[CYL] Nieuws

Onþ Ðir Kyleneðr Nei'onyar, Feili|neðr yðr Sfali|neðr / Onþ Ðir Kyleneðr Nei'onyar, Feilinneðr yðr Svalinneðr

Moderator: Faylin

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1481
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Utrecht, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » ma 17 apr 2017, 11:25

Danna Nei, ochtendeditie schreef: Een nieuwe koningin is geboren
Årge en Celestine vieren de geboorte van hun dochter

SCONA - Vannacht om 4:52 lokale tijd (7:52) zijn koningin Celestine en prins Årge de gelukkige ouders geworden van een dochter. Het meisje heeft de naam Lilith Anina gekregen, naar beide grootmoeders van Celestine en Årge. Eerder vanmorgen spraken we senaatshoofd Toren Bergen, die namens het koningspaar een kort persmoment hield: "Celestine en Årge laten weten dat ze ontzettend blij zijn met de geboorte van hun dochter Lilith."

Bij de geboorte was erfprinses Lilith 45 cm lang en ze woog 2464 gram. De peetouders van Lilith zijn prinses Melissa Victoria en keizer Mårt van Carthamië, die het petekind was van koningin Astrid II. Keizer Mårt en zijn Janna alsmede koning Varrade zijn eerder deze morgen al in het ziekenhuis gearriveerd nadat zij het vreugdelijke nieuws hebben ontvangen.

Moeder en dochter maken het beide goed, al zullen ze beide nog een tijdje in het ziekenhuis in Scona moeten blijven: omdat Lilith ongeveer een maand te vroeg is geboren, zal ze nog een tijd op de couveuse-afdeling moeten doorbrengen. Senaatshoofd Bergen: "Het ziekenhuis biedt alle zorg die Lilith nodig heeft en het koningspaar zal als ouders ook zoveel mogelijk bij hun dochter aanwezig zijn." Daarnaast is de koorts van Celestine nog niet geheel verdwenen en hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

Persoonlijke felicitaties kunnen per post verstuurd worden naar:
Lilith Anina Nervain
Nybørþavenue 1, Post Box 10
16 100 Scona, Cylenië

Gebruikersavatar
SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2432
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Nijmegen [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door SjorsB » ma 17 apr 2017, 13:11

Presidente Johans van Uneta en koning Bernar IV van Ireggio feliciteren het Cyleense koningspaar en het Cyleense volk met deze vreugdelijke gebeurtenis.

Gebruikersavatar
Dulminis
Moderator
Berichten: 1116
Lid geworden op: ma 23 sep 2013, 17:29
Locatie: Lëtzebuerg / Luxemb(o)urg (L)
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Dulminis » ma 17 apr 2017, 17:57

Namens het ganse Karktische volk heeft Landvoogd Lȯtar Hėriberteme felicitaties doen uitgaan naar de Cyleense koninklijke familie en het Cyleense volk.

Ook koning Paul III van Paganië heeft gelukwensen aan het Cyleense adres doen toekomen.
Onex́o uǵȯnan ėbȯ xėzėk ocilhenśek v́egėnśeǵon
Woja̰ plodjṵ bḭ cjuwir ḭ wikoles u irkes pur
Mae'r afon orau yn y llygaid y geifr bach


(Le meilleur fleuve se trouve dans les yeux des petites chèvres)

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1481
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Utrecht, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » wo 14 jun 2017, 08:54

Danna Nei, ochtendeditie schreef: Stroomstoring leidt tot grote chaos

GONSALES (CAR) - Gistermiddag werden grote delen van het Carthaamse vasteland en delen van de Golfeilanden (Faylin en Ðagen) geteisterd door een grote stroomstoring. De storing is vermoedelijk veroorzaakt door een softwarebug in een centrale nabij Gonsales, waardoor verschillende grote steden, waaronder Pötama, Dipfyuðr en grote delen van Ceylynn, dat nota bene als lichtstad bekend staat, gisteren uren zonder stroom kwamen te zitten.

In het oosten van Faylin en op Ðagen reden geen treinen meer en de twee metrolijnen van Ceylynn lagen plat, waardoor duizenden pendelaars vast kwamen te zitten of gestrand raakten. Om de veiligheid te waarborden, werd de Astridtunnel onmiddelijk gesloten en de ORvas II-brug tussen Overland en Faylin sloot om 21:00. Ook in Carthamië waren de gevolgen bijna niet te overzien; het centrum van wereldstad Pötama veranderde in een grote voetgangerszone. De stroomuitval bleef tot ongeveer 21:00 uur gaande in Cylenië, waarna het powergrid zich langzaamaan herstelde. In Carthamië bleef de storing nog tot middernacht aan de gang, op de Golfeilanden kon deze deels worden opgevangen door het doorlussen van het netwerk van het Cyleense vasteland.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1481
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Utrecht, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » zo 06 aug 2017, 19:20

Danna nei, ochtendeditie schreef: De Draken staan in de finale!

FORTIPORTA - Het Cyleense voetbalelftal, in de volksmond beter bekend als de Draken, staat vanavond in de Magna Arena Nosre Respublice tegenover het Atrokijnse team in de finale van de Atlantis Cup 2017. Na het winnen van de groepsfase heeft het Cyleense team achtereenvolgens de teams uit Uneta, Finoccië en het sterke Benjiland uitgeschakeld. De laatste verloor gisteravond van Eduko in de westrijd om de derde plaats. Wij spraken bondscoach Aðer Kanaleþ over de voorbereiding op de finale.

Kanaleþ: "Dat we in de finale staan is überhaupt al een grote prestatie, we hadden dit niet vanzelfsprekend geacht en hebben moeten strijden voor deze plek. Na de groepsfase speelden we tegen Uneta, dat we best als onze aartsrivaal kunnen beschouwen (vorig jaar verloor Cylenië van Uneta, red). Ondanks onze troef in de verdediging wisten we toch te winnen. De wedstrijd tegen Benjiland was ook vermoeiend, hier hebben we gelukkig nipt op de penalties gewonnen.

We hebben ons goed voorbereid op het Atrokijnse team; dit is namelijk ook een team waarvan niemand het verwacht had dat deze in de finale zou eindigen na een eerste deelname aan het toernooi. Atrokije komt over als een pittig team, maar hier proberen we vanavond op in te spelen. Iedereen hoopt natuurlijk op een overwinning in Fortiporta, maar moge de beste winnen!"

Gebruikersavatar
Kathor
Geoficticus
Berichten: 1974
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Kathor » zo 06 aug 2017, 21:45

^^ In Carthamië is vrijwel iedereen die het toernooi volgt nu sympathiserend met de draken. Nu de afgang van de Lads is doorgespoeld gunt iedereen Cylenië de overwinning wel.
Carþamia, pasal đåns bouđas Nöris...

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast