[LAC] Nieuwsberichten

Cratepopulicia Laconia
Dulminis
Moderator
Berichten: 1149
Lid geworden op: ma 23 sep 2013, 17:29
Locatie: Lëtzebuerg / Luxemb(o)urg (L)
Contacteer:

Re: [LAC] Actualiteit

Bericht door Dulminis » zo 03 nov 2013, 16:15

Sirdanilot: En weigerambtenaren bestaan natuurlijk niet in een land waar het homohuwelijk niet bestaat, net als in NL vóór de invoering van het homohuwelijk.
Je kunt als ambtenaar toch ook om andere redenen een huwelijk weigeren te voltrekken? In het onderhavige geval kan ik me bijvoorbeeld voorstellen dat een streng katholieke ambtenaar een (burgerlijk) huwelijk weigert te voltrekken van een koppel van wie er één al eens gescheiden is. Geen idee of dat ook ooit al voorgekomen is in Laconia, maar het is niet onmogelijk.
Onex́o uǵȯnan ėbȯ xėzėk ocilhenśek v́egėnśeǵon
Woja̰ plodjṵ bḭ cjuwir ḭ wikoles u irkes pur
Mae'r afon orau yn y llygaid y geifr bach


(Le meilleur fleuve se trouve dans les yeux des petites chèvres)

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: [LAC] Actualiteit

Bericht door Koen » zo 03 nov 2013, 16:25

^^ Omdat gemeenten in Laconia redelijk klein zijn (een dorp of een wijk), wordt een burgerlijk huwelijk (in de betekenis van een niet-kerkelijk huwelijk) afgesloten door de burgemeester van de gemeente. Doordat dat slechts één persoon is, mag deze een huwelijk niet weigeren, als het huwelijk gewoon aan de wet voldoet. In speciale gevallen kan een huwelijk in een andere gemeente worden gesloten.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: [LAC] Actualiteit

Bericht door Snelwegfreak » zo 03 nov 2013, 16:47

Door de burgemeester? Hoe zit dat dan in (grotere) steden? Ik denk dat de burgemeester daar wel belangrijkere dingen te doen heeft? ;)

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [LAC] Actualiteit

Bericht door sirdanilot » zo 03 nov 2013, 17:04

Goed lezen: een burgemeester kan ook van een wijk zijn ;)

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: [LAC] Actualiteit

Bericht door Koen » zo 03 nov 2013, 17:40

In een dorp heb je een burgemeester (maioro). In een stad heb je een grootburgemeester (megamaioro) en meerdere wijkburgemeesters (vicomaioroi). De maioro of vicomaioro trouwt normaal mensen. Ik zal de staatkundige indeling binnenkort een keer duidelijk posten.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: [LAC] Nieuwsberichten

Bericht door Koen » ma 10 feb 2014, 22:14

Curanta Cantapolis 10.2.2013 schreef:Conflict in Tholenië loopt uit tot burgeroorlog. Laconia haalt haar burgers terug.
Novi Amerforti - Het conflict in de noordelijke provincies van Tholenië is volledig uit de hand aan het lopen. De Tholeense regering verliest elke dag meer grondgebied aan de terroristische organisatie HUǢ die naar een onafhankelijk Noord-Tholenië streeft. Vandaag is de HUǢ begonnen met buitenlandse doelen aan te vallen. Het wordt steeds duidelijker dat Tholenië haar veiligheid niet in de hand heeft.

Het Laconische ministerie van buitenlandse zaken heeft het reisadvies voor Tholenië aangepast naar niveau zwart (red. het laagste niveau). Voorheen gold niveau zwart alleen voor de noordelijke regio Tholenia, maar nu ook voor de andere regio's van het land. De diplomatieke missie in Tholenië is bezig om alle Laconiërs naar de ambassade in Nieuw-Amersfoort te halen. Vanaf daar worden ze met legervliegtuigen naar Cantapoli gevlogen.

De terroristen zijn ondertussen ook tot de Nionische grens gekomen. Daardoor heeft Nionië het reisadvies rood (red. niet-essentiële reizen worden afgeraden) gekregen.

De Laconische regering heeft in een verklaring laten weten dat ze een Noord-Tholeense staat gerund door terroristen nooit zal erkennen. Laconia wil zich echter niet mengen in de oorlog, die gezien wordt als een binnenlands Tholeens conflict.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 gasten