[RBU] Nieuws

Republiek Burghteland

Moderator: sirdanilot

Dulminis
Moderator
Berichten: 1149
Lid geworden op: ma 23 sep 2013, 17:29
Locatie: Lëtzebuerg / Luxemb(o)urg (L)
Contacteer:

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Dulminis » za 24 okt 2015, 12:48

^^ Wow, interessante oplossing voor zo'n conservatief probleem :)
Onex́o uǵȯnan ėbȯ xėzėk ocilhenśek v́egėnśeǵon
Woja̰ plodjṵ bḭ cjuwir ḭ wikoles u irkes pur
Mae'r afon orau yn y llygaid y geifr bach


(Le meilleur fleuve se trouve dans les yeux des petites chèvres)

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Kathor » za 24 okt 2015, 14:41

Het is erg vreemd dat Burghteland transgenders niet erkent of behandelt op de westerse manier. Landen als Iran en Syrië zijn op dat vlak progressiever dan Burghteland...
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2441
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Nijmegen [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door SjorsB » za 24 okt 2015, 16:20

Hoezo is dat vreemd? Als het land zo conservatief en Bijbelvast is vind ik dat wel meevallen. Een creatieve oplossing voor het probleem is het op deze manier in elk geval zeker :)

Ik begeef mij overigens op dit moment, zoals elke twee weken, richting de zuidwesthoek van de Bijbelgordel, naar Zeeland. In de dorpen op Walcheren (zoals Aagtekerke, Meliskerke...) wonen nog veel gereformeerden. Als ik kijk naar hoe daar naar homoseksuelen wordt gekeken vind ik de Burghtelandse situatie, waar natuurlijk minder invloeden van buitenaf zijn, wel goed mogelijk.

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » za 24 okt 2015, 17:18

SjorsB schreef:Hoezo is dat vreemd? Als het land zo conservatief en Bijbelvast is vind ik dat wel meevallen. Een creatieve oplossing voor het probleem is het op deze manier in elk geval zeker :)

Ik begeef mij overigens op dit moment, zoals elke twee weken, richting de zuidwesthoek van de Bijbelgordel, naar Zeeland. In de dorpen op Walcheren (zoals Aagtekerke, Meliskerke...) wonen nog veel gereformeerden. Als ik kijk naar hoe daar naar homoseksuelen wordt gekeken vind ik de Burghtelandse situatie, waar natuurlijk minder invloeden van buitenaf zijn, wel goed mogelijk.
Dat is dan ook een voorname inspiratie voor Burghteland ;)

Uiteraard is er veel kritiek op de rechten van LGBT's in Burghteland, en er zijn ook politieke stromingen die een veel progressievere wetgeving willen, maar de conservatieve machten hebben het in Burghteland nog altijd voor het zeggen. Erkenning van transgenders en het homohuwelijk zullen voorlopig nog niet plaatsvinden in Burghteland. Wel is er veel meer aandacht voor, sinds het homohuwelijk in de VS is toegestaan.

Anders dan in de VS is het huwelijk in Burghteland gedefinieerd als een verbintenis tussen man en vrouw. Ook is gedefinieerd wat een man is en wat een vrouw is (iedereen waarbij door een arts of vroedvrouw bij de geboorte een mannelijk geslachtsdeel is vastgesteld, is een man, en iedereen waarbij door een arts een vrouwelijk geslachtsdeel is vastgesteld, is een vrouw; bij twijfel moet er worden gekeken of er een baarmoeder aanwezig is). Indien men dit wil wijzigen, moet men de Burghtelandse grondwet wijzigen. En dit is door hoe de Burghtelandse wetgeving en politiek is geregeld zo goed als onmogelijk.
Laatst gewijzigd door sirdanilot op za 24 okt 2015, 17:23, 1 keer totaal gewijzigd.

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » za 24 okt 2015, 17:23

katherman111 schreef:Het is erg vreemd dat Burghteland transgenders niet erkent of behandelt op de westerse manier. Landen als Iran en Syrië zijn op dat vlak progressiever dan Burghteland...
Syrië was tot vrij recent volgens mij een best wel progressief land, waar je op bepaalde plaatsen ook wiet kon roken etc.

Ook Iran was voor de islamitische revolutie een erg modern en Westers land.

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Kathor » za 24 okt 2015, 18:03

^^ Ja goed, maar het verleden is het verleden. Duitsland was onder het nazisme ook zeer-conservatief, en onder de Weimarrepubliek dan weer vrij (naar de situatie van toen) progressief.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » ma 28 mar 2016, 23:58

BREAKING NEWS:Terrorisme dreihienge N-Vlisseher Stasjons en Luchtaovn, Leher Paraot

N-VLISSINGEN – (LIVE)
De Burghtelandse inlichtingendiensten, politie en het Leger hebben sterke aanwijzingen dat er een terroristische aanslag beraamd is op diverse niet nader genoemde plekken in Nieuw-Vlissingen. Dat maakte een woordvoerder vanmiddag bekend. Het leger en de politie zijn ingezet om diverse stations en luchthavens in de regio te ontruimen.
De instanties willen om veiligheidsredenen niet zeggen om welke terreurgroep het gaat of om welke specifieke stations. Vertrekkende vluchten vanaf de internationale luchthaven Koehorsterveld zijn gecanceld, en diverse terminals zijn preventief ontruimd. Inkomende vliegtuigen worden omgeleid naar Mulder International of naar Wildenburgh Airport.

Code Rood
In Nieuw-Vlissingen is de noodtoestand (Code Rood) uitgeroepen. Dit geeft het leger en politie diverse bevoegdheden, zoals het aanhouden van verdachte personen en het ontruimen van drukke stations. Burgemeester E.F. Yesenaere van Nieuw-Vlissingen zegt ‘geschokt’ te zijn door ht nieuws.

Volg hier de liveblog.

18:47 IS/DAESH heeft de poging tot een aanslag opgeëist. Dat meldt het leger. Er is een filmpje opgestuurd met in het Arabisch de boodschap: 'Mijn Ummah, de Dageraad is aangebroken. De Kufar in Burghteland zullen niet rusten. Wij zullen onze martelaren blijven sturen. God is groot, er is geen God dan Allah en Muhammad is Zijn Profeet"
TWITTER
WUDDER HELOVE IN 1 HOD. Musulmaone & Hristene Allah = JHWH #prayfornvl

MUHAMMAD = DE MEHDI DE SATAN. JEZUS REDT #prayfornvl

HELOAF HEEN EXCUUS VEUR DOAD EN VERDERVIENGHE #nvlattacks

ALLE MUSULMAONE T LANT UUT. BURGHTELAND CHRISTELEKE STAOT. #nvlattacks

ik bin Musulmaone, IS bin heen musulmaone. Muhammad (3alayhuassalam) aont nie hewille #prayfornvl
18:30 Het vuurgevecht bij station Puujnofstasjon is voorbij. Er zijn 4 mensen overleden en 10 gewonden. Het is onbekend hoeveel hiervan onschuldige slachtoffers zijn, en hoeveel hiervan verdachte personen en terroristen, meldt de politie.
TWITTER
MAT 24 En gij zult horen van oorlogen, en geruchten van oorlogen; ziet toe, wordt niet verschrikt; want al die dingen moeten geschieden, maar nog is het einde niet #prayfornvlissingen

HODSAMELIEVE BLOEJENDE EN DOOIE MENSE @ #puujnofstasjon @nvlattacks

10 hewonde 4 dooje & counting #prayfornvl
18:15 De eerste berichten op Twitter over een klopjacht bij Puujnofstasjon in het centrum van Nieuw-Vlissingen verschijnen.
TWITTER
heweerschote @ #puujnofstasjon mense aostn em der in de peniek vandeure #prayfornvlissingen #nvlissingenattacks

PENIEK @ # puujnofstasjon 5 MENSE HEWOND #prayfornvlissingen

3 MENSE HARRESTEERD @ #puujnofstasjon #nvlissingenattacks
18:10 De enorme chaos in N-Vlissingen wordt langzaam minder. Vliegtuigen mogen weer landen op Koehorsterveld. Verschillende metrolijnen zijn weer geactiveerd. De grote stations blijven ontruimd.
TWITTER
our vacation to #nvlissingen is ruined thanks ISIS !! #nvlissingenterrorattacks

ZIT A UURN KLEMME @ RING A01 NVLISSINGEN #nvlissingenattacks

haon ek noh werom tuus komme venaovend #nvlissingenattacks
18:02 Abdullah bin Mustafah al-Hijazi, één van de verdachte personen, is inmiddels in het ziekenhuis overleden. De verdachte persoon was in het bezit van een AK-47 en was vermoedelijk van plan om in het rond te schieten op N-Vlissingen Oaftstasjon. Hij is overleden aan de gevolgen van kogels in zijn bovenlichaam. Al-Hijazi droeg een dikke winterjas met daaronder traditionele Arabische kledij. De politie en het leger zeggen nog ‘ongeveer vijf’ verdachte personen actief op te zoeken.
TWITTER
LUK 23 34 En Jezus zeide: Vader, vergeef het hun; want zij weten niet, wat zij doen #PRAYFORNVL

al-hijazi dood. Ghod den HEERE zal oordelen #nvlattacks

al-hijazi dood @ #VUMC

17:34 Het leger maakt bekend dat het om een terreurdreiging van zwaore muselmaone (fundamentalistische islam) gaat, gelieerd aan Daesh/IS. Er zijn inmiddels in totaal 10 verdachte personen gearresteerd, waarvan er 2 zijn vrijgelaten, en waarvan er één in kritieke toestand in het VUMC ligt.
TWITTER
AKT NIE DOCHT OA. Terreur zwaore musulmaone ahter #nvlissingenattacks . MUSULMAONE T LANT UUT! OPROTTE #prayfornvlissingen

zwaor beveiligden konvooi op de RING ni #vumc #nvlissingenattacks is t de TERRORIST?

ALLE MUSSELMAONE T LANT UUT WEG MEE ALLAHOE AKBAR TERREUR #prayfornvlissingen
16:34 Het leger verklaart het verdachte pakket op station Noorderpoorte onschadelijk. Het station zal voor de rest van de dag gesloten blijven.
16:02 De politie schiet met scherp op N-Vlissingen Oaftstasjon. 3 verdachte personen en 4 onschuldigen raken gewond en worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Ëén van de verdachte personen verkeert in levensgevaar.
TWITTER
MIIN HEERE ERBARME ONZER! SCHOTEN @ NVLOAFTSTASJON #nvlterrorattacks #prayfornvlissingen
TWIDDEN 9/11 @ #nvlissingen ?? BLOEJENDE MENSE EN HEWEERSCHOTE @ #nvloaftstasjon bin wegheleupe in de peniek
ACHTER BRUSSEL EN PARIS NOE IERE. MENSE OLLE DER VANDEURE, SCHOTE HEKAPT @nvloaftstasjon
15:30 Trams en bussen mogen niet meer met passagiers stoppen bij de ontruimde stations. Duizenden passagiers worden uit de voertuigen gehaald op de haltes vóór de stations. Treinen worden geannuleerd, met een enorme verkeerschaos tot gevolg.
TWITTER
UUT DE TREMME HETRAPT @ BEHIINEPOORTE alles ontruumt @ #nvloaftstasjon #nvlissingenterrorattacks

Paosn, den HEERE zal uutkomst heven #prayfornvlissingen #nvlattacks
15:12 Een verdacht pakket op station Noorderpoorte geeft aanleiding tot de ontruiming van dit station. Inmiddels ligt het hele Vlisseher metronetwerk plat, met uitzondering van de uitlopers van de metrolijnen in de voorsteden.
TWITTER
verdachten pakke @ #stasjonnoorderpoorte #nvlmetro #nvlterrorattacks #prayfornvlissingen

ZIT KLEMME IN METRO VERDACHTE PAKKE @ #STASJONNOORDERPOORTE #prayfornvlissingen
14:48 Drie verdachte personen zijn aangehouden op Koehorsterveld, en één op station Beurs. Het is niet bekend wie deze personen zijn en of ze gewapend waren.
TWITTER
2 ARRABIERE HARRESTEERT @ #nvlstasjonbeurs #nvlmetro #nvlterrorattacks

our vacation was disrupted by a mass police action what is happening? @ #nvlissingenattacks
14:30 Alle inkomende vluchten op Koehorsterveld worden omgeleid naar Mulder en Wildenburgh. Extra militaire bewaking op Wildenburgh Airport.
14:00 De eerste terreurdreiging wordt bekend gmaakt. Luchtaven Koehorsterveld Internationaal wordt ontruimd. Treinen stoppen niet meer op Nieuw-Vlissingen Oaftstasjon. De grootste stations in de regio worden ontruimd.
TWITTER
TOTALE HAOS @ #nvlissingenairport ALLES ONTRUUMD

hodallemahtehe wat hebeurt der noe leher @ #nvlissingenairport alles ontruumd, mensen harresteerd

BIDT TOT GHOD DEN HEERE #nvlissingenterrorattacks #nvloaftstasjon

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » di 29 mar 2016, 00:30

den Trouwen Boode schreef:
ZEVEN DOOJEN, TIENTALLEN HEWONDEN TERRORISME N-VLISSINGEN
Het dodental van de aanslagen in Nieuw-Vlissingen staat momenteel op zeven. Dat maakte een woordvoerder bekend. Het aantal gewonden, waarvan een deel in kritieke toestand, is nog niet bekend. Van de zeven doden zijn er drie geïndentificeerd als terroristen.

'Als wij als politie en leger niet zo snel hadden inbegrepen, was een bloedbad zoals in Parijs niet uitgesloten', aldus de woordvoerder. 'Vanwege de excellente aanpak van de inlichtingendiensten zijn wij op tijd op het spoor gekomen van de aanslag.'
Het plan van de terroristen was vermoedelijk om op verschillende plaatsen in het rond te schieten met machinegeweren. Explosieven zijn niet gevonden. Het gaat waarschijnlijk om een slecht georganisee rde terrorismedaad, en niet om goed georganiseerd terrorisme met explosieven.
'Het radicale moslimnetwerk in Burghteland is klein, en naar aanleiding van de poging tot deze aanslag hebben wij een groot deel van dit netwerk opgerold', aldus de Burghtelandse inlichtingendiensten. 'Van grote jihadnetwerken zoals in Frankrijk is in Burghteland vooralsnog geen sprake. Maar om erger in de toekomst te voorkomen, zullen we een grootschalige actie moeten houden om dit kwaad van Burghtelandse bodem te vewijderen.'
Op de vraag wat het risico op aansalgen in andere Atlantische landen is, durft de woordvoerder van de inlichtingendiensten geen antwoord te geven. 'Wel is het belangrijk om met andere landen samen te werken om de terroristen in Atlantis uit te bannen.'

De vier onschuldige doden gelden als Burghtelandse oorlogsslachtoffers en zullen recht hebben op een officiele staatsbegrafenis, bekostigd door de staat.

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Kathor » di 29 mar 2016, 02:22

In Carthamië is geschokt gereageerd op deze reeks aanslagen.
http://atlantisgeo.nl/viewtopic.php?f=4 ... 826#p26826
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » wo 30 mar 2016, 03:00

den Trouwen Boode, 29-3-2016 schreef: Doojntal opelope toe 10, listen Terroristen opepakt
N.-VLISSINGEN
In de nacht van maandag op dinsdag zijn, na nog diverse huiszoekingen, nog 3 verdachte personen opgepakt. De noodsituatie in Nieuw-Vlissingen is opgeheven, wel is er nog altijd zeer veel politie, militaire politie en het leger aanwezig op de grootste treinstations en op de luchthavens. De Vlisseher metro's en trams rijden weer. De politie heeft het uiteindelijke dodental vastgesteld op 10. Hiervan zijn 5 betrokken geweest bij de aanslagen, en 5 onschuldige slachtoffers. Van de 5 onschuldige slachtoffers zijn er bij 3 politiekogels teruggevonden; zij zijn waarschijnlijk om het leven gekomen of in ieder geval geraakt in de vuurgevechten op Puujnofstasjon. Dat maakte een woordvoerder vanochtend bekend.
Mee ontfermienge bewohe
President Klein-Wassink sprak gisteren om 20u bemoedigende woorden in een speciale televisieuitzending. 'Met innerlijke ontferming bewogen heb ik mt afschuw gezien wat er in onze hoofdstad is gebeurd. Ons land is getroffen door een daad van terreur, van een kwaadaardige groepering. Deze groepering wil niet alleen onschuldigen doden, maar haat en verdeling zaaien doorheen de gehele bevolking. Zij willen de paniek zaaien door de samenleving, en onze vrije rechtstaat daarmee aantasten, zij willen ons volk in de greep houden van de angst. Het Burghtelandse volk is sterker dan dat. Wij zullen het kwaad uitroeien, tot de laatste terrorist aan toe. Door veel erger te voorkomen, hebben wij deels de terroristen al overwonnen, maar wij gaan door. God zij met Burghteland.'

Twidden Paris veurkommen
Volgens de Burghtelandse inlichtingendiensten hadden de aanslagen veel erger kunnen uitpakken. 'Als de terroristen de kans hadden gekregen om vol te vuren op de drukke stations, hadden er honderden doden kunnen vallen. Alleen door hoogstaande technologie, waarmee we de terroristen hebben kunnen opsporen, en door de alertheid van zowel politie als burgers, is een veel grotere ramp voorkomen, een tweede Parijs. Maar van een overwinning kunnen we niet spreken. Dat kan pas als de laatste terrorist is opgepakt.'

Al-Chalabi ondervroahe
Één van de opgepakte terroristen is Mustafah Ali al Chalabi, die al eerder werd verdacht van het sympathiseren met Daesh/IS door de Burghtelandse geheime dienst. Al-Chalabi is momenteel op een onbekende plaats opgesloten. De overleden terrorist Al-Hijazi zal morgen op een onbekende plaats worden begraven. 'Het is belangrijk om deze gruwelijke moordenaars geen eervol graf te geven, maar hen op een verborgen plaats te begraven, zodat ze niet kunnen worden vereerd als martelaars', aldus een woordvoerder van de geheime dienst. Anders dan de VS, doet Burghteland niet aan het in zee gooien van dode terroristen, aangezien doden het recht hebben om te worden begraven in Burghteland. 'Een martelaar is iemand die omwille van zijn geloof bereid is onderdrukt te worden en te sterven, niet iemand die omwille van zijn kwaardaardige gedachtengoed onschuldige mensen vermoordt'.

Syrische vluchtelienghe
De Burghtelandse inlichtingendienst zegt 'extra waakzaam te zijn' wat betreft de Syrische asielzoekers in Burghteland, alsmede andere mogelijk radicaliserende groepen. Anders dan in andere landen zijn er in Burghteland enkel Christelijke Syriërs toegelaten; echter is het mogelijk dat sommigen van hen in het geheim radicaal-islamitisch zijn en niet christelijk.

Atlantis
In verschillende Atlantische landen, waaronder Carthamie, is geschokt gereageerd op de aanslagen in N-Vlissingen. Volgens president Groot-Wassink moeten ook andere Atlantische landen waakzaam zijn, en is Burghteland bereid om alle medewerking te leveren om het terrorisme uit te bannen.

Onschuldihen
Vooralsnog zijn er twee onschuldigen vrijgelaten, die eerst werden verdacht van terrorisme. In beide gevallen gaat het om mannen van in de twintig, met een Arabisch uiterlijk. Één van de ex-verdachten, die anoniem wil blijven: 'Met een tranquilizer gaven ze mij een schok, ze deden een zak over mij hoofd en gooiden mij letterlijk keihard in een politiebus. Ik werd behandeld als een stuk vee. Er werd keihard tegen mij geschreeuwd, hoe hard ik ook schreeuwde dat ik onschuldig was, het hielp niet. Urenlang werd ik opgesloten in een isoleercel en hardhandig ondervraagd. En dat allen omdat ik er uitzie als een musulmaon. Ik ben niet eens Moslim, maar een Libanese christen!'
De politie heeft vooralsnog geen excuses geboden aan de onschuldige verdachten. 'Tijdens een noodsituatie nemen we het zekere voor het onzekere. Dan kan het gebeuren dat er onschuldigen worden opgepakt. Maar alles is beter dan een schuldige níet op te pakken.'

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » do 09 jun 2016, 16:17

den Trouwen Boode schreef: RLD doet af mee dozîin Luchtvaoren
N.-VLISSINGEN - De nationale luchtvaartmaatschappij RLD Burghteland, dat al tijden te kampen heeft met grote verliezen, schrapt tientallen bestemmingen. Het gaat voornamelijk om verre bestemmingen in Australië en Azië. Dat maakte CEO dhr. E. van Walsoorden vanmiddag bekend in een persconferentie. RLD Burghteland is een staatsbedrijf, maar er woedt al maanden een politieke discussie om het bedrijf af te stoten, hetgeen zou leiden tot een faillisement. Aldus van Walsoorden: 'RLD Burghteland is in sommige opzichten een ouderwetse maatschappij. De vloot is relatief verouderd en we hebben veel vershcillende soorten vliegtuigen, wat niet efficiënt is. Anders dan de meeste airlines maakt RLD nog altijd veel gebruik van tussenstops, terwijl veel klanten juist rechtstreeks willen vliegen. Ook het hebben van twee hubs (knooppunten in het luchthavennetwerk- red.), namelijk Mulder en N.-Vlissingen, is niet efficiënt. Ten slotte is het een uitdaging om niet op de zondag te vliegen, omdat dit veel wachtgeld kost voor ons personeel. Als nationale Burghtelandse luchtvaartmaatschappij willen wij echter de zondagsrust zoveel mogelijk blijven heiligen'. De maatschappij is naast EL-AL (Israël) de enige ter wereld die om religieuze redenen niet vliegt op bepaalde dagen; wel verkoopt RLD sinds kort ook vliegtickets op de zondag, via de website. Sinds enkele maanden is RLD lid van SkyTeam, een alliantie van luchtvaartmaatschappijen, en werkt het nauw samen met het Nederlandse KLM en het Russische Aeroflot.

Afedaon
RLD schrapt alle bestemmingen in Oceanië (Sydney, Melbourne, Auckland en Perth), ondanks dat er relatief veel verkeer is tussen Burghteland en Australië. 'Onze vliegtuigen waren niet leeg, maar het is voor ons op dit moment niet meer mogelijk om te concurreren met de grote maatschappijen uit het Midden Oosten', aldus dhr. van Walsoorden. 'Door middel van samenwerkingen, bijvoorbeeld met Qantas, willen wij via code-share vluchten naar Oceanië blijven aanbieden, maar niet meer met vliegtuigen van RLD Burghteland'. Ook veel Aziatische bestemmingen, zoals Doha, Abu Dhabi, Guangzhou, Jakarta en Taipei, zullen worden uitgevoerd door SkyTeam partners of helemaal worden geschrapt. Verder werkt RLD nauw samen met BudgetAir Burghteland en andere Atlantische maatschappijen.

Aonwas
Ondanks de vele geschrapte bestemmingen, voegt RLD ook nieuwe bestemmingen toe. Het gaat voornamelijk om bestemmingen in de Amerika's, zoals Cancún (Mexico), Charlotte, Raleigh-Durham, Nashville (allen VS), Bogotá (Colombia) en Santiago de Chile (Chili). Daarnaast zijn er door de nieuwe codeshare-partners van Skyteam honderden nieuwe bestemmingen te boeken via rld.bu , die dan wel vaak deels worden uitgevoerd door SkyTeam partners en niet door RLD zelf.

Nieuwen Luchtaovn
RLD ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet, zeker vanwege de geplande nieuwe luchthaven bij Calvijnstad en/of de uitbreiding van N.-Vlissingen International. van Walsoorden: 'Onze luchthavens zitten momenteel aan hun capaciteit. Dat geldt voor de internationale luchthaven maar zeker ook voor Wildenburgh, wat maar één landingsbaan heeft en waarvan de terminal regelmatig letterlijk uitpuilt van passagiers. De bouw van een nieuwe luchthaven, of een nieuwe terminal en landingsbaan voor NVL, kan veel nieuwe kansen openen voor RLD'. Daarnaast zal RLD haar vloot gaan vernieuwen. 'De huidige verouderde mix van oude Sovjet-toestellen, Fokkers, Boeing, Embraer en Airbus toestellen gaat eruit; ze worden deels afgeschreven, deels verkocht aan andere maatschappijen en deels op andere routes ingezet dan momenteel. We zijn momenteel druk in gesprek met onder andere Boeing voor de levering van nieuwe toestellen.' RLD zal echter ook blijven vasthouden aan haar tradities: 'Het gebed voor een behouden vaart, dat wordt omgeroepen voordat onze vluchten opstijgen, zal blijven klinken, en we zullen zoveel mogelijk vluchten op zondag blijven beperken, tenzij dit i.v.m. de veiligheid niet anders kan. Ook blijven wij Burghtelandse maaltijden en dranken serveren in de Comfort klasse op alle lange vluchten vanuit Burghteland.'

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten