[KBL] Voetbal

Koninkrijk Benjiland

Moderator: Matt

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Voetbal

Bericht door Snelwegfreak » ma 31 mar 2014, 23:11

Benjilands Elftal

Afbeelding
De Benjilander schreef:Seleksie Roeije Lieuwe bekandgemokt

17 mars 2014

EENDHOEVEN - De Roeije Lieuwe doen mee aan de Atlantis Cup 2014 en reizen binnenkort af naar Carthamië om te strijden om de felbegeerde beker. Vandaag maakte bondscoach Karel Vandenberg de selectie van het Benjilandse elftal bekend. Er zijn weinig verrassingen te vinden in de selectie. Aanvaller Keesjman draaide een topseizoen met 34 doelpunten en zal zeker proberen internationaal een goede indruk achter te laten. De volgende 23 spelers zijn opgeroepen om mee te gaan naar Carthamië.

Doelmannen
1. Benjamin Goemmes
21. Ronald Pierro
23. Jean Woater

Verdedigers
2. Eric Beijer
3. Filip Adde
4. Rodrieg Alex
5. Peter Valle
13. Sante Arien
18. Alfons La Violette
21. Pierre Le Grand

Middenvelders
6. Mark Boeme
7. Oela Tevoene
8. Philip Koke
14. Johan Voegel
15. Jason Koelie
17. Edeson Maende

Aanvallers
9. Meteja Keesjman
10. Geoginio Weejna
11. Jurgen Lokkedie
16. Ismaël Akchaoui
19. Chris Ribbe
20. Mohammed El Ouahhabi
22. Elvis Depee

De eerste wedstrijd van de Roeije Lieuwe is op donderdag 3 april om 15:00 's middags lokale tijd tegen gastland Carthamië. Op 9 en 15 april komt Benjiland ook in actie tegen respectievelijk Laconia en buurland Maldaria, wat een geweldige derby zal worden. Al het nieuws rondom de Atlantis Cup 2014 is te volgen op de website en alle wedstrijden zijn live te volgen op Ien.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Voetbal

Bericht door Snelwegfreak » do 03 apr 2014, 21:59

De Benjilander schreef:Roeije Lieuwe verliere ierste wedsjtreed

Vreejdaag 4 avril 2014

DIPFYøðR - De Roeije Lieuwe hebben gistermiddag de eerste wedstrijd in de strijd om het AFC Atlantis Cup 2014 verloren van een van de gastlanden Carthamië. Het werd in Dipfyøðr Cylenië 2-0 voor Carthamië.

Hoewel Carthamië werd ingeschat als sterke tegenstander was de 2-0 nederlaag van het Benjilands elftal gisteren toch enigszins verrassend te noemen. Bij de bookmakers waren de Roeije Lieuwe licht favoriet en ook de verwachtingen bij de supporters waren hooggespannen. De wedstrijd begon aardig voor Benjiland. In het eerste halfuur werd er goed voetbal gespeeld en creëerde het team van Vandenberg enkele grote kansen. Deze werden echter allemaal om zeep geholpen, mede door goed keeperswerk van de Carthaamse doelman. Na een halfuur werd Carthamië sterker en creëerden ook zij kansen. In de tweede helft werd Carthamië amper gevaarlijk. Wederom kreeg Benjiland enkele kansen, maar de bal wilde maar niet goed vallen. Uit een uitbraak van Carthamië in de 67e minuut kregen de Roeije Lieuwe een geweldige tegenslag: uit een mooie voorzet scoorde de ploeg fraai. Benjiland kreeg een mentale dreun en had het de volgende minuten lastig. De ploeg stond onder druk en kwam er amper nog uit. Rond de 80e minuut begonnen de Roeije Lieuwe weer aan te dringen. In de 85e minuut werd Benjiland een terechte penalty ontnomen toen Keesjman in de zestien werd neergehaald. In de slotminuten scoorde Carthamië ook nog de 2-0 door de grote ruimtes die achterin ontstonden doordat Benjiland alles of niets speelde.

Karel Vandenberg zei teleurgesteld te zijn met het resultaat, maar was ook reëel en kritisch: ''Het is niet te geloven dat we verloren hebben vandaag. Als je het merendeel van de wedstrijd de bovenliggende partij bent en veel grote kansen creëert moet je gewoon winnen. Als je dan ook nog een penalty niet krijgt en je eigen kansen niet afmaakt, ja, dan maak je het jezelf enorm lastig. Carthamië heeft daar goed op ingespeeld en heeft enorm efficiënt gereageerd op onze fouten. Het is jammer van het resultaat. Dat moeten we volgende week goedmaken tegen Laconia. Alles is nog mogelijk, maar we hadden het onszelf makkelijker kunnen maken.''

De volgende wedstrijd is volgende week woensdag 9 april. Om 17:30 uur speelt Benjiland dan weer in Dipfyøðr. Tegenstander Laconia. Ook deze wedstrijd is live te zien op Ien. De uitzending begint om 16:00 uur.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Voetbal

Bericht door Snelwegfreak » wo 09 apr 2014, 23:17

De Benjilander schreef:Benjilan revensjiert sich

Donnersdaag 10 avril 2014

DIPFYøðR - De Roeije Lieuwe hebben gisteravond revanche genomen op het slechte resultaat van de eerste wedstrijd in het AFC Atlantis Cup 2014. De tweede wedstrijd was spectaculair met veel kansen en doelpunten. Laconia werd in Dipfyøðr met 4-2 verslagen.

Op papier was Laconia de zwakste schakel in poule C, naast Maldaria en sterke kracht Carthamië. Na de verliespot tegen Carthamië moest er gewonnen worden van Laconia. Met deze instelling ging de ploeg van Vandenberg ook het veld op: er werd met veel passie en strijd gespeeld. Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Roeije Lieuwe op 1-0 door een penalty van Keesjman. Benjiland creëerde veel kansen en kwam vlak voor rust op 2-0 door een treffer van Rodrieg Alex met een stevige kopbal uit een hoekschop. Laconia kwam in de tweede helft goed uit de startblokken en ging vol in de aanval. De eerste kans die het creëerde werd direct afgemaakt: 2-1. Benjiland ging gelijk in de tegenaanval en al snel werd het 3-1 door een mooi uitgespeelde counter waaruit Elvis Depee de bal onder de Laconische doelman schoof. Benjiland bleef gedurende de rest van de wedstrijd de dominante ploeg en kreeg nog enkele kansjes. Laconia kwam er nog enkele keren uit, maar werd amper gevaarlijk. In de 79e minuut scoorde Elvis Depee voor de tweede maal deze wedstrijd uit een mooi ingeschoten vrije trap vanaf 24 meter van het doel. De keeper van Laconia was kansloos op het harde schot: 4-1. Laconia deed in de slotminuten nog wat terug toen Benjiland gas terugnam. Uit een afgevallen hoekschop schoot Laconia mooi de 4-2 binnen. Karel Vandenberg was erg tevreden met het resultaat: ''we hebben goed voetbal op de mat gespeeld en de tegenstander weinig kans gegeven. We staan nu tweede, maar de laatste wedstrijd is minstens net zo belangrijk.''

De derde en laatste wedstrijd in poule C is volgende week dinsdag 15 april. Om 15:00 uur wordt in Dipfyøðr afgetrapt tegen buurland Maldarië. De wedstrijd tegen Maldarië belooft een fantastische derby te worden. Karel Vandenberg verwacht een sfeervolle kraker: ''De confrontaties tussen Benjiland en Maldarië staan garant voor spektakel, passie en sfeer. Na de goede pot van gisteren is het erg belangrijk om ook deze wedstrijd te winnen. Willen we naar de volgende ronde moet er simpelweg gewonnen wonnen.'' Ook de wedstrijd tegen Maldarië is live te zien op Ien. De uitzending begint om 13:30 uur.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Voetbal

Bericht door Snelwegfreak » do 24 apr 2014, 16:59

Oud bericht...
De Benjilander schreef:Benjilan deur noar twieje ronge!

Donnersdaag 17 avril 2014

DIPFYøðR - Na een bloedstollend spannende wedstrijd tegen buurland Maldarië hebben de Roeije Lieuwe zich gistermiddag veilig gesteld voor de tweede poulefase. In een sfeervol Dipfyøðr werd het tegen Maldaria 1-1. Daarmee is Benjiland verzekerd van de volgende ronde in het AFC Atlantis Cup 2014 voetbaltoernooi.

Na de geweldige overwinning op Locania met 4-2 vorige week stond er voor Benjiland nog maar één ding op tegen de laatste poulewedstrijd tegen Maldaria: niet verliezen! Maldaria stond namelijk op even veel punten als Benjiland, maar de Roeije Lieuwe hadden een beter doelsaldo. En de missie werd gehaald: Benjiland speelde in een fantastisch sfeervol Dipfyøðr gelijk tegen buurland Maldaria. De prachtige derby werd in de laatste 10 minuten nog bijna verloren, maar zo ver kwam het niet. Beide landen hielden een punt over aan deze wedstrijd, maar door het nog steeds betere doelsaldo van Benjiland betekende dat dat de Roeije Lieuwe tweede in de poule werden achter Carthamië, wat betekent dat de ploeg van Vandenberd door gaat naar de tweede ronde.

De wedstrijd werd 90 minuten lang vergezeld door een geweldige sfeer: de fans van Benjiland en Maldaria maakten er een mooie voetbalmiddag van. Het spel van beide ploegen viel in de eerste 45 minuten tegen. Veel kansen werden er niet gecreëerd en de landen gingen met 0-0 de rust in. Na rust begon Benjiland meer te voetballen tegen het zwakkere Maldaria. Het was duidelijk merkbaar dat de Maldarianen niet de kwaliteit en kracht konden opbrengen die Benjiland wel had. In de 53e minuut miste Keesjman een ongelooflijke kans op 1-0. In de 68e minuut werd een zuivere goal van Maldaria onterecht afgekeurd vanwege buitenspel. Richting het einde werd Benjiland sterker en kwam het via een kopbal uit een corner door Eric Beijer alsnog op een 1-0 voorsprong. De menigte in het stadion werd gek, zowel die van Benjiland als Maldaria. De Maldariaanse fans wisten dat het nu heel erg moeilijk zou worden om nog door te gaan naar de volgende ronde: het moest drie keer scoren en geen goal meer tegen krijgen. Maldaria werd wel sterker richting het einde van de wedstrijd. In de 82e minuut scoorde Maldaria na enkele minuten pressie te hebben gegeven. Het werd toen ongelooflijk spannend: snel werd de bal in het spel gebracht en ging Maldaria op jacht naar de tweede goal. Maar tevergeefs, kansen werden gemist en Benjiland deed het rustig aan met spelhervattingen. Ook in de extra tijd kon Maldaria geen vuist meer maken. De scheids floot na 93 minuten af voor het einde van de wedstrijd, het bleef 1-1 en Benjiland ging na Carthamië door naar de tweede ronde.

De trainer, spelers en fans waren uitzinnig na het behalen van de volgende ronde, maar waren tegelijkertijd ook angstig voor de tegenstanders in die volgende poulefase: Schellingen en Nionië. ''Twee ongelooflijk sterke tegenstanders'', volgens VandenBerg, ''we zullen tot het uiterste moeten gaan om deze ploegen te verslaan. Omdat alleen de eerste in de poule nu doorgaat, moeten de jongens echt alles geven. Maar dat is van latere zorg, het is mooi dat we door zijn naar de volgende ronde. Het zat er vooraf al in, maar we hebben het ons moeilijker gemaakt dan nodig was. Nu nog even feest vieren en dan zorgen dat we volgende week klaar zijn voor Schellingen.''

De eerste wedstrijd in de volgende pouleronde, poule H, is op dinsdag 22 april om 17:30 uur. Ditmaal wordt er gespeeld in Påcthar. De wedstrijd tegen Schellingen is live te zien op Ien. De uitzending begint om 16:00 uur.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Voetbal

Bericht door Snelwegfreak » do 24 apr 2014, 17:17

De Benjilander schreef:Roeije Lieuwe deun goeije zoake

Weunsdaag 23 avril 2014

PåCTHAR- Benjiland heeft uitstekende zaken gedaan in de eerste wedstrijd in de tweede ronde van het AFC Atlantis Cup 2014 voetbaltoernooi: tegen titelkandidaat Schellingen werd met 1-0 gewonnen, waardoor de Roeije Lieuwe goede papieren hebben om door te stomen naar de halve finales.

Vorige week speelde Benjiland gelijk tegen buurland Maldaria met 1-1. Hierdoor werd de volgende ronde veiliggesteld. Vooraf werd de pouleindeling gezien als 'zwaar' met Schellingen en Nionië in poule H. Gisteren werd de eerste 'topper' gespeeld in Påcthar tegen Schellingen, wat wordt gezien als één van de titelkandidaten. Het werd een mooie wedstrijd met kansen voor beide partijen. Benjiland scoorde echter vroeg in de wedstrijd al een doelpunt, en Schellingen kon dit niet meer herstellen.

Vooraf werd gevreesd voor een ongelooflijk moeilijke wedstrijd tegen Schellingen, en dat bleek het ook te worden. Schellingen gaf erg veel tegengas en maakte het Benjiland af en toe vrij moeilijk. De Roeije Lieuwe hadden het zichzelf echter in het begin van de wedstrijd al wat makkelijker gemaakt: uit één van de eerste aanvallen over de rechter flank scoorde Ismaël Akchaoui uit een voorzet van Elvis Depee. Na amper drie minuten voetballen stond Benjiland al op 1-0. De verdediging van Benjiland stond goed en moest enkele keren tot het uiterste gaan om Schellingen van scoren af te houden, maar dat lukte tot de rust. Na rust kwam Schellingen goed uit de startblokken en creëerde enkele grote kansen: doelman Goemmes redde Benjiland enkele keren en ook hielp de lat een keer mee Benjiland de nul te laten houden. In de 73e minuut kreeg Schellingen een penalty vanwege een overtreding van Fillip Adde, welke geel kreeg. Echter, Goemmes bleek die middag niet te verslaan en stopte de zwak ingeschoten penalty, welke richting de rechter benedenhoek rolde. Schellingen kreeg daarna nog enkele kleine kansjes, maar aanspraak op een gelijkspel of zelfs de overwinning maakte het niet. Er kwam geen extra tijd bij en de Roeije Lieuwe trokken de vroege goal over de streep. In Påcthar bleef het 1-0, waardoor Benjiland fantastische zaken deed in de strijd om de eerste plek in poule H.

Karel Vandenberg was erg te spreken over het resultaat van zijn team: ''Ik heb de jongens vooraf gezegd dat ze keihard moesten knokken om deze wedstrijd te kunnen winnen. Gelukkig hebben we beiden goed gedaan. Schellingen is een erg sterk voetballand en we wisten dat we het moeilijk zouden krijgen. We kwamen gelukkig vroeg op voorsprong door een goede goal van Akchaoui, en ik moet een compliment geven aan onze verdedigers, maar zeker ook aan keeper Goemmes. Die stond geweldig te keepen en houdt ook nog eens een penalty tegen. Nu is het zaak om de volgende wedstrijd tegen Nionië te winnen, en dan zitten we in de halve finales. Zo simpel is het.'', zei Vandenberg met een glimlach.

De volgende wedstrijd die de Roeije Lieuwe spelen in poule H van het AFC Atlantis Cup 2014 voetbaltoernooi is tegen Nionië. Deze wedstrijd wordt morgen al gespeeld 17:30 uur in Pötama. Deze wedstrijd is op Ien live te volgen en de uitzending hiervan start om 16:00 uur.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [KBL] Voetbal

Bericht door Snelwegfreak » vr 25 apr 2014, 00:42

De Benjilander schreef:Benjilans elftaal deur noar hauffenale!

Vreejdaag 25 avril 2014

PÖTAMA - Het Benjilandse elftal heeft gisteravond in Pötama een fantastisch resultaat gehaald tegen Nionië in de strijd om poulewinst om in de halve finale te geraken van het AFC Atlantis Cup 2014 voetbaltoernooi. In Pötama werd Nionië met 1-2 verslagen, waarmee Benjiland koploper van de poule is geworden en doorgaat naar de halve finale. Hierin zal het spelen tegen de poulewinner van groep J: Tholenië of Ardeim.

Eergisteren werd al een goed resultaat gehaald tegen titelkandidaat Schellingen door met 1-0 te winnen. Benjiland moest op zijn minst gelijkspelen tegen Nionië om zich zeker te stellen van de halve finale. De wedstrijd tegen Nionië had alles: sfeer, spanning en goed voetbal. Door ijzersterk terugknokken in de wedstrijd werd het 1-2 voor de Roeije Lieuwe. De wedstrijd tegen Schellingen had veel energie gekost en doordat de spelers maar één vrije dag hadden werd gevreesd dat men niet opgewassen zou zijn tegen het sterke Nionië. Dat bleek in de wedstrijd ook bijna zo te zijn: Benjiland had het de eerste helft lastig en moest kans op kans incasseren. In de 39e minuut leidde dat zelfs tot een tegentreffer: een goede aanval werd met een voorzet vanaf links goed ingeschoten in de bovenhoek: 1-0.

In de rust probeerde Karel Vandenberg zijn ploeg scherp en wakker te krijgen, en met succes: direct na rust eiste de vorige wedstrijd en de pressie in de eerste helft van Nionië ook zijn tol voor de ploeg. Nionië kon het op stoom komende Benjiland amper nog tegenstand bieden. Het overwicht dat Nionië in de eerste helft had, was niet meer terug te zien. De Roeije Lieuwe namen het initiatief over en creëerde enkele grote kansen. Het duurde echter pas tot de 77e minuut totdat de Nioonse verdediging moest zwichten voor het goed voetbal spelende Benjiland: een schot van Keesjman werd goed gestopt door de keeper van Nionië, maar kwam wel panklaar voor de voeten van Elvis Depee te liggen welke makkelijk kon intikken: 1-1.

Met deze stand was Benjiland al door naar de halve finale, wat was te merken in het spel. Waar het tot voor de 1-1 nog onrustig en gespannen was, was het na de gelijkmaker te merken dat de Benjilandse ploeg ontdooide: men ging veel makkelijker voetballen. Ondanks dat Benjiland er niet meer vol op ging waren de krachten bij de tegenstander ook helemaal op. Nionië werd daarom nog steeds sterk naar achteren gedrukt en moest enkele aanvallen verwerken. In de 89e minuut tekende de ingevallen Akchaoui voor het slotakkoord en zorgde hij uit een vrije trap voor de winst: 2-1. De malaise voor Nionië was compleet: de spelers vielen na het laatste fluitsignaal op de grond van teleurstelling. Benjiland kwalificeerde zich hiermee tot de halve finale van het toernooi.

''We wisten dat het na de wedstrijd tegen Schellingen nog in onze benen erg moeilijk zou gaan worden, maar we hebben het geflikt, de halve finale!'', zei aanvoerder Mark Boeme. Bondscoach Vandenberg was opgetogen: ''ik had persoonlijk niet verwacht dat we tot zo'n tweede helft in staat waren. Na de uitputtingsslag tegen Schellingen was de pijp aardig leeg geraakt. Toch hebben we genoeg kracht op kunnen brengen deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en daar ben ik heel erg blij mee. De halve finale is prachtig. Hiermee hebben we ook alvast voldaan aan de 'eis' van de BVB, dus dat is mooi meegenomen, maar we gaan natuurlijk voor het mooiste: de finale winnen. Daar moeten nog twee hordes voor worden genomen. Gelukkig hebben we nu even rust. Dat kunnen we goed gebruiken. We moeten even bijkomen en daar gaan we de komende paar dagen gebruik van maken.''

Benjiland kwalificeert zich voor de halve finale van het AFC Atlantis Cup 2014 voetbaltoernooi. Hierin zal het gaan spelen tegen de winnaar van poule J: Tholenië of Ardeim. Dit wordt vandaag beslist. De halve finale wordt gespeeld op dinsdag 29 april om 17:00 uur in Gonsales. Deze wedstrijd is op Ien live te volgen en de uitzending hiervan start om 15:00 uur.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten