Onze mailserver geeft op het moment een storing bij het gebruik van e-mailadressen van Microsoft (hotmail.com, outlook.com, live.com). Als je een dringende vraag hebt, bijvoorbeeld over het resetten van je wachtwoord of het activeren van je nieuwe account, en je gebruikt een Microsoft-adres, stuur dan een mail naar info@atlantisgeo.nl met je vraag.

Mails die niet vanuit ons verzonden kunnen worden, proberen we zoveel mogelijk via een ander adres alsnog te verzenden.

[RNH] Nieuws

Republiek Nova Hollandia
NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 20 dec 2013, 09:11

Swoller Dagening schreef:Milieubond heeft bedenkingen bij Concept-Infrastructuurplan Open Grenzen RNH-RBU 2015-2025

Milieuorganisatie Natuurwereld heeft haar bedenkingen geuit op de infrastructuurplannen die minister van Baerlant na ambtelijk overleg met Burghteland heeft laten opstellen. "De focus zit veel te veel op autowegen, en te weinig op milieuvriendelijker vervoerswijzen", alsdus voorzitster Clementine-Geraldine van Rooyenackers. De voorgestelde regionale weg door het Kaproendal, nota bene een UNESCO-werelderfgoedgebied, schiet haar al helemaal in het verkeerde keelgat. "Het enige positieve aan de plannen is dat de brandstofaccijnzen omhoog gaan, waardoor autorijden duurder wordt, en dat er voor het eerst in 40 jaar een bedrag van 200 miljoen daalders aan investeringen in spoorinfrastructuur wordt gereserveerd", aldus Van Rooyenackers.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 20 dec 2013, 09:35

Swoller Dagening schreef:Vereniging van grensgemeenten extatisch over Concept-Infrastructuurplan Open Grenzen RNH-RBU 2015-2025

De Vereniging van Gemeenten in het Grensgebied met Burghteland (VGGB) heeft zich zeer positief uitgelaten over de plannen voor verbetering van de verbindingen met Burghteland. De burgemeester van Draackenstaete, mevrouw Gitta-Annelina van Kleynkinderen uitte zich in een vurig pleidooi voor betere contacten met de noordoosterburen. "Hopelijk zal hierdoor de werkgelegenheid in de mooie gemeenten langs de grens verbeteren, zodat we minder afhankelijk zijn van het toerisme. Onze gemeenten liggen midden op het oostelijk deel van het continent, maar een grens maakt dat we aan een rand leven. Twee volkeren leven volledig gescheiden van elkaar, terwijl ze vrijwel dezelfde taal spreken en onze voorouders uit hetzelfde land afkomstig zijn. Dat moet veranderen. Dit infrastructuurplan is daar onderdeel van, maar nog veel belangrijker is dat de regering versterkt inzet op normalisatie van de grenscontroles. Ik verwelkom de dag dat ik met slechts mijn paspoort op zak zonder enige aanvullende formaliteiten snel naar 's-Heerenvesting of Mulder kan rijden zonder langdurig voor de grens in de rij te moeten staan. En met mij vele inwoners en bedrijven uit de grensregio."

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 20 dec 2013, 10:41

Swoller Dagening schreef:Ondernemers blij met Concept-Infrastructuurplan Open Grenzen RNH-RBU 2015-2025

Ondernemersvereniging NOV heeft verheugd gereageerd op de plannen die ambtelijk zijn voorgesteld om de verbindingen met Burghteland te verbeteren. Wel betoogt voorzitter Max-Christiaan van Kleeverweijde dat infrastructuur slechts een deel van de oplossing is; tijdwinst zal ook vooral moeten komen uit een snellere afwikkeling van personen- en goederenvervoer aan de grens zelf. Maar wanneer zowel de grensprocedures als de infrastructuur worden aangepakt, "gloort er goede hoop voor een economische versterking van de Oost-Borealische regio van een ongekende omvang". Minder positief uit Van Kleeverwijde zich over de bekostiging, die voornamelijk zal komen uit een verhoging van de brandstofaacijnzen in Nova Hollandia. "En dan te bedenken dat alle inwoners van Nova Hollandia dat moeten betalen, terwijl het geld voornamelijk in projecten in Burghteland wordt geïnvesteerd". Minister van Baerlant van verkeer stelde echter in een verklaring dat een betere samenwerking met Burghteland gezien het verleden niet zomaar van de ene dag op de andere dag tot een houding leidt dat men daar vele miljarden zal steken in de verbetering van de verbindingen met Nova Hollandia. Dus zullen we daar zelf ruimhartig de knip moeten trekken. Van de bijna drieenhalf miljard daalders die de open-grens-wegenprojecten in Burghteland kosten, bekostigt Nova Hollandia bijna tweeënhalf miljard daalder. "Dat is veel geld, maar op een termijn van een jaar of 10 zal duidelijk zijn dat open grenzen in combinatie met deze infrastructuur Nova Hollandia meer zal opleveren dan het kost", aldus de minister. Ze vervolgt: "En ik beloof: als alle projecten voltooid zijn dan vervalt de extra brandstofaccijns van 25 penningen weer. Het "kwartje van Baerlant" is niet blijvend, dat verzeker ik u !" De minister zal het conceptplan binnenkort bespreken met haar ambtgenoot uit Burghteland. Daarbij zullen ook de wederzijdse financiële bijdragen van Nova Hollandia en Burghteland aan de uitvoering van het plan onderwerp van gesprek zijn.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » ma 23 dec 2013, 23:57

De Kaproenklaroen schreef:Op nieuwjaarsdag weer skischansspringen

De sneeuwcondities zijn goed in het noorden van het land, en de vooruitzichten voor de komende week blijven goed. Daarom zal bij Kaproen op nieuwjaarsdag weer het traditionele skischansspringtoernooi worden gehouden. In Kaproen mogen bij de mannen alleen jongeren tussen de 16 en 20 jaar meedoen, het "aankomend talent" dus; de echte wereldtop laat zich vooral zien in Garmisch Partenkirchen in Duitsland. Daarnaast is het toernooi in Kaproen bekend vanwege het vrouwentoernooi.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 02 jan 2014, 00:50

Swoller Dagening schreef:Nieuwjaar breekt aan, Winterfeestperiode voorbij
Erg veel Burghtelandse bezoekers te gast

De winterfeestperiode is weer ten einde met de viering van het nieuwe jaar. In alle grotere steden is een mooie vuurwerkshow opgevoerd om het nieuwe jaar luister bij te zetten. Zoals elk jaar waren er weer enkele mensen die zelf vuurwerk wilden afsteken, en daarbij ernstig gewond raakten. Zij zullen nu financieel moeten bloeden voor hun domme keuze, want op vuurwerkverwondingen zit zoals bekend een eigen risico in het ziekenfonds van 10.000 NH$ (en voor het verwonden van anderen met vuurwerk het dubbele). Vooral in de bergstreken was de winterfeestweek feeëriek met de gevallen sneeuw, in het zuiden van het land had de bevolking het ondanks de regen buiten binnenshuis erg gezellig gemaakt. De Yuleviering, waarbij traditiegetrouw in een bosrijke omgeving vreugdevuren ontstoken werden, met kleine giften, muziek, dans en sterke drank, maakten dat vele mensen de komst van het nieuwe jaar feestelijk verwachtten.

Opvallend was dat er dit jaar veel Burghtelanders in Nova Hollandia waren, omdat er tijdelijk geen sprake was van visumplicht. Over het algemeen was de onderlinge houding hartelijk, en het Burghtelandse dialect was voor de meeste inwoners van de grensstreken ook geen probleem. Burghtelanders werden uitgenodigd om het Yulefeest bij te wonen. De meesten maakten hier geen gebruik van, en gingen op 25 december huiswaarts voor een kerkdienst, of woonden een kerkdienst in Nova Hollandia mee. De meesten van hen waren daarover erg verbaasd, omdat ze dachten dat religie in Nova Hollandia verboden is. Toch waren er ook Burghtelanders die het "duivelse Yulefeest" zelf wilden meemaken. In het Drakenheuvelgouw waren enkele honderden Burghtelanders bij de Yulefeesten aanwezig, en alom klonk het dat men de warmte van het feest erg positief had ervaren. Van verhalen over verering van oud-Germaanse goden, die over de grens nogal vaak de ronde doen, bleek uiteraard niets. "Ik heb het Yulefeest ervaren als een warm familiefeest", aldus een jonge vrouw met haar twee kinderen uit Westerdamme in haar beste modern-Nederlands. "Ik had het voor geen goud willen missen". Voor wat betreft de winkeliers en bedrijven in de grensstreek mag de visumplicht altijd afgeschaft blijven. Restauranthouder Van Flexhinghuysen: "Mijn omzet is in geen jaren zo hoog geweest, met al die Burghtelanders die koffie kwamen drinken of wat kwamen eten. Wat mij betreft mag de visumplicht snel helemaal afgeschaft worden". De regering heeft laten weten dit ook graag zo te zien, maar dat is vooral afhankelijk van de houding van de Burghtelandse regering. De dag dat zij de betrekkingen wil normaliseren, zal de regering van Nova Hollandia dat verwelkomen en de Burghtelanders aan de grens niet langer met nodeloze formaliteiten blijven belasten. Pomphouders in de grensstreek meldden eveneens recordomzetten. Veel Burghtelanders hebben nog snel voor het naar huis rijden hun benzinetank goedkoop gevuld.

Het nieuwe jaar brengt ook een aantal veranderingen die elke burger zullen treffen. Een kort overzichtje:
* elke burger moet verplicht een WA-verzekering afsluiten, die vooral in het verkeer van nut zal zijn;
* de belastingen op onroerend goed worden genationaliseerd. Niet langer de gemeenten bepalen de hoogte van de belasting, maar de staat;
* de belastingtechnische aftrekbaarheid van hypotheekschulden wordt na een afbouwperiode van 20 jaar volledig stopgezet;
* huurtoeslagen worden niet langer primair gekoppeld aan inkomen, maar ook aan vermogen;
* de BTW daalt van 13,6% naar 12,5%.

Gebruikersavatar
CX1000
Berichten: 498
Lid geworden op: do 25 jul 2013, 12:21
Locatie: Rasovonto [KVA], Bunnik [NLD]

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door CX1000 » do 02 jan 2014, 10:25

^^ btw daling? Kan dat wel in crisis? Of is de crisis niet ernstig in Nova Hollandia?

Gebruikersavatar
TzM23
Geoficticus
Berichten: 1489
Lid geworden op: vr 30 dec 2011, 15:26
Locatie: [NLD] Nijmegen, [RTH] Nao Amerforti, [FOR] Bahalar Davaledeđ, [VTM] Gårshavn

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door TzM23 » do 02 jan 2014, 11:31

Misschien is er helemaal geen crisis in Nova Hollandia. Tholenië heeft er ook niet zo erg last van. En BTW daling kan ook de economie stimuleren, omdat mensen dan meer geld hebben, bijvoorbeeld om te investeren o.i.d.
[RTH] Ta Rê Pûblica Tholenia: viewforum.php?f=39
[FOR] Śadar Forźeđ: viewtopic.php?f=8&t=380
[VTM] Republiken Vestmark: viewtopic.php?f=8&t=508

Gebruikersavatar
Kathor
Geoficticus
Berichten: 2025
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Kathor » do 02 jan 2014, 14:12

Voor Tholenië vind ik dat best vreemd. Tholenië is een land in de overgang naar een democratie en ik vermoed dat het tevens de overgang is van een geplande naar een vrije economie (?). Dat kost geld. heel veel geld...
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door sirdanilot » do 02 jan 2014, 14:31

Wellicht dat de onroerend-goed belasting netto omhoog gaat, doordat de staat een hoger tarief hanteert dan de meeste gemeenten? Ook hypotheekrenteaftrek afschaffen kan een besparing opleveren.

Al is het BTW tarief in RNH sowieso erg laag.

Gebruikersavatar
BlaZ
Moderator
Berichten: 1276
Lid geworden op: di 26 nov 2013, 13:00

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door BlaZ » do 02 jan 2014, 15:07

CX1000 schreef:^^ btw daling? Kan dat wel in crisis? Of is de crisis niet ernstig in Nova Hollandia?
Het is zelfs aan te bevelen in een crisis, bij een lagere btw gaat de koopkracht om hoog en nemen de consumentenbestedingen toe.

Natuurlijk kan de staat zelf ook gewoon bezuinigen.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 02 jan 2014, 21:42

Er is in RNH niet direct noodzaak aan heel veel meer overheidsinkomsten. De bullets 2, 3 en 4 leveren bijna 4 miljard NH$ extra op, terwijl er maar voor 1 miljard NH$ aan extra inkomsten is ingeboekt op de begroting. Het verschil wordt aan de burgers teruggegeven in de vorm van een verlaging van de BTW, waarvan de verwachting is dat deze ongeveer 3 miljard minder zal opleveren (ondanks de verwachte toegenomen omzet).

Het lange-termijnstreven van de regering is om de BTW-tarieven terug te brengen naar 2% op eerste-levensbehoeften en 5% op alle andere goederen.
Ter indicatie: in het jaar 1990 bedroeg het hoge BTW-tarief nog 17,5%. Het kan dus nog decennia duren voordat het beleidsvoornemen zal worden gehaald.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 02 jan 2014, 22:32

Swoller Dagening schreef:Regering zit in haar maag met Sustulische vluchtelingen

Op 28 december kwam een boot binnenvaren in Kaaphaven, waaruit 3 personen zich aanmeldden voor politiek asiel. Ze zeggen dat ze door Sustulische president Cuandri eind jaren '60 in een geheime gevangenis zijn geplaatst, en daaruit naar eigen zeggen nu na ruim 40 jaar hebben weten te ontsnappen, waarna ze illegaal als verstekelingen aan boord zijn gegaan van een koopvaardijschip op de route Urbalongi - Kaaphaven. De personen zijn ondervraagd omdat vastgesteld moet worden of hun verhaal op waarheid gebaseerd kan zijn. Ze hebben namen gegeven van hun directe familieleden, waarna een klein team van het ministerie van Defensie en Politie rond de jaarwisseling incognito is afgereisd naar Sustulië om DNA-samples te kunnen bemachtigen van de aangeduide familieleden. Op 30 december was het team weer terug in Nova Hollandia, en vandaag werd de uitslag van de DNA-tests bekend. Deze gegevens, de interviews die met de aangewezen familie van de Sustuliërs is gehouden, en de bestudering van satellietfoto's van het gebied waarvan de mannen beweren dat er een geheime gevangenis zou zijn, wijzen erop dat de 3 verstekelingen wel degelijk de waarheid spreken. Dat zou betekenen dat na de overgang van het SNOR-bewind van Cuandri naar een meer democratisch bewind, blijkbaar nog altijd politieke tegenstanders van het systeem gevangen gehouden worden, waarbij de directe familie door de Sustulische overheid is geïnformeerd dat deze personen zijn overleden. Van het trio dat thans in Kaaphaven is aangekomen, bestaan in Sustilië graven. Wie er wel in deze graven liggen, is op dit moment uiteraard onbekend.

De regering zit danig in haar maag met de kwestie. Na de periode dat Cuandri aan de macht was in Sustulië, is het land langzaam maar zeker in rustiger vaarwater geraakt. In 1984 heeft Nova Hollandia een ambassade geopend in Sustulië. Vorig jaar nog heeft Nova Hollandia een investeringsprogramma opgesteld om in het moderne Sustilië van president Coladi tientallen miljoenen daalders te investeren. Deze affaire kan uiteraard gevolgen hebben voor het investeringsprogramma. Minister Van IJzenmerkel van Buitenlandse betrekkingen en internationale handel heeft bij de regering van Sustulië om opheldering gevraagd.

Voorlopig zal aan de drie vluchtelingen tijdelijk asiel worden verleend. De drie mannen hebben aangegeven graag terug te willen naar hun familie in Sustulië, maar niet nadat hun naam is gezuiverd en ze weer hun identiteit terugkrijgen. Een situatie die voor de nodige hoofdbrekens zorgt. De regering wacht daarom met spanning de reactie van de Sustulische regering af.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Marcel » do 02 jan 2014, 22:57

Frankenland reageert ook en bied hulp aan mocht het nodig zijn.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 03 jan 2014, 10:55

Swoller Dagening schreef:"Genealogisch onderzoek" in Sustulië

Een politiewoordvoerder heeft vandaag uitleg gegeven over de geheime operatie in Sustulië vorige week. Met hulp van de ambassade zijn betrouwbare informanten benaderd die de Sustulische taal goed machtig zijn, al waarna de door de vluchtelingen aangeduide familieleden zijn benaderd met de vraag of men wilde meewerken aan een genealogisch onderzoek. Daarbij is ook gevraagd of er nog verwanten in leven zijn dan wel begraven, en waar men deze kon vinden. Alle betrokkenen hadden geen probleem met het afnemen van DNA-materiaal, en op de kerkhoven liet men de graven van voorouders zien, waaronder ook de graven die van de drie vluchtelingen zouden zijn.

De 3 vluchtelingen zijn nu respectievelijk 67, 64 en 59 jaar oud. De twee oudsten van hen hadden reeds kinderen toen ze werden geïnterneerd, bij de derde man heeft men DNA vergeleken met een nog in leven zijnde broer.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 16 jan 2014, 11:53

Swoller Dagening schreef:Woelige bestuurswisseling Werkersgilde

Nadat tot 16 jaar geleden met handopsteken een nieuwe hoofdgildemeester werd gekozen (de voorzitter van de bond), werd dit vanaf 12 jaar geleden gedaan met de computer. Vier jaar geleden werd Anne-Mieke van Duyzental gekozen, maar zij raakte al vrij snel bij veel leden impopulair. Toen op het congres bleek dat de stemming haar herverkiezing zou hebben opgeleverd, ontstond grote consternatie in de zaal. Om deze reden werd door een van haar tegenstrevers, Jan-Pieter van Bikkelsteyn, gevraagd om direct met handopsteken te controleren of dit werkelijk zo was. Het congres besloot tot handopsteken, waarbij bleek dat Van Bikkelsteyn maarliefst op ruim 80% van de stemmen kon rekenen, en Van Duyzental op amper 20%.

Van Bikkelsteyn is inmiddels benoemd tot hoofdgildemeester en heeft verklaard op zoek te gaan naar de achtergrond van de gebeurtenissen. Er lijkt sprake te zijn van malversaties en manipulatie, waarin de gehele bestuursraad van gildemeesters een rol lijkt te spelen. Tegen de media verklaarde Van Bikkelsteyn dat hij de onderste steen boven wil hebben, maar wel ergens medio volgende week met de eerste resultaten al naar buiten wil komen.

Het Werkersgilde is als vakbond voor de vakkundige werknemers de grootste en belangrijkste onderhandelingspartij bij CAO-overleggen met de werkgeversorganisatie V&E (Vennoten en Entrepreneurs). Door het grote aantal leden is het Werkersgilde in staat om effectief met gerichte stakingen haar doelen te behalen.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 17 jan 2014, 09:41

Swoller Dagening schreef:Accijnzen op benzine en diesel ?

Voor een opening van de grenzen met Burghteland heeft dat land als voorwaarde gesteld dat het prijsniveau van benzine en diesel in dezelfde orde grootte terecht komt als in Burghteland, om smokkel tegen te gaan en de pomphouders aan de grens te beschermen. In Burghteland kost een liter benzine omgerekend NH$ 2,75; bij ons is dat NH$ 1,19. Daarbij is de marge voor de pomphouder in Burghteland maar half zo groot als die bij ons. De reden ligt in de accijnzen en de hogere BTW die Burghteland heft, ook over die accijnzen. Voor een liter diesel is er ook een prijsverschil, maar minder groot, namelijk NH$ 2,35 om omgerekend NH$ 1,31.

De transportsector in Nova Hollandia heeft altijd tegengehouden dat er hoge accijnzen op brandstoffen kwamen. Echter nu het hogere doel van de grensopeningen haalbaar lijkt te zijn, vindt de regering dat hier naar gekeken moet worden. De hoogte van de accijnzen moeten dus in de richting van het niveau van de buurlanden gaan. Het verschil in BTW mag niet meegenomen worden. Als andere landen graag een torenhoge BTW willen, dan is dat hun eigen keuze, wat de gevolgen in grensstreken ook mogen zijn. Hetzelfde geldt voor het belasting heffen van BTW over accijnzen, belasting-op-belasting dus, ook dat is iets wat Nova Hollandia niet wil.

Bij de introductie van accijnzen zou het in het maximale model gaan om ongeveer 1 daalder op een liter brandstof. Meer dan één daalder per liter is simpelweg maatschappelijk onaanvaardbaar in Nova Hollandia, dat zou de economie en de koopkracht te zwaar schaden. Met die accijns van een daalder zou diesel praktisch even duur worden als in Burghteland, maar gewone benzine zal dan nog bijna een halve daalder per liter goedkoper zijn. De reden hiervoor is dat de accijnzen op gewone benzine in Burghteland veel hoger zijn dan die op benzine. Bovendien is de BTW in Burghteland hoger.

Een denktank van het ministerie heeft inmiddels de gevolgen doorgerekend. De accijnzen zouden ongeveer 4,5 miljard daalders per jaar opleveren voor de staatskas, maar het gevolg zou ook zijn dat heel wat transportbedrijven in de problemen komen, en dat het verlies van koopkracht ernstige gevolgen heeft voor de algehele bestedingen in winkels en het loonniveau in Nova Hollandia. Het risico van een loon/prijs-spiraal ligt levensgroot om de hoek. Daarom is gekeken naar mogelijkheden om de gevolgen te verzachten. Bovendien is gekeken naar mogelijkheden om het geld aan te wenden voor projecten om het wegennet te verbeteren, want dat kan ook een deel van de negatieve gevolgen wegnemen. Op veel snelwegen en expreswegen staan immers forse files - het aantal rijstroken is er al jarenlang onvoldoende meegegroeid met de verkeersomvang.

De denktank kwam daarom met de volgende voorstellen om per referendum te besluiten:
* een belangrijk deel van de extra inkomsten worden volledig teruggegeven aan burgers en bedrijven via de inkomstenbelasting. Brandstofaccijnzen mogen door bedrijven en particulieren worden afgetrokken van hun inkomsten, wat de belastinggrondslag verlaagt. De kosten hiervan bedragen ongeveer NH$ 3 miljard per jaar;
* de overige ongeveer NH$ 1,5 miljard per jaar in een nieuw op te richten wegverbeteringsfonds;
* de accijnzen worden voor de komende 100 jaar gebonden aan een limiet van 1 daalder per liter brandstof, ongeacht de brandstofsoort. Minder accijnzen heffen mag wel, meer mag niet;
* wanneer de productie-basisprijs van benzine stijgt, worden de accijnzen navenant verlaagd, zodat burgers bij stijgende wereldprijzen voor brandstoffen in de komende jaren hier niet nog meer koopkracht zullen verliezen en de verkoopprijs constant blijft. De mindere inkomsten zullen primair ten koste gaan van het wegverbeteringsfonds, secundair ten koste van de aftrek van accijnzen voor het bedrijfsleven, en als laatste pas van de belastingaftrek van accijnzen voor particulieren.

De regering is van plan om dit plan nog deze maand voor te leggen aan de Burgerkamer, en om op zondag 23 februari 2014 een verbindend referendum te organiseren, waarbij men dit plan kan afwijzen, of ermee kan instemmen. Dat vormt dan de basis waarmee met Burghteland de verdere besprekingen ingegaan kan worden.
Ter indicatie de huidige brandstofprijzen:

RBU (geconstateerd in de grensstreek tijdens de winterfeestweken):
1 liter benzine: BUD 8,20 - NH$ 2,75 (€ 1,76)
1 liter diesel: BUD 7,01 - NH$ 2,35 (€ 1,50)

RNH (prijsnotering tijdens de winterfeestweken):
1 liter benzine: NH$ 1,19 - BUD 3,55 (€ 0,76)
1 liter diesel: NH$ 1,31 - BUD 3,90 (€ 0,83)

Brandstofprijzen RNH na eventuele invoering van accijnzen, maximale variant:
1 liter benzine: NH$ 2,19 - BUD 6,54 (€ 1,40)
1 liter diesel: NH$ 2,31 - BUD 6,89 (€ 1,47)

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 17 jan 2014, 10:25

Swoller Dagening schreef:Sustulië houdt de kaken op elkaar

Hoewel de regering heeft getracht in gesprek te komen met Sustulië over de drie bootvluchtelingen, blijkt men aldaar niet de noodzaak te voelen het gesprek aan te gaan. Om deze reden kunnen de bootvluchtelingen voorlopig niet terug. De tijdelijke asielstatus wordt daarom in een definitieve omgezet. De regering hoopt dat de drie mannen ooit nog naar hun thuisland kunnen gaan zonder het risico te lopen vervolgd te worden, maar zonder garanties hieromtrent van de regering van Sustulië zijn de drie welkom om in Nova Hollandia te blijven. Ondertussen heeft de regering besloten om beleggingsfondsen uit Nova Hollandia te verbieden om nog langer te investeren in Sustulië, op straffe van het afnemen van bepaalde belastingvoordelen voor deze (met name) pensioenfondsen. Hierdoor krijgen diverse projecten in het land te maken met een gat in de begroting. De totale investeringen van de beleggingsfondsen zouden een waarde hebben gehad van meer dan 300 miljoen daalders.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 31 jan 2014, 13:57

Teletekst TV1 schreef:Historische doorbraak in betrekkingen met Burghteland ?

De berichten uit Burghteland dat de visumplicht zou worden afgeschaft waren vandaag groot nieuws in de pers in Nova Hollandia. In een radio-interview spraken zowel premier Van Cornickxhuysen als minister van Baerlant van Verkeer van "een stap van historische betekenis". Beide bewindslieden zullen desnoods hun agenda aanpassen om de Burghtelandse delegatie op korte termijn te ontvangen. In de wandelgangen is vernomen dat een van de ministers een overleg op 7 februari heeft afgezegd, dus de kans is groot dat er al binnen een week op hoog niveau wordt gesproken over de grensafhandeling.

Voor wat betreft het goederenvervoer zijn er recent concrete voorstellen voor afspraken gemaakt met Schellingen over de grensafhandelingen, en die zullen onderwerp van gesprek zijn bij het bezoek van de minister van IJzenmerkel van Buitenlandse betrekkingen aan haar Schellingse collega komende maand in Schellingen-Stad. Minister Van Baerlant spreekt de hoop uit dat dit model wellicht ook met Burghteland kan worden overeengekomen, zodat de papierenrompslomp voor goederenvervoer in de relatie Schellingen - Nova Hollandia - Burghteland vereenvoudigd kan worden en de grensafhandeling geharmoniseerd kan worden.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » zo 02 feb 2014, 00:05

Perscommunique schreef:Negatief reisadvies voor Tholenië

De regering in Nieuw-Swoll heeft vanavond bekend gemaakt dat het een negatief reisadvies afgeeft voor het land Tholenië. De regering van dat land is niet langer in staat om de veiligheid op haar gehele grondgebied te waarborgen, en militante acties van een afscheidingsbeweging maken verblijf in de regio gevaarlijk. Tevens adviseert de regering aan rederijen om schepen die onder RNH-vlag varen het gebied niet te doen betreden, c.q. te doen verlaten.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » di 04 feb 2014, 10:33

Het veiligheids-marinesmaldeel onder aanvoering van de "Geleynsen" is inmiddels in de internationale wateren bij Tholenië aangekomen. Het smaldeel onder aanvoering van de "Vita Mare" zal zich naar verwachting in de nacht van woensdag op donderdag bij dit eskader voegen.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » zo 09 feb 2014, 21:45

Swoller Dagening schreef:Handelsvloot veilig

De koopvaardijschepen die onder vlag van Nova Hollandia varen zijn veilig weggekomen uit het zeegebied rondom Tholenië en Ardeim. De marine en de rederijen hadden afspraken gemaakt over het escorteren van de schepen door de marine. Deze operatie is zorgvuldig geheim gehouden, om het risico van aanvallen door opstandelingen te minimaliseren. De republikeinse marine heeft gebruik makende van de toestemming van de Tholeense regering in haar territoriale wateren de koopvaardijschepen opgewacht en naar internationale wateren gebracht. Naast de vier schepen onder onze vlag bevonden zich ook drie andere schepen in de geëscorteerde vloot. Twee daarvan voeren onder Panamese vlag. De marine en de vloot hebben het gebied inmiddels ruimschoots verlaten. De marine zal hierdoor niet langer patrouilleren in de internationale wateren rond Tholenië.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » wo 19 feb 2014, 23:33

Swoller Dagening schreef:Ministers Van IJzenmerkel en Van Baerlant in Schellingen

Nadat eind vorig jaar de grensafhandeling voor personen aan de Schellingse grenzen werd genormaliseerd, is er druk onderhandeld met de Schellingse overheid over het goederenvervoer. Inmiddels is er een bilateraal accoord op handen. De ministers zijn voor meer dan een kennismaking bij hun Schellingse collega's; de bedoeling is dat aan het eind van het bezoek aanstaande vrijdag in Schellingen-Stad het verdrag wordt ondertekend.

Het verdrag houdt in dat de papierenbundel die truckers nu nog bij zich moeten hebben bij de inklaring, wordt vervangen door een chipkaart. Op deze kaart komen alle inklaringsgegevens en benodigde documenten te staan. Uitlezen van deze documenten zal aan de grens geautomatiseerd kunnen plaatsvinden, waardoor de hele afwikkeling in het wegtransport naar de 21e eeuw wordt getild. De nieuwe chipkaart kent een gestandaardiseerde indeling, en de hoop bestaat bij de onderhandelaars dat andere Borealische landen zich op termijn aan zullen sluiten bij deze moderne, snelle vorm van informatieuitwisseling. Voor wat betreft de grensafhandeling zal aan de grenzen nog steeds controle blijven plaatsvinden , in elke geval door een korte visuele schouw. Steeksproefgewijs zullen vrachtwagens ook aan een nauwkeuriger onderzoek worden onderworpen. Het oponthoud voor truckers, wat nu nog vaak 2 tot 3 uur is, kan door de nieuwe regeling worden teruggebracht tot 20 minuten, en bij een steekproef tot 45 minuten. Dit zal de economie van beide landen zeker goed doen. De afspraak is dat de nieuwe chipkaart per 1 januari 2015 alle bestaande papieren formaliteiten moet gaan vervangen.

Voor de scheepvaart en het spoorvervoer wordt een soortgelijke inklarings-chipkaart ingevoerd. Ook daar zullen de complete controles plaatsmaken voor een korte visuele schouw, en zullen steeksproefgewijs complete controles blijven plaatsvinden. Steeksproefgewijze controles blijven nodig om fraude en ontduiking van de belastingen in beide landen tegen te gaan.

De beide bewindsvrouwen hebben aangegeven dat de voorbereiding van het accoord met Schellingen in goede harmonie is verlopen, met wederzijds respect en aandacht voor elkaars beleidsuitgangspunten. Minister IJzenmerkel gaf bovendien aan te hopen dat ook Burghteland op korte termijn nadere afspraken maakt over de grensafwikkeling. "Het allermooiste zou zijn, wanneer de door Schellingen en Nova Hollandia in te voeren chipkaart in het goederenvervoer in Oost-Borealië een standaard kan worden." Of het zover zal komen, zal de toekomst uitwijzen. Na het weekend zal naar verwachting een delegatie uit Burghteland in Nieuw-Swoll te gast zijn voor besprekingen.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1550
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door Faylin » do 20 feb 2014, 07:58

Een zeer grote vooruitgang wat betreft de gesloten grenzen. Ik denk dat dit idee ook wel zijn vruchten zou kunnen afwerpen in Oost- en Centraal-Borealië.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » do 20 feb 2014, 14:38

Swoller Dagening schreef:Ministers treffen elkaar

De ministers van Buitenlandse betrekkingen en Verkeer hebben vandaag in Schellingen-Stad een gesprek gehad met hun Schellingse ambtgenoten. Daarbij reikten beiden elkaar symbolisch niet alleen een hand, maar ook een wegnummerbord over. Het betrof twee bordjes met daarop de nummers C65 en C75, de Borealische lange-afstandsroutes, die vanaf vandaag op grondgebied van Nova Hollandia doorgaand bewegwijzerd zijn tussen Schellingen en Burghteland. Een wens van Schellingen, die met deze aanreiking van verkeersbordjes, tot realiteit is gebracht. Het is als het ware een symbolisch 'dank-je-wel' van Nova Hollandia voor de nieuwe verhoudingen met Schellingen. Overigens heeft de Rijkswegendienst alle zeilen moeten bijzetten om de oplevering van de C-routenummering voor vandaag nog te halen - maar het is gelukt.

De bijeenkomst van de ministers verliep in een ongedwongen sfeer, en is daarmee een goede opmaat naar de ondertekening van de grensverdragen, die voor morgen op het programma staan.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: [RNH] Nieuws

Bericht door NovaHollandia » vr 21 feb 2014, 13:35

Swoller Dagening schreef:Ministers Van IJzenmerkel en Herzenberg tekenen historisch grensverdrag

De ministers van buitenlandse betrekkingen van Schellingen en Nova Hollandia hebben vanmiddag het nieuwe grensverdrag ondertekend. Het grensverdrag betekent een belangrijke verbetering in de onderlinge betrekkingen tussen beide landen. Na de ondertekeningen hielden beide ministers een korte toespraak, waarin de hoop werd uitgesproken dat er een tijd van betere betrekkingen en meer onderling begrip aan zal breken. In haar toespraak nodigde minister Van IJzenmerkel namens onze premier de Schellingse bondskanselier uit voor een staatsbezoek aan Nova Hollandia.

De belangrijkste punten uit het verdrag op een rijtje:
* Personen kunnen op vertoon van een geldig paspoort de grens oversteken; een visum is niet nodig.
* Er komt uiterlijk per 1-1-2015 een internationale chipkaart in het goederenvervoer ter vervanging van alle papieren inklaringsdocumenten. Uitgifte van deze kaarten vindt plaats door een internationale entiteit, die gevestigd zal zijn in Schellingen of in Imaginië. In bronnen rondom de ambtelijke werkgroep wordt Konrad als mogelijke vestigingsplaats genoemd. De kosten hiervoor worden gedeeld door de deelnemende landen. De aansturing van deze entiteit vindt plaats vanuit een stuurgroep waarin de deelnemende landen zijn vertegenwoordigd. Het voorzitterschap van de stuurgroep zal rouleren, en zal de eerste 5 jaar worden bekleed door Nova Hollandia.
* Andere landen kunnen in de toekomst bijtreden tot deze internationale goederenvervoer-entiteit.
* Deze chipkaart kan door chauffeurs die gebruik maken van een voertuig dat gekentekend is in een van de aan de chipkaart deelnemende landen worden gebruikt
* Deelnemende landen gebruiken de chipkaart op al hun landgrenzen en ferryhavens voor inkomend goederenvoervoer. Hierdoor zullen bijvoorbeeld Schellingse truckers op weg van Burghteland naar Schellingen 2x baat hebben bij de verkorte procedures, namelijk ook bij inreis van Burghteland in Nova Hollandia. Hetzelfde geldt voor truckers uit Nova Hollandia op terugreis van Dumeria naar Nova Hollandia.
* De langdurige controles in het goederenvervoer worden verkort tot een korte schouw, met steeksproefgewijs strenge controles
* Ook voor goederenvervoer per spoor en over water komt er een vergelijkbare geautomatiseerde inklaringsprocedure via dezelfde internationale entiteit.
* Het verdrag regelt ook het structureel uitbaggeren van de grensrivier de Swaanau. Nova Hollandia wil dit regelmatiger doen plaatsvinden dan Schellingen, reden waarom is afgesproken dat Nova Hollandia 60% van de jaarlijkse kosten zal dragen. Dit verbetert de bereikbaarheid voor de scheepvaart en levert een kleiner overstromingsrisico op voor de steden Planckendael en Swaanauburgh, maar ook voor de Schellingse provincie Meerland.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten