Onze mailserver geeft op het moment een storing bij het gebruik van e-mailadressen van Microsoft (hotmail.com, outlook.com, live.com). Als je een dringende vraag hebt, bijvoorbeeld over het resetten van je wachtwoord of het activeren van je nieuwe account, en je gebruikt een Microsoft-adres, stuur dan een mail naar info@atlantisgeo.nl met je vraag.

Mails die niet vanuit ons verzonden kunnen worden, proberen we zoveel mogelijk via een ander adres alsnog te verzenden.

[RNH] Nieuws

Republiek Nova Hollandia
NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

[RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 08 okt 2013, 20:02

Ook maar even hier:
Swoller Dagening schreef:RPP vormt minderheidskabinet
NWP stapt uit coalitie

De NWP stapt uit de coalitie met de RPP. Premier Leundert-Wijnand van Cornickxhuysen (RPP) heeft aangegeven dat hij zijn beleid wil vormgeven met wisselende hulp van andere partijen in de Statenkamer. Met name noemde hij de LRP en de SRP. Gegeven het feit dat de RPP zelf de helft van de zetels in handen heeft, vindt Van Cornickxhuysen het niet nodig om tot de eerstvolgende ministersploegverkiezing in maart 2015 een coalitieregering te vormen. President Rollo-Gradus van Noflykdagh heeft het nieuwe kabinet inmiddels ingezegend. Belangrijke wijziging is de minister van Verkeer. Dit was NWP'er Baron J.K.P.R.Y. van Toeteurs noch Behllen. Premier Van Cornickxhuysen heeft een bijzonderheid: hij heeft het VRP-partijlid Forretje Dignisse van Baerlant benoemd, in de hoop dat deze de onderhandelingen met Burghteland over betere verkeersverbindingen positief kan beïnvloeden. Van Baerlant komt uit een familie die is uitgeweken uit Burghteland, en is een kenner bij uitstek van de noorderburen.
Laatst gewijzigd door NovaHollandia op di 08 okt 2013, 21:32, 1 keer totaal gewijzigd.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 08 okt 2013, 20:13

Swoller Dagening schreef:Nova Hollandia wil meewerken aan transit Burghteland-Schellingen
Minister Van Baerlant positief over nieuwe houding van de regering van Burghteland

Er komt als het aan de regeringen van Burghteland en Nova Hollandia ligt zo goed als zeker een transitsticker voor voertuigen uit Burghteland die in transit naar en van Schellingen over de wegen van NovaHollandia willen rijden. Deze doorbraak in de onderlinge betrekkingen is echter broos, en afhankelijk van de medewerking van de Schellingse regering. De transit zal worden uitgevoerd in de vorm van een sticker, die volautomatisch wordt gecontroleerd aan de grens. Voertuigen waarvan de computer aangeeft dat deze zonder sticker rijden zullen door de dienstdoende douaniers alsnog in de gewone wachtrij worden geplaatst, en kunnen zeker een zéér uitgebreide controle tegemoetzien.

De kosten van de transitsticker zullen laag zijn, ongeveer NH$ 15 voor personenvoertuigen en NH$ 29 voor vrachtwagens voor 1 maand. Een jaartransitsticker kost het tienvoudige. De inkomsten daaruit vloeien in een speciaal fonds, waaruit onder andere extra geluidschermen langs de transitroute zullen worden betaald. Van Baerlant benadrukte dat de kosten in de toekomst worden gekoppeld aan de omvang van de onderlinge handel tussen Burghteland en Nova Hollandia. Als de onderlinge handel toeneemt, dan zullen de kosten voor de transitsticker naar beneden gaan.

Premier Van Cornickxhuysen was positief gestemd over een mogelijk accoord met Burghteland en Schellingen over de transitregeling, en hoopt dat dit ook de directe onderlinge contacten en handelsbetrekkingen ten goede kan komen. "Nova Hollandia streeft naar meer genormaliseerde, zakelijke contacten met de buurlanden", alsdus de premier. Wel voegt hij eraan toe dat Nova Hollandia zich het recht voorbehoudt de transitregeling eenzijdig op te zeggen, wanneer Schellingen of Burghteland in de toekomst toch zou besluiten om het vervoer van personen of goederen met Nova Hollandia zelf te beperken. De transitregeling zal in principe lopen tot 31-12-2018. Nova Hollandia wil graag dat terzijnertijd een normalisatie van de betrekkingen met beide landen heeft plaatsgevonden, zodat een verlenging van de transitregeling niet nodig is.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 08 okt 2013, 20:31

Swoller Dagening schreef:Frankenland pikt graantje mee
Haven van Nieuw Haaghe draait op volle toeren

Nova Hollandia heeft een verdrag gesloten met Frankenland voor de levering van graan. Frankenland is zoals bekend een van de weinige landen in Atlantis die volledig genormaliseerde betrekkingen heeft met Nova Hollandia. Premier Van Cornickxhuysen zei dat hij Frankenland als bevriende natie een voor beide landen lucratief contract kon aanbieden. Onderdeel daarvan is dat graan uit Nova Hollandia voor minder dan de wereldgraanprijs wordt verscheept. Aangezien de bevrachting verloopt via rederijen uit Nova Hollandia, kan ook onze economie hiervan profiteren.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 08 okt 2013, 21:05

Norenblatt schreef:Transit-route krijgt electronisch bewakingssysteem

De nieuwe minister van verkeer, Van Baerlant, heeft aangekondigd dat als het transitaccoord met Burghteland en Schellingen doorgang vindt, er digitale controleportalen komen op de knooppunten van de rijkswegen 10/70 met de gouwweg 1071, en dat van de 10/21, en de afritten van weg 10 aan de noordkant van Noorland. Op deze wijze wordt voorkomen dat transitverkeer ongecontroleerd Nova Hollandia in kan rijden. Transit-verkeer dat toch van de Transitroute afwijkt, kan een boete krijgen die oploopt tot NH$ 1.000 (personenverkeer) of NH$ 50.000 (vrachtverkeer).

De minister kondigde verder aan dat het staatsoliebedrijf NovaHolie 4 nieuwe tankstations gaat openen, in elke rijrichting één aan weg 10, en hetzelfde aan weg 21. Door de veel lagere benzineprijzen in Nova Hollandia ten opzichte van de buurlanden zullen naar verwachting veel transitgangers hun tank in Nova Hollandia volgooien, wat de nodige extra inkomsten uit accijnzen op zal leveren voor Nova Hollandia. Van Baerlant: "Vergelijk het met West-Europeanen die op doortocht graag even hun tank volgooien in Luxemburg".

MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door MandelSoft » di 08 okt 2013, 22:43

Ik denk dat je met lage benzineprijzen weer in de problemen komt met brandstofsmokkel. Dat is de reden waarom Schellingen een vignet in de eerste plaats heeft ingevoerd: het prijsverschil tussen benzine in Burghteland en Schellingen was te groot, wat leidde tot veel overlast in de grensregio door smokkel.

Trouwens, hoe kan Nova Hollandia überhaupt lage brandstofkosten hebben als het geen druppel krijgt uit Carthamië, terwijl de buurlanden daar wel goedkoop olie vandaan kan halen?
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 08 okt 2013, 22:46

Nova Hollandia is zelf een grote olieproducent:

Afbeelding
(Bron)
MandelSoft schreef:Ik denk dat je met lage benzineprijzen weer in de problemen komt met brandstofsmokkel.
Ik denk het niet. Men kan niet zomaar makkelijk even keren op de transitroute in RNH, en het vignet zelf kost ook geld. Het is zuiver interessant voor transitverkeer dat toch al besloten had om voor transitverplaatsingen een sticker/vignet aan te schaffen.

MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door MandelSoft » di 08 okt 2013, 23:03

Ah, had ik even niet gezien. Maar dan is er nog altijd het punt van de smokkel. Het zou best mogelijk zijn dat men tegen betaling "stiekem" een paar jerrycans goedkope Hollandische benzine het land uitsmokkelt en tegen betaling in Schellingen aflevert. Men zou ook met jerrycans te voet de grens kunnen oversteken (op enkele plekken kan dat) en daarmee stiekem proberen ongezien benzine het land uit smokkelen. Dit soort fratsen levert aan beide zijden van de grens overlast op. Tussen Schellingen en Burghteland was dit zo erg dat men via een belastingsomvorming dit tot een halt toe heeft geroepen.

Echter kan Schellingen zijn brandstofprijs niet verder verlagen. Verdere verlagingen betekent of veel minder overheidsinkomsten (en met de huidige crisis wil Schellingen zijn verlies toch zo klein mogelijk houden), of er moet wèèr een nieuwe belasting komen die het weer opvangt, wat weer voor extra invoeringskosten en administratieve rompslomp zou zorgen. Bovendien komt de brandstofsmokkel aan de Burghtelandse grens dan weer terug, maar dan de andere kant op, en dat was nu juist wat beide partijen niet willen.
Laatst gewijzigd door MandelSoft op di 08 okt 2013, 23:13, 1 keer totaal gewijzigd.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 08 okt 2013, 23:07

Onderweg van land X naar land Z in land Y je tank volgooien, is volgens mij conform internationaal recht geen smokkel.
Even vanuit land X de grens van land Y overwippen om te tanken is door de moeizame grensrelatie tussen Schellingen en Nova Hollandia niet zomaar mogelijk.
Ook is het op rijkswegen en gouwwegen in RNH wettelijk niet toegestaan om met een ander doel te tanken dan de tank van het eigen voertuig te vullen.

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door sirdanilot » wo 09 okt 2013, 00:09

Het is dus niet toegestaan om je jerrycannetje vol te gooien in RNH?

Het is namelijk erg belangrijk voor Burghteland dat dit niet gebeurt, want dit soort smokkel zou voor Burghteland een hoop geld kunnen kosten. Burghteland verwacht dan ook dat er actief wordt toegezien dat er geen jerrycans brandstof worden gekocht op de transit-tankstations in RNH. Er vindt voor voertuigen met het transitdocument namelijk geen bagagecontrole plaats (dat was het hele idee ervan).

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Marcel » wo 09 okt 2013, 00:10

NovaHollandia schreef:Nova Hollandia is zelf een grote olieproducent:

Afbeelding
(Bron)
Kan Frankenland het op een akkoord gooien wat olie-import betreft (en dan voornamelijk voor diesel (gasolie) en ongelode benzine)? Er is wel wat olie, maar te weinig voor ons continent. In Brimmerhavn Lubah Neuthalhavnzit een olieraffinaderij mocht het nodig zijn.

Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2058
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Kaaiman » wo 09 okt 2013, 09:08

^^ Bedoel je niet Lubah-Neutalhavn? Twee petrochemische complexen in Frankenland lijkt me wat teveel van het goede.
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » wo 09 okt 2013, 09:12

Het is aan een land om te bepalen wat zijn ruimtelijke ordening is. Je kunt er zoals Nederland voor kiezen om één superhaven met een mega-petrochemisch complex te hebben, je kunt er als land ook voor kiezen om 2 redelijk grote havens te hebben, met beide een wat kleinere petrochemische industrie - die dan vooral op import en doorvoer van olieproducten zijn ingesteld. Ik zie het probleem niet van 2 raffinaderijen in Frankenland. Zeker niet als achter raffiaderij 1 bijvoorbeeld een Amerikaanse petrochemische reus zit, en achter raffinaderij 2 eentje van een ander continent.

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door sirdanilot » wo 09 okt 2013, 10:28

^ Dat klopt. Ook in Burghteland heb je niet één groot havengebied zoals in Nederland, maar is het meer verspreid, omdat de kust nu eenmaal vrij volgebouwd is waardoor er weinig ruimte was voor havens. Ook langs de Mulder vindt men havens, maar dit is maar een smalle strook. Ten slotte zijn er ook aan de kust bij Barte havens te vinden.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Marcel » wo 09 okt 2013, 18:18

t is Inderdaad Lubah Neuthalhavn. Brimmerhavn heeft vooral de goederen en natuurlijk de graanimport :) Frankenland heeft dus 1 petrochemisch complex.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 10 okt 2013, 12:42

*** BREAKING NEWS ***
Teletekst TV1 schreef:Aardbeving in Drakenheuvelgouw
Meerdere gebouwen ingestort

Om 12.36 heeft een aardbeving plaatsgevonden in het Drakenheuvelgouw. De beving zou een kracht van ongeveer 5 op de schaal van Richter hebben gehad. Meerdere gebouwen in de stad Meesburgh zijn ingestort, evenals een belangrijke brug van weg 15. Vooral onder een flatgebouw van 6 verdiepingen worden meerdere doden en gewonden geteld. Het epicentrum ligt in het bergachtige gebied rondom Bakau. Van slachtoffers of schade in dat gebied is op dit moment nog niets bekend, want de communicatielijnen zijn thans verbroken. Van eventuele slachtoffers zuidelijk van het epicentrum, in Burghteland, is eveneens nog niets bekend.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Snelwegfreak » do 10 okt 2013, 13:38

Hmm... Dat is behoorlijk balen, hopen maar dat er geen slachtoffers zijn.

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door sirdanilot » do 10 okt 2013, 14:35

Helaas zijn er in beide landen enkele slachtoffers... Bij dit soort aardevingen valt het aantal slachtoffers gelukkig vaak nog wel mee.

http://atlantisgeo.nl/viewtopic.php?p=15259#p15259

TBR
Geoficticus
Berichten: 2567
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door TBR » do 10 okt 2013, 16:45

5 op de schaal van Richter is niet zo'n zware aardbeving, de aardbeving bij Roermond in 1992 bijvoorbeeld maakte geen slachtoffers, maar had wel een kracht van 5.8 op de schaal van Richter.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Koen » do 10 okt 2013, 17:25

Hoe kunnen er gebouwen instorten bij 5 op de Schaal van Richter? 5 zit tussen gemiddeld en vrij krachtig is en zal niet extreem veel schade aanrichten. Vooral scheuren in gebouwen en kapotte dakpannen.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2441
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Nijmegen [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door SjorsB » do 10 okt 2013, 17:36

Inderdaad, gebouwen storten over het algemeen niet in bij 5, tenzij de gebouwen echt heel zwak zijn.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 10 okt 2013, 17:37

Teletekst TV1 schreef:Schade en slachtoffers bij aardbeving

Inmiddels is meer duidelijkheid over de aardbeving die Nova Hollandia vandaag heeft getroffen. Het epicentrum lag bij de plaats Bakau, in het noorden van het land. Seismologen hebben inmiddels vastgesteld dat de beving een zwaarte had van 5.3 op de schaal van Richter. In de directe omgeving van Bakau hebben vele huizen schade, maar was er sprake van 12 vermisten. Daarvan zijn er inmiddels 8 gewond onder het puin van hun woning vandaan gehaald. Geluk bij een ongeluk is dat de lagere scholen op het tijdstip leeg waren vanwege de middagpauze. Op dit moment zijn er nog 4 mijnwerkers vermist in de kolenmijn "Draek VI".
Veel schade is er aan de wegen in het gebied, in de vorm van scheuren in wegdek en aan kleinere bruggen. Problematisch is vooral de telecommunicatie; door de aardbeving zijn 17 GSM-masten uitgevallen waardoor de mobiele telefonie ernstig gehinderd wordt, terwijl de vaste telefonie te maken heeft met diverse kabelbreuken. Inmiddels is het leger begonnen met het creëren van noodvoorzieningen in de vorm van baileybruggen en antennesystemen.

In de stad Meesburgh zijn de meeste slachtoffers gevallen. Hoewel Meesburgh op enige afstand van het epicentrum ligt, is daar een flatgebouw uit de jaren '60 ingestort. Er zijn daar nu 3 doden geborgen, 38 gewonden en 26 vermisten. Het puinruimen gaat door, in de hoop nog overlevenden onder het puin vandaan te halen. De reden waarom deze flat is ingestort is onduidelijk, omdat er in de betreffende wijk van Meesburgh nog 5 identieke flats staan, en deze de aardbeving hebben doorstaan.

President Van Noflykdagh is inmiddels afgereisd naar Meesburgh, om de situatie met eigen ogen te aanschouwen en de bevolking te ondersteunen. De reddings- en hersteloperaties worden enorm bemoeilijkt omdat de brug over de rivier de Mees in weg 15 is ingestort. De reden waarom dit is gebeurd is onduidelijk, en de minister van Verkeer heeft de Nationale Wegendienst de opdracht gegeven om binnen 3 dagen met een aannemelijke verklaring te komen. Voorlopig zal het doorgaande verkeer voor langere tijd aangewezen zijn op Gouwweg 1308 en de Meesbrug in het centrum van Meesburgh. Reddingsoperaties naar het getroffen gebied maken vooral gebruik van Gouwweg 1306. In het gebied rondom Bakau is de noodtoestand afgeroepen; om deze reden is het niet toegestaan om zonder toestemming van het leger gebruik te maken van de Gouwwegen 1306 en 1307 ten zuiden van Meesburgh. De extraterritoriale weg 19 die Draackenstaete verbindt met Gravenheuvel lijkt de aardbeving ongeschonden te hebben doorstaan. Weggebruikers die deze verbinding nemen hebben gemeld dat er ook in Burghteland schade zichtbaar is.

Burghteland
In ons buurland zijn inmiddels 10 doden gevallen door de aardbeving in het grensgebied. In de omgeving van de stad Westerdamme zijn net als in het Drakenheuvelgouw huizen, wegen en bruggen beschadigd geraakt. Er braken rellen uit en er werd geplunderd nadat mensen meenden dat de aardbeving het einde der tijden zou betekenen. De ordediensten hebben gebruik makend van de uitgeroepen noodtoestand snel een einde gemaakt aan deze ongeregeldheden.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 10 okt 2013, 22:08

Afbeelding

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door sirdanilot » do 10 okt 2013, 23:55

SjorsB schreef:Inderdaad, gebouwen storten over het algemeen niet in bij 5, tenzij de gebouwen echt heel zwak zijn.
Het hangt er natuurlijk ook vanaf, of de aardbeving dicht bij het oppervlak heeft plaatsgevonden. Verder kunnen er nog naschokken zijn geweest.

De ingestorte gebouwen in Burghteland waren in ieder geval van zeer slechte kwaliteit; oude jaren 50 flats die werden gebruikt als anti-kraakpanden.

Verder was er enkele jaren terug ook een aardbeving (had ik volgens mij toen ook een nieuwsbericht van) die wellicht schade heeft veroorzaakt.

Het instorten van een sterke snelwegbrug lijkt me echter wel erg ongelukkig. De bruggen in Burghteland in dit gebied zijn in ieder geval tot op zekere hoogte aardbevingsbestendig.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 11 okt 2013, 00:00

Over het instorten van de brug in weg 15 is het laatste woord ook nog niet gezegd. Als de Nationale Wegendienst niet met een plausibele verklaring komt, kan het wel eens de kop kosten van de hoofddirecteur van de dienst.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 11 okt 2013, 00:10

Teletekst TV1 schreef:Flat Meesburgh: overlevenden gevonden

Onder de puinhopen van de flat zijn bij reddingswerkzaamheden op dit moment 14 overlevenden aangetroffen. Twaalf daarvan hadden zware verwondingen, en 2 wonder boven wonder slechts lichte verwondingen. Dat er zoveel overlevenden zijn gevonden is te danken aan het toeval dat een tweetal kolommen op de begane grond en eerste verdieping de daarboven liggende verdiepingsvloer tot op een halve meter van de grond hebben kunnen houden. Minder goed nieuws is dat er ook 7 dodelijke slachtoffers uit de flat zijn geborgen. Er zijn nu nog vijf vermisten, maar de hoop dat deze mensen nog levend van onder het puin vandaan gehaald kunnen worden, neemt met het uur af. Desondanks blijven de hulpdiensten de komende nacht doorwerken. Een bouwkundig onderzoek op de restanten van de flat zal moeten uitwijzen of de eigenaar van de flat, sociale woningbouwvereniging Draekendak aansprakelijk kan worden gesteld.

Rondom Bakau proberen de meeste mensen zo goed als dat mogelijk is reparaties uit te voeren aan huizen die door de beving in mindere mate beschadigd zijn. Voor de bewoners van huizen die door de beving onbewoonbaar zijn geworden, heeft de regering een tweetal sporthallen in Meesburgh gevorderd waarna het leger deze met noodbedden heeft ingericht om in te kunnen overnachten. De komende dagen zal worden bekeken hoe deze bewoners het beste verder kunnen worden opgevangen.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast