Onze mailserver geeft op het moment een storing bij het gebruik van e-mailadressen van Microsoft (hotmail.com, outlook.com, live.com). Als je een dringende vraag hebt, bijvoorbeeld over het resetten van je wachtwoord of het activeren van je nieuwe account, en je gebruikt een Microsoft-adres, stuur dan een mail naar info@atlantisgeo.nl met je vraag.

Mails die niet vanuit ons verzonden kunnen worden, proberen we zoveel mogelijk via een ander adres alsnog te verzenden.

[CYL] Nieuws

Onð Ðir Kyleneðr Nei'onyar, Feili|neðr yðr Sfali|neðr / Onð Ðir Kyleneðr Nei'onyar, Feilinneðr yðr Svalinneðr

Moderator: Faylin

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » ma 17 apr 2017, 11:25

Danna Nei, ochtendeditie schreef: Een nieuwe koningin is geboren
Årge en Celestine vieren de geboorte van hun dochter

SCONA - Vannacht om 4:52 lokale tijd (7:52) zijn koningin Celestine en prins Årge de gelukkige ouders geworden van een dochter. Het meisje heeft de naam Lilith Anina gekregen, naar beide grootmoeders van Celestine en Årge. Eerder vanmorgen spraken we senaatshoofd Toren Bergen, die namens het koningspaar een kort persmoment hield: "Celestine en Årge laten weten dat ze ontzettend blij zijn met de geboorte van hun dochter Lilith."

Bij de geboorte was erfprinses Lilith 45 cm lang en ze woog 2464 gram. De peetouders van Lilith zijn prinses Melissa Victoria en keizer Mårt van Carthamië, die het petekind was van koningin Astrid II. Keizer Mårt en zijn Janna alsmede koning Varrade zijn eerder deze morgen al in het ziekenhuis gearriveerd nadat zij het vreugdelijke nieuws hebben ontvangen.

Moeder en dochter maken het beide goed, al zullen ze beide nog een tijdje in het ziekenhuis in Scona moeten blijven: omdat Lilith ongeveer een maand te vroeg is geboren, zal ze nog een tijd op de couveuse-afdeling moeten doorbrengen. Senaatshoofd Bergen: "Het ziekenhuis biedt alle zorg die Lilith nodig heeft en het koningspaar zal als ouders ook zoveel mogelijk bij hun dochter aanwezig zijn." Daarnaast is de koorts van Celestine nog niet geheel verdwenen en hier wordt momenteel onderzoek naar gedaan.

Persoonlijke felicitaties kunnen per post verstuurd worden naar:
Lilith Anina Nervain
Nybørþavenue 1, Post Box 10
16 100 Scona, Cylenië

Gebruikersavatar
SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2440
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Arnhem [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door SjorsB » ma 17 apr 2017, 13:11

Presidente Johans van Uneta en koning Bernar IV van Ireggio feliciteren het Cyleense koningspaar en het Cyleense volk met deze vreugdelijke gebeurtenis.

Gebruikersavatar
Dulminis
Moderator
Berichten: 1148
Lid geworden op: ma 23 sep 2013, 17:29
Locatie: Lëtzebuerg / Luxemb(o)urg (L)
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Dulminis » ma 17 apr 2017, 17:57

Namens het ganse Karktische volk heeft Landvoogd Lȯtar Hėriberteme felicitaties doen uitgaan naar de Cyleense koninklijke familie en het Cyleense volk.

Ook koning Paul III van Paganië heeft gelukwensen aan het Cyleense adres doen toekomen.
Onex́o uǵȯnan ėbȯ xėzėk ocilhenśek v́egėnśeǵon
Woja̰ plodjṵ bḭ cjuwir ḭ wikoles u irkes pur
Mae'r afon orau yn y llygaid y geifr bach


(Le meilleur fleuve se trouve dans les yeux des petites chèvres)

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » wo 14 jun 2017, 08:54

Danna Nei, ochtendeditie schreef: Stroomstoring leidt tot grote chaos

GONSALES (CAR) - Gistermiddag werden grote delen van het Carthaamse vasteland en delen van de Golfeilanden (Faylin en Ðagen) geteisterd door een grote stroomstoring. De storing is vermoedelijk veroorzaakt door een softwarebug in een centrale nabij Gonsales, waardoor verschillende grote steden, waaronder Pötama, Dipfyuðr en grote delen van Ceylynn, dat nota bene als lichtstad bekend staat, gisteren uren zonder stroom kwamen te zitten.

In het oosten van Faylin en op Ðagen reden geen treinen meer en de twee metrolijnen van Ceylynn lagen plat, waardoor duizenden pendelaars vast kwamen te zitten of gestrand raakten. Om de veiligheid te waarborden, werd de Astridtunnel onmiddelijk gesloten en de ORvas II-brug tussen Overland en Faylin sloot om 21:00. Ook in Carthamië waren de gevolgen bijna niet te overzien; het centrum van wereldstad Pötama veranderde in een grote voetgangerszone. De stroomuitval bleef tot ongeveer 21:00 uur gaande in Cylenië, waarna het powergrid zich langzaamaan herstelde. In Carthamië bleef de storing nog tot middernacht aan de gang, op de Golfeilanden kon deze deels worden opgevangen door het doorlussen van het netwerk van het Cyleense vasteland.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » zo 06 aug 2017, 19:20

Danna nei, ochtendeditie schreef: De Draken staan in de finale!

FORTIPORTA - Het Cyleense voetbalelftal, in de volksmond beter bekend als de Draken, staat vanavond in de Magna Arena Nosre Respublice tegenover het Atrokijnse team in de finale van de Atlantis Cup 2017. Na het winnen van de groepsfase heeft het Cyleense team achtereenvolgens de teams uit Uneta, Finoccië en het sterke Benjiland uitgeschakeld. De laatste verloor gisteravond van Eduko in de westrijd om de derde plaats. Wij spraken bondscoach Aðer Kanaleþ over de voorbereiding op de finale.

Kanaleþ: "Dat we in de finale staan is überhaupt al een grote prestatie, we hadden dit niet vanzelfsprekend geacht en hebben moeten strijden voor deze plek. Na de groepsfase speelden we tegen Uneta, dat we best als onze aartsrivaal kunnen beschouwen (vorig jaar verloor Cylenië van Uneta, red). Ondanks onze troef in de verdediging wisten we toch te winnen. De wedstrijd tegen Benjiland was ook vermoeiend, hier hebben we gelukkig nipt op de penalties gewonnen.

We hebben ons goed voorbereid op het Atrokijnse team; dit is namelijk ook een team waarvan niemand het verwacht had dat deze in de finale zou eindigen na een eerste deelname aan het toernooi. Atrokije komt over als een pittig team, maar hier proberen we vanavond op in te spelen. Iedereen hoopt natuurlijk op een overwinning in Fortiporta, maar moge de beste winnen!"

Gebruikersavatar
Kathor
Geoficticus
Berichten: 2015
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Kathor » zo 06 aug 2017, 21:45

^^ In Carthamië is vrijwel iedereen die het toernooi volgt nu sympathiserend met de draken. Nu de afgang van de Lads is doorgespoeld gunt iedereen Cylenië de overwinning wel.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » di 07 nov 2017, 13:56

Danna Nei, ochtendeditie schreef: Koningspaar op bezoek in Maldarië en Benjiland

SCONA - Het Nionische koningspaar maakt zich op voor een staatsbezoek aan Maldarië en Benjiland, dat van 4 tot en met 7 december zal plaatsvinden. Het is het derde staatsbezoek tijdens de termijn van koningin Celestine; vorig jaar ontving zij presidente Johans uit Uneta en eerder dit jaar ging zij met haar Årge op bezoek in Kartjas. Koning Varraðe zal helaas niet deelnemen aan het staatsbezoek vanwege zijn gezondheid.

In Agers en Eendhoeven zal volgens ingewijden gediscussieerd worden over versoepeling van de visumplicht voor onder andere studenten en wellicht over versoepeling van grenscontroles, maar hier is niets over bevestigd. Naast de officiële aangelegenheden zal er een bezoek worden gebracht aan het Arboretum van de universiteit van Agers, een theatervoorstelling in het Royal Liberty Theatre en aan het Jan Heejwege Lyceum in Eendhoeven.

Het programma voor het bezoek aan Agers en Eendhoeven zal er als volgt uitzien:

4 december
Ontvangst door koningin Virginia I c.s., Charles Edward Airport, Agers
Bezoek aan het Arboretum, University of Agers
Diner, Koninklijk Paleis, Plimmerton/Apimake
Theatervoorstelling, Royal Liberty Theatre, Agers
Overnachting, Royal 5 Stars Hotel, Agers

5 december
Officiële aangelegenheden, Agers
Diner, Bran Marten, Agers
Overnachting, Royal 5 Stars Hotel, Agers

6 december
Reis naar Eendhoeven per auto
Ontvangst door koning Benji II c.s., Eendhoeven
Officiële aangelegenheden, Eendhoeven
Diner, Madeleine's, Eendhoeven
Overnachting, Hotel Vanderveer, Eendhoeven

7 december
Rondrit en bezoek aan Jan Heejwege Lyceum, Eendhoeven
Vertrek, Eendhoeven Airport

Gebruikersavatar
Matt
Beheerder
Berichten: 1490
Lid geworden op: ma 13 jun 2011, 15:55

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Matt » di 07 nov 2017, 20:47

In Maldarië en Benjiland wordt al uitgekeken naar dit staatsbezoek. Het is jammer dan Koning Varraðe er niet bij kan zijn.
"Maar daarna kwamen er desastreuze aardbevingen en vloeden; en in één dag en nacht [...] verdween het eiland Atlantis in de dieptes van de zee."
- P
LATO (TIMAEUS/CRITICAS)

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » ma 11 dec 2017, 22:43

Danna Nei, avondeditie schreef: Delen van Cylenië ondergesneeuwd; Svalingen onbereikbaar

SCONA/INFÍORÐEN - Door het koufront dat afgelopen weekend over de Atlantische Oceaan trok, zijn grote delen van Borealië bedolven onder een flink pak sneeuw. Ook grote delen van Cylenië zijn niet gespaard gebleven door de sneeuw, die gepaard ging met een stormachtige wind. Delen van Svalingen zijn ingesneeuwd en onbereikbaar.

Vanmorgen werden er al verontrustende berichten uit Carthaamse steden gemeld, maar ook in ons eigen land heeft het winterse weer flink huisgehouden. In de meeste Cyleense steden is er tot 10 cm sneeuw gemeld, met tot wel 25 cm in het Aylfíöll en het Fiskurfíöll. Gisteren lag een groot deel van het Cyleense vervoer plat, mede door het plotselinge karakter van de sneeuw (er valt geregeld sneeuw in Cyleense winters, red), maar zelfs na grote acties van opruimdiensten zijn delen van Svalingen nog steeds onbereikbaar per auto en trein. In verschillende dorpen en steden schieten de hulpdiensten te hulp met behulp van helikopters. In de grote Cyleense steden in het zuiden is de meeste hinderlijke sneeuw al opgeruimd en worden de grote transportwegen waar mogelijk sneeuwvrij gehouden.

Naar voorspellingen zal de sneeuwval ten minste nog tot morgen aanhouden. Mensen in Svalingen en de twee gebergtes wordt geadviseerd binnen te blijven en niet de straat op te gaan wanneer niet noodzakelijk.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » vr 29 dec 2017, 13:35

Danna Nei, ochtendeditie schreef: Opnieuw kou en sneeuw in grote delen van Cylenië

SCONA - Na dagen met temperaturen rond het vriespunt is er vannacht opnieuw veel sneeuw gevallen in grote delen van het land. Door een nieuw ontstaan koufront boven de Atlantische Oceaan zijn de temperaturen vannacht tot -8 °C gedaald in de twee gebergtes en daar is ook verreweg de meeste sneeuw gevallen. Er worden veel opstoppingen in het verkeer verwacht; er wordt geadviseerd om niet de weg op te gaan als het niet nodig is en waar mogelijk vanuit huis te werken. De hulpdiensten zullen vandaag met een versterkte ploeg werken om zoveel mogelijk overlast te voorkomen. De komende dagen zullen de temperaturen nog niet boven het vriespunt uitkomen.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » zo 21 jan 2018, 00:14

Danna Nei, avondeditie schreef: Fiorische partij Nore Partiu pleit voor naamsverandering Cylenië

SCONA - Fractievoorzitter Tonio Ĉula van de Fiorisch-nationalistische partij Nore Partiu (Onze Partij) vroeg vandaag in de senaat een stemming aan over het feit dat hij de officiële landsnaam van ons land graag zag veranderen. "De meeste Fioren associëren zich niet met de Cyleense cultuur, doordat ze van oudsher afstammen van de Arbrusiërs die afkomstig waren uit het huidige Tholenië. De officiële naam van Cylenië (Verenigd Cyleens Koninkrijk van Nionië, Faylin en Svalingen, red.) suggereert een verbond dat er in feite niet is," aldus Ĉula. "Ik pleit er dus voor om de Cyleense aanduiding in de naam te schrappen."

Nionisch senaatshoofd Tore Bergen liet later vandaag weten dat hij de aanvraag van Ĉula steunt: "Voor een multicultureel land als het onze is het van groots belang dat we alle waarden van alle bevolkingsgroepen respecteren." Andere senaatsleden reageerden lacherig op de aanvraag en vonden het een daad van overmatige politieke correctheid. De politiek correcte aanpak van Ĉula is overigens niet nieuw; hij sprak zich ook al in 2014 uit over dat hij niet blij was met de keuze voor Ceylynn als confederale hoofdstad; hij had liever het op neutraler gebied liggende Scona als hoofdstad gezien.

De partij van Ĉula is ontstaan door een afscheuring van de Partí fra Svalingen (Partij van Svalingen) in 2016. Beide partijen kennen een sterke onafhankelijkheidsdrift van respectievelijk Svalingen en het eiland Fio. Nore Partiu bezet momenteel twee zetels in de Nionische senaat en Ĉulo hoopt tijdens de volgende senaatsverkiezingen, die voor alle deelstaten en de confederale senaat op 1 maart dit jaar gehouden zullen worden zeker het dubbele aantal zetels te bemachtigen.

Gebruikersavatar
SjorsB
Geoficticus
Berichten: 2440
Lid geworden op: za 11 aug 2012, 14:05
Locatie: Arnhem [NL] / Cadhemis [UN] / Miletta [IC] / Kongə [PI]
Landen: UNE, IRC
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door SjorsB » zo 21 jan 2018, 12:51

Als ze het helemaal correct willen doen, moeten ze ook Fio zelf natuurlijk nog in de officiële landsnaam opnemen :P

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » zo 21 jan 2018, 13:27

^^ Dat zou kunnen, maar die positie is tot nog toe voorbehouden aan de drie deelstaten en Fio is (nog steeds) onderdeel van Nionië.

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door TBR » di 23 jan 2018, 01:18

Met het vragen van erkenning in de officiële naam vragen ze eigenlijk meer autonomie, namelijk een eigen deelstaat los van Nionië. Slimme manier om dat eens op een andere manier in de media te brengen.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » vr 23 feb 2018, 13:18

Danna Nei schreef: Geen medaille voor Elsa Ernðelin

GANGNEUNG - Er zat vanmorgen helaas geen medaille in voor kunstschaatster Elsa Ernðelin, de Cyleense titelhouder voor vrouwen. Met 221.40 punten in totaal (een nieuw persoonlijk record, red.) eindigde Ernðelin als vijfde, na de Japanse Satoko Miyahara, op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang in de categorie kunstschaatsen voor vrouwen. De gouden plak ging naar Alina Zagitova uit Rusland met 239.57 punten.

"Ondanks mijn vijfde plaats ben ik toch dolblij met het eindresultaat," aldus een blije Elsa, die we na de medailleuitreiking kort spraken. "Ik geloof dat mijn prestatie Cylenië toch weer op de kaart heeft gezet in de schaatssport. Nu is het weer trainen geblazen voor het Cyleense kampioenschap in juni en natuurlijk voor de Spelen in 2022." Ernðelin was een van de weinige Cyleense atleten op de Spelen.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » za 31 mar 2018, 00:23

Danna Nei, weekendeditie schreef: Cylenië tekent verdrag voor maantoerisme

ARAÐANE/PORT DISCOVERY (CAR) - De Cyleense ruimtevaartorganisatie ILETH gaat in samenwerking met AASA een lijnvlucht naar de maan onderhouden. Geïnteresseerden moeten vanaf 2025 een retourvlucht inclusief overnachting op de maan kunnen boeken. Vandaag is er een akkoord bereikt tussen ILETH, AASA en de Cyleense regering over de details van het plan.

De Cyleense regering staat aan de wieg van deze unieke vorm van toerisme. Wij spraken senaatshoofd Danae Stemeðr: “Als regering vinden wij het belangrijk dat onze burgers zich bewust zijn van de eeuwenoude cultuur die ons land rijk is. In de Cyleense mythologie speelt de maan een grote rol, die volgens de overlevering een faerie zou zijn geweest, en ook nu wordt in het Cylenisme nog een grote waarde gehecht aan de maan.” Als voorbeeld noemt ze het begin van de Cyleense kalender, die gebaseerd zou zijn op het ontstaan van de maan. "Met deze nieuwe vorm van toerisme willen wij onze burgers een unieke culturele ervaring aanbieden."

Koningin Celestine zal namens de regering het nieuwe verdrag op zondag 1 april ondertekenen in Port Discovery, waar de ruimtebasis van AASA is gevestigd.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2047
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Kaaiman » za 31 mar 2018, 07:45

Vinden orthodoxe Cylenisten dit geen grove heiligschennis? :o
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » zo 01 apr 2018, 12:54

^^ Daarom is het niet geheel toevallig dat het verdrag vandaag getekend zou worden :lol:.

Gebruikersavatar
Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2047
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Kaaiman » ma 02 apr 2018, 09:29

Dan komt 1 april grappendag kennelijk ook voor in Cylenië? Overgewaaid uit de Westerse wereld zeker. :monocle:
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » ma 02 apr 2018, 20:05

^^ Ja, dat is inderdaad wel vrij recent overgewaaid. Drie jaar geleden was dat ook al groots in de krant geweest (over het samenvoegen van Carthamië en Cylenië).

Gebruikersavatar
Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2047
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Kaaiman » ma 02 apr 2018, 20:08

^^ Wat is 1 april volgens de Cyleense kalender?
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » ma 02 apr 2018, 22:59

^^ Dat hangt af van het jaar, gisteren was het bijvoorbeeld Liðin Boryeð 18, 331E2. Maar Cylenië gebruikt grotendeels de Gregoriaanse kalender, de Cyleense kalender is wel nog van belang in religieuze zaken en feestdagen (hoewel de zonnewenden en nachteveningen indirect geijkt zijn op de Gregoriaanse kalender).

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1540
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Nieuws

Bericht door Faylin » do 20 sep 2018, 18:10

nei.ce schreef: Tol op snelwegen wordt volledig automatisch in 2020

DAESTRO - Het innen van tol op doorgaande tolwegen* moet vanaf 1 januari 2020 volledig automatisch gebeuren. Dat heeft nationale wegbeheerder AVE² afgelopen week bekend gemaakt. Deze stap is het logische vervolg van het project AVEpass, dat in 2009 opgestart werd om tol ook elektronisch te gaan innen. Sinds 2016 zijn de bemande tolpoorten op verschillende grote en kleine tolstations al verdwenen en kan aldaar alleen nog elektronisch tol betaald worden. Dit staat altijd bij de betreffende tolporten vermeld.

Het AVEpass-systeem is een vorm van videotol waarbij het kenteken wordt geregistreerd bij het passeren van een tolportaal. Automobilisten kunnen via internet een account maken voor AVEpass, hun kenteken registreren en kiezen voor een betaalmethode; er kan zowel achteraf als vooraf betaald worden. Ook buitenlandse automobilisten dienen zo'n account aan te maken. Met de verandering die in 2020 beoogd is, zijn weggebruikers verplicht om tol via AVEpass te betalen; cash of met creditcard bij bemande tolpoortjes betalen zal dan verleden tijd zijn. Het zal hierdoor mogelijk worden om tol te betalen zonder te hoeven stoppen bij tolpoortjes; dit zal de doorstroming op verschillende grote snelwegen ten goede komen. In een eeerder stadium is over een elektronisch vignet gesproken, maar van dit idee is afgezien omdat de nodige infrastructuur voor het AVEpass-systeem al aanwezig is.

De grote uitzonderingen zijn de tolpoorten bij twee van de drie kunstwerken van de golftransit (de Astridtunnel en de Orvas II-brug). Hier zullen de bemande tolpoorten naast het AVEpass-systeem blijven bestaan, mede omwille van het internationale verkeer. Op de Celestinebrug zal echter wél volledig worden overgeschakeld op elektronische tol, omdat dit een verbinding van vooral binnenlands belang is.
*) Bijna alle doorgaande snelwegen in Cylenië zijn tolwegen. Rondom grote steden zijn er vaak stukken snelweg (zoals ringwegen) waar geen tol betaald hoeft te woren.
2) AVE is de wegbeheerder van alle nationale wegen in Nionië en Svalingen. De naam is een acroniem van het woord autoveyen.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast