[IMG] Historie

Republic of Imaginia

Moderator: MandelSoft

Plaats reactie
MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

[IMG] Historie

Bericht door MandelSoft » vr 18 mar 2011, 16:36

De Geschiedenis van Imaginië:

Rond 8 000 jaar voor Christus kwamen de eerste bewoners van Imaginië. De oorspronkelijke bewoners van Imaginië (en ook Schellingen, de Nagaskiërs, waren een vrij beschaafd volk. Alhoewel ze een paar eeuwen achterliepen op de beschaving zoals wij de kennen in Europa kan men die volk niet vergelijken met de indianen. Voor de Koloniale Tijd kende men al landbouw, handel, kastelen en zelfs steden. Dit was mede te danken aan het milde klimaat van het land, waardoor landbouw goed kon gedijën. In Oost-Imaginië (maar ook soms in het Westen) vind je nog steeds, vind je nog steeds wat restanten terug, zoals het Slot Kolderhof en de stad Guilliano (IM) en enkele feestdagen en ceremonies (zoals het Zomerfeest op de eerste zondag van juni). Daarnaast was het Nagaskisch nog lang een officiële landstaal in Imaginië tot 1987. En als allerlaatst levert het oorspronkelijke een groot aandeel aan de huidige bevolking.

In 1632 zette de Hollanders voet aan wal in westelijk Imaginië. Ze waren verrast met wat ze daar aantroffen, namelijk een andere beschaving en een land rijk aan grondstoffen. Ze waren laaiend enthousiast en besloten om zich hier te vestigen. De eerste kolonie werd gesticht door Konrad van Duyn, naar wie de hoofdstad van Imaginië is vernoemd. Het westelijk deel van Imaginië was van de Nederlanders, het oostelijk deel was nooit gekoloniseerd, omdat de leider van de kolonie dacht dat een handelsrelatie met het volk beter was voor beiden, iets wat ongebruikelijk was in die tijd. Dit besluit had gevolgen voor de rest van de Imagineese geschiedenis.

In de loop der jaren groeide de Nagaskiërs en de kolonisten steeds meer naar elkaar toe. Daarnaast nam de onvrede toe in Imaginië. Het idee dat Nederland honderden kilometers verderop de touwtjes in handen had begon steeds meer een oncomfortabele gedachte te worden. In 1781 spraken de kolonisten en de Nagaskiërs tezamen de onafhankelijkheid uit van Imaginië. De republiek was geboren.

Hoewel het welvarend ging met Imaginië en de twee culturen met elkaar gemengd raken, had het land één groot probleem: het land was vrijwel weerloos. Gelukkig hielp het buurland Schellingen, dat ook net onafhankelijk was geworden het land met defensie door middel van een verbond, dat later bekend zou worden onder het Verdrag van Guilliano (getekend in 1875). De twee landen zouden samenwerken, omdat beide landen hierbij gebaat waren, vooral in economische zin. Ook zou dit de politieke stabiliteit van de regio handhaven.

Hoewel Imaginië geen slachtoffer was van beide Wereldoorlogen, waren de Jaren 30 van de 20ste Eeuw zwaar. De grote depressie zorgde ervoor dat de banken in Imaginië in de problemen kwamen. En de banksector is groot in het land. Honderdduizenden mensen verloren hun baan en het zou nog jaren duren voordat de economie was hersteld.

In 1987 besloot de regering om de ligua franca (de hoofdtaal van het land) naar Engels om te zetten. Dit werd de nieuwe officiële landstaal. Voorheen werd er in het Westen Nederlands gesproken, in het Oosten Nagaskisch, in het Noorden Duits en rond de hoofdstad Engels. De maatregel trachtte de taalbarrières voor eens en voor altijd weg te halen. Vandaag de dag leert ieder schoolgaand kind Engels, al zal het nog een paar decennia duren voordat iedereen vloeiend Engels spreekt.
Laatst gewijzigd door MandelSoft op di 31 mei 2011, 23:39, 2 keer totaal gewijzigd.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2058
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [IMG] Historie

Bericht door Kaaiman » ma 26 nov 2012, 22:48

MandelSoft in een ander topic schreef:Eigenlijk ben ik ook wat plaatsnamen aan het veranderen in Imaginië, echter zijn dit vooral de dorpen aan de Nagaskische zijde. Ik had eerst zomaar wat verzonnen, maar ik ben deze namen meer aan het vervormen naar Scandinavische namen. Zo word bijvoorbeeld Neisita veranderd in Nystad en Ronasku naar Ronasken. Ik probeer de oude naam enigzins te behouden...
Jammer dat je het N(a)gaskische element langzaamaan steeds verder uitkleedt en vereuropeaniseert. Ik vond het nou juist zo'n originele invalshoek.
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: [IMG] Historie

Bericht door MandelSoft » di 27 nov 2012, 08:24

De reden daarvoor was omdat het "oude" Nagaskisch totaal geen structuur en logica had. Ik deed gewoon maar wat. Toch zal Nagaskisch niet geheel Zweeds of Noors worden, want het blijft bepaalde spellingselementen hebben die in geen andere Scandinavische taal voorkomen (zoals ÿ in Fjÿlna).
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2058
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [IMG] Historie

Bericht door Kaaiman » di 27 nov 2012, 22:32

Niet alles hoeft verklaarbaar logisch te zijn. Er zijn zaken uit het verleden die voorlopig, wellicht altijd een mysterie zullen blijven, en waar alleen hypotheses en aannemelijkheden uit voortvloeien die nooit met zekerheid vast te stellen zijn. Op diezelfde manier zou je ook naar de Nagasken kunnen kijken.

Hochmark heeft bijvoorbeeld de deelstaat Younotrostino waar van oorsprong de Younoi wonen: de oudste bewoners van Atlantidië (voorzover bekend). Er is uiteraard wel wat over bekend, maar hoe ze ooit op Atlantidië zijn terechtgekomen en waar hun taal vandaan komt is nog altijd niet duidelijk. Dat hun cultuur van oorsprong niet Europees is, staat wel vast.
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [IMG] Historie

Bericht door TBR » wo 28 nov 2012, 12:43

Het N(a)gaskisch was inderdaad een originele Niet-Europese invloed in Schellingen, er zijn misschien wel te veel Europese invloeden in Atlantis
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Matt
Beheerder
Berichten: 1491
Lid geworden op: ma 13 jun 2011, 15:55

Re: [IMG] Historie

Bericht door Matt » wo 28 nov 2012, 14:40

^^ Europa heeft dan ook veel invloed gehad op de wereld. Een groot deel van de officiële talen in landen over de wereld zijn Europese talen (Engels, Spaans, Portugees, Frans) of zijn daarvan afgeleid (Afrikaans). Het valt dus ergens wel te verklaren dat er in Atlantis veel Europese invloeden zijn. In de meeste Aziatische landen is dat dan niet het geval. Toch zou het evengoed kunnen dat een Atlantisch land weinig Europese invloeden heeft, zoals Stalanië.
"Maar daarna kwamen er desastreuze aardbevingen en vloeden; en in één dag en nacht [...] verdween het eiland Atlantis in de dieptes van de zee."
- P
LATO (TIMAEUS/CRITICAS)

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten