandag naar buiten komt.

Uit het rapport blijkt dat de problemen voornamelijk worden gecreëerd door de te hoge salarissen en onderhoudskosten van stadions en dergelijke, al zeggen veel clubs zelf dat ze slachtoffer zijn van de economische crisis en het feit dat staatssteun naar de clubs 2 jaar geleden is stopgezet. De toestand van een aantal clubs is zorgelijk en een aantal clubs schijnen zelfs dichtbij een faillissement te zijn. Wat verrassend is, is dat het hierbij ook gaat om voetbalclubs uit de Benjilandse Eredivisie. Vooral de clubs VVV '51 en VV Brabantia in de Eredivisie schijnen in serieuze problemen te verkeren.

In de Eredivisie zijn slechts 3 van de 10 clubs als financieel gezond verklaard door de BVB, en in de Twieje Klasse zijn het er zelfs slechts 2 van de 12. Alle clubs die er momenteel slecht voorstaan worden vanaf nu sterk in de gaten gehouden door de BVB. Vooral enkele clubs uit de Twieje Klasse staan op het punt van een faillissement. Het is goed mogelijk dat sommige clubs het volgende seizoen niet kunnen beginnen.

Maandag zal het rapport officieel gepubliceerd worden en dan zal er meer duidelijk worden over de financiële status van alle voetbalclubs uit het professionele voetbal in Benjiland.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Snelwegfreak » di 16 apr 2013, 17:09

De Eendhoever Markt

In Benjiland zijn er een aantal markten te vinden in steden. Het is doodnormaal dat er eens of meer keer per week een markt is op een plein in een stad waar men naartoe gaat om spullen te kopen of boodschappen te doen. Mede hierdoor zijn er ook niet veel grote ‘hypermarchees’ in Benjiland, maar halen de Benjilanders hun spullen en boodschappen in kleine winkeltjes of supermarkten, maar écht grote winkelcentra zijn op één hand te tellen. Alleen in de grootste steden zijn die te vinden. Zoals gezegd heeft wel elke stad of elk dorp zijn eigen dag -of weekmarkt. De grootste van Benjiland is te vinden in de hoofdstad Eendhoeven.

Op het Onafhenkelikspleen wordt elke maandag tot en met vrijdag van 8:00 uur ’s ochtends tot 20:00 uur ’s avonds de Eenhoever Markt georganiseerd. De markt is te vergelijken met de Albert Cuypmarkt in Amsterdam (Nederland). De markt is ontstaan begin 20e eeuw toen Benjiland nog onder de Nederlandse vlag bestond. De Albert Cuypmarkt in Amsterdam werd gezien als hét voorbeeld voor gezelligheid en een centrale plek om te winkelen en te handelen. Feitelijk omdat Amsterdam zo’n grote markt had, moest men er in Benjiland ook één hebben: een soort jaloezie dus. Daarom dat de Eendhoever Markt in 1930 werd opgericht als koop –en handelscentrum van de stad en werd al snel een voorbeeld van andere steden in Benjiland.

Afbeelding

Het assortiment van de Eendhoever Markt is erg divers. Er is van alles te vinden. Van vers vlees, vis en groenten tot kleding, elektronica en souvenirs. Er heerst altijd een erg gezellige sfeer op de markt met veel muziek, lachen, een drankje en een hapje. De Eendhoever Markt is daarmee écht een trekpleister in Benjiland geworden. Vanuit heel Benjiland en zelfs vanuit Maldaria en andere landen in de buurt komen er mensen naar de Eendhoever Markt die in de loop van de tijd is uitgegroeid tot een heuze toeristische locatie.

Gebruikersavatar
SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2441
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Nijmegen [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door SjorsB » di 16 apr 2013, 21:00

Leuk stukje, maar vooral heel erg origineel! :d

In Uneta hebben de meeste grotere plaatsen wel een weekmarkt, maar zo apart en divers als de Eendhoever Markt zullen ze niet worden.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Snelwegfreak » wo 17 apr 2013, 16:28

Dank je!

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door sirdanilot » wo 17 apr 2013, 16:52

Dat soort dingen zijn inderdaad altijd erg leuk om te bezoeken als toerist :B

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Snelwegfreak » wo 17 apr 2013, 17:34

Dat klopt, en dat gebeurt dan ook. De lokale economie profiteert er aardig van. Mensen maken er al snel een leuk dagje/weekendje uit van.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Snelwegfreak » za 20 apr 2013, 00:39

Overigens hoef ik me wat betreft Benjiland niet te vervelen. Ik heb voor mezelf een ''To Do'' lijstje opgesteld, waar zo'n 15 onderwerpen op staan om nog uit te werken/over te schrijven. De komende maanden of langer ben ik nog wel zoet :)

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen

Bericht door Snelwegfreak » ma 22 apr 2013, 12:28

Het drugsbeleid is per 1 april jl. aangepast. Het is iets strenger geworden:

Drugsbeleid in Benjiland

Benjiland kent een liberaal beleid ten opzichte van drugs. Dat komt mede doordat onderzoeken hebben aangetoond dat de meeste drugs die in de meeste landen van de wereld verboden zijn, eigenlijk helemaal niet gevaarlijk zo zijn als veel mensen beweren. Drugs die niet gevaarlijk zijn, (dat wil zeggen: niet extreem verslavend; niet slecht voor de gezondheid) zijn in Benjiland toegestaan. Dat zijn de volgende drugs:

Stimulerende middelen (uppers)
Stimulerende middelen zijn middelen die de activiteit van het centrale zenuwstelsel stimuleren. Stimulerende middelen worden vaak ‘uppers’ genoemd omdat ze de mentale en fysische processen van het lichaam verhogen of versnellen. Toegestane stimulerende middelen zijn in Benjiland:
  • Plantaardige stoffen (of stoffen die voorkomen in bijvoorbeeld) quat, thee, koffie, energiedrank, cafeïne, guarana en taurine.
  • Bepaalde medicatie
  • Amfetamine
Verdovende middelen (downers)
Verdovende middelen zijn slaapverwekkend, spierverslappend en zijn stress -of angstverminderend. Verdovende middelen hebben een kalmerende en ontspannende werking. Toegestane verdovende middelen zijn in Benjiland:
  • Alcohol (vanaf 18 jaar)
  • Bepaalde medicatie
Hallucinogene middelen
Hallucinogene middelen veroorzaken onder andere hallucinaties. Dat betekent dat ze de waarneming van de zintuigen veranderen. Officieel worden ze dan ook ' hallucinogenen' genoemd. Toegestane tripmiddelen zijn in Benjiland:
  • Cannabis
  • Truffels
  • Paddo's
  • LSD
Al deze drugs mogen dus gebruikt in Benjiland. Niet in het openbaar!!! Autorijden (of andere motorvoertuigen besturen) is ten strengste verboden na het nuttigen van (onder andere) deze drugs en bij overtreding hiervan volgen zéér strenge boetes en/of straffen. Wat betreft alcohol geldt in Benjiland een maximum promillage van 0,0. Dat wil zeggen: er mag totaal geen alcohol genuttigd zijn voor het rijden. Andere drugs, zoals medicatie (bijvoorbeeld: ritalin, benzodiazepines, dexamfetamine) zijn alleen verkrijgbaar op recept. Voor al de hierboven genoemde drugs geldt dat deze alleen mogen worden verkocht in Coffeeshops of Smartshops en alleen aan personen met een Benjilandse identiteit die 18 jaar of ouder zijn. Bovendien is bij de verkoop verplicht een duidelijke uitleg te geven en informatie van gebruik, effecten e.d. Bovendien verstrekt de overheid ook informatie over drugs, om problemen te voorkomen. Bij grensposten en op vliegvelden wordt zéér streng gecontroleerd op het smokkelen van drugs.Tot slot zijn er regels wat betreft de hoeveelheid drugs die een persoon mag kopen en bij zich mag hebben. Het gaat hierbij om de zogenaamde 'gebruikershoeveelheid'. Dat zou bijvoorbeeld zijn maximaal 5 gram cannabis.

Het is echter niet zo dat drugs ook dan direct door iedereen de hele dag gebruikt worden. Drugs worden maar weinig gebruikt, maar vooral onder jongeren en door mensen om na een week hard werken even lekker tot rust te komen. Daarom zijn vooral de hallucinogene middelen 'populair' in Benjiland.
Laatst gewijzigd door Snelwegfreak op zo 04 aug 2013, 17:00, 1 keer totaal gewijzigd.

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Koen » ma 22 apr 2013, 23:48

Het maximaal toegestane alcoholpromilage is dus 0,0 promille. Dat is niet zo handig, aangezien er altijd wel van nature een klein beetje alcohol in je bloed voorkomt. In vruchten die te lang in de zon hebben gelegen en maaltijden bereid met wijn of bier zit ook een klein beetje alcohol. Zo straf je dus ook mensen die niet hebben gedronken voor het rijden. Beter is het alcoholpromilage 0,1 of 0,2 promille. Dan ben je strafbaar vanaf ongeveer een biertje, maar niet zonder dat je hebt gedronken.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Snelwegfreak » ma 22 apr 2013, 23:54

Dat klopt, daar is men zich ook van bewust. Wat dat betreft een beetje een kromme wet. In de realiteit wordt het een beetje 'gedoogd' daarom. Men zal pas vanaf een promillage van 0,2 promille gaan bekeuren. Echter, om een statement te maken dat je écht helemaal geen (dus eigenlijk 0,0) alcohol behoort te nuttigen voor het autorijden is de norm op 0,0 promille gesteld.

Gebruikersavatar
Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door Snelwegfreak » di 23 apr 2013, 00:02

Weer een flink stuk info over Benjiland, ditmaal over het sporten/de sporten. Op mijn lijstje staan nu nog 14 onderwerpen/dingen, al kunnen dat er altijd meer worden.

Sport in Benjiland

Algemeen
Sporten in Benjiland is populair. Ruim 70% van de bevolking zegt regelmatig te sporten, dat houdt in ongeveer twee of drie keer per week een uurtje bezig zijn/sporten. Dat heeft als oorzaak dat Benjilanders van oudsher al veel met de fiets deden en niet vies waren van wat zwaarder werk. Hoewel er weinig professionele sport in Benjiland is, is het dus zeker wel populair. Omdat veel mensen het doen is het ook niet duur. Sporten in sportcentra is betrekkelijk goedkoop. Ook omdat het eten in Benjiland vaak redelijk ‘voedingsrijk’ is en veel vlees en vet bevat (zeker in de wintertijden) is het belangrijk dat men in de rest van het jaar extra hard sport en beweegt om al die extra kilootjes eraf te halen of houden.

Vanuit de overheid worden sporten en bewegen dan ook gestimuleerd door middel van bijvoorbeeld campagnes en verplichte gymlessen op school. Door dit alles is er ook weinig overgewicht in Benjiland. Slechts 36% van de mannelijke bevolking en 28% van de vrouwen in Benjiland kampt met overgewicht en een groot deel daarvan zijn dan zelfs nog ouderen.

Als het op sport aankomt zijn er allerlei soorten sport in Benjiland. Uiteraard worden alle bekende sporten wel uitgeoefend in Benjiland maar enkele bekenden en de grootsten van het land zal ik hieronder wat verder uitwerken. Zoals gezegd komt professionele topsport in Benjiland weinig voor. Dat komt vanwege het lage aantal inwoners en het gebrek aan topsportmentaliteit (sport was altijd meer omdat het nodig was dan als competitie). Op deze manier is er een erg lage instroom van jonge topsporters. Zo weinig dat het te verwaarlozen is en geen zin heeft om erin te investeren.

Fitness
Allereerst de allergrootste groep van de sporten in Benjiland: fitness. De meeste mensen doen aan fitness. Thuis of in een sportcentrum, dat is om het even, beide zijn erg populair. Van jong tot oud, heel veel mensen fitnessen. Wat vooral gedaan wordt is de krachttraining en cardio, en dat gebeurt dan weer in allerlei vormen. Feit is dat veel mensen proberen gezond en fit te blijven. Mede daardoor zijn er als logisch gevolg weer veel fitnesscentra in Benjiland. In elke stad vind je er wel een paar. Echter, het is ook érg populair om thuis een aantal toestellen te hebben waarop oefeningen worden gedaan. Benjilanders lijken wat dat betreft wel een beetje sportfreaks af en toe. Enige kanttekening is dat vanwege de gezondheid van de sporters er een minimumleeftijd is van 16 jaar en moet elk nieuw lid verplicht een aantal lessen volgen voordat ze aan de slag gaan in het fitnesscentrum om zo te voorkomen dat ze zichzelf blesseren.

Voetbal
De tweede vorm van sport in Benjiland, maar wel de belangrijkste en bekendste, is voetbal. Voetbal wordt al sinds mensenheugenis gespeeld in Benjiland door veel mensen. Altijd op amateuristische basis, maar in 1947 werd de eerste voetbalclub opgericht (FC Marken) en in 1960 werd de BVB (Benjilandse VoetbalBond) opgericht samen met de Eredivisie die het begin vormden van het betaalde voetbal in Benjiland.

Tegenwoordig is voetbal als sport nog steeds onderverdeeld in twee categorieën: amateurs en professionals. De amateurs (waarvan merendeel jeugd) spelen nog steeds bij lokale voetbalclubs en spelen voor het plezier. Aan de andere kant is er het topvoetbal in Benjiland waar, zoals bekend, het erg slecht mee gaat momenteel. Onlangs werd bekend dat V.V.V. ’51 haar faillissement aanvroeg en mogelijk volgen er meer ploegen, wat grote consequenties kan hebben voor het topvoetbal in Benjiland. Misschien zelfs wel het einde.

Qua sfeer in het amateurvoetbal is er niks op aan te merken. Zoals gezegd ontbreekt het in Benjiland aan een echte topsportmentaliteit en dat is terug te zien op de voetbalvelden bij de jonge jochies. Naast winnen gaat het meer om je best doen en plezier hebben. De sfeer is altijd goed en gezellig.

Het jaar 2012 was een hoogtepunt voor het voetbal in Benjiland. Toen organiseerde het land samen met buurland Maldaria het AFC Atlantis Cup 2012-voetbaltoernooi. Dit trok veel aandacht, mensen en spektakel naar Benjiland. Hoewel het voetbal en de interesse ervoor erdoor een boost heeft gekregen, bleven de financiële voordelen uit. Die gingen naar met name de gemeenten.

Fietsen
Verder is er nog de fiets. Wat betreft de fiets er ook hier een onderverdeling te maken, namelijk tussen gewoon het fietsen van huis naar school/werk et cetera, en het fietsen als sport. Beide komen voor. Vooral het vrijetijdsfietsen komt heel veel voor. Veel mensen gaan met de fiets naar het werk (als ze niet te ver weg wonen), boodschappen in de lokale winkeltjes, naar school enzovoorts. De fiets is een gerespecteerd en veelgebruikt vervoersmiddel.

Daarnaast is er het fietsen als sport. Die wordt ook geregeld uitgeoefend, ware het niet dat dat enkel door amateurs gebeurt. Professionele fiets/wielersport is er niet in Benjiland. Vooral door het relatief vlakke landschap door Benjiland en de heuvels/bergen in het zuiden zoeken veel fietsfanaten de fiets op en bestrijden deze heuvels/bergen. Er is dan te denken aan wielrenners en bmx’ers.

Hoewel er niet echt topsport is wat betreft het fietsen in Benjiland zijn er toch veel mensen die de sport zeer serieus nemen. Vanwege het feit dat Maldaria ook grote bergen heeft en een mooi en geschikt landschap, gaan er ideeën op om toch een wielerwedstrijd (soort Tour de France) te organiseren in Benjiland en Maldaria voor zowel amateurs als semi-profs.

Zwemmen
Tot slot is er nog zwemmen. Ook zwemmen is in Benjiland populair onder de bevolking. Hoewel ook weer niet professioneel, doen veel mensen het. Vanwege het feit dat Benjiland een aantal grote meren kent, alle jongeren op school hun zwemdiploma’s halen en vanwege het vaak mooie weer in Benjiland is er vaak de mogelijkheid om te zwemmen, en die laat men in Benjiland vaak niet schieten. Er zijn naast de vele meren en rivieren waarin mag worden gezwommen natuurlijk ook de vele stranden aan de Atlantische Oceaan (het voordeel van een eiland/schiereiland), maar die is vaak een stuk frisser qua temperatuur en wilder qua stroming/golfslag en daarom minder populair. De overheid van Benjiland wil dat men zich onbekommerd in een meer kan duiken en zorgt ervoor dat de waterkwaliteit goed is. Dat wil zeggen, schoon en zonder ziekteverwekkende bacteriën. In alle binnenlandse meren en een deel van de rivieren is schoon zwemwater al gegarandeerd.

Gebruikersavatar
SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2441
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Nijmegen [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [KBL] Algemeen, Politiek en Cultuur

Bericht door SjorsB » di 23 apr 2013, 08:15

Ah dat is interessant :d, is fitness duur in Benjiland? In Nederland kan er al snel een aardig prijskaartje aan gaan hangen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten