Onze mailserver geeft op het moment een storing bij het gebruik van e-mailadressen van Microsoft (hotmail.com, outlook.com, live.com). Als je een dringende vraag hebt, bijvoorbeeld over het resetten van je wachtwoord of het activeren van je nieuwe account, en je gebruikt een Microsoft-adres, stuur dan een mail naar info@atlantisgeo.nl met je vraag.

Mails die niet vanuit ons verzonden kunnen worden, proberen we zoveel mogelijk via een ander adres alsnog te verzenden.

[CYL] Algemeen

Onð Ðir Kyleneðr Nei'onyar, Feili|neðr yðr Sfali|neðr / Onð Ðir Kyleneðr Nei'onyar, Feilinneðr yðr Svalinneðr

Moderator: Faylin

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1536
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Algemeen

Bericht door Faylin » zo 17 apr 2016, 16:33

DeFries schreef:Ik zou niet zeggen dat de Svalingen gebied 'afstaan' aan de Friezen (geen enkel koninkrijk in die tijd zal daar geneigd toe zijn, lijkt me). Wat ik eerder zou zeggen is dat de vier hoofdelingenfamilies zich aan de Svalingse kroon onderschikken, om ze zo goed te stemmen (en om henzelf macht onder te Friezen te geven). De Svalingers zouden hiermee dan akkoord gaan omdat de Friezen belastingen en soldaten zouden leveren.
Dat vind ik inderdaad een betere uitleg. Nu is mijn kennis van Middeleeuwse geschiedenis niet zo groot, maar dit klinkt wel logischer.
DeFries schreef:Om hun onafhankelijkheidsstreven te onderbouwen zou ik een nationalistische stroming gericht op oud-Germanisme/Oud-Noors erbij ingooien. Zij zouden zich dan Nylanders noemen om zich te verbinden met (de) 'Íslanderne' en 'Grönlanderne'. Ze blijven wel Cylenistisch, maar zien zich, door taal/dialect en afkomst, niet als deel van het vasteland-Svalingen. [...] Dit zou dan ook weer als basis kunnen dienen voor die nationalistische stroming onder de Nylanders.
Dit vind ik een mooie invulling voor de onbewoonde periode.

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1536
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Algemeen

Bericht door Faylin » za 29 jul 2017, 18:53

Hierbij plaats ik drie statistische kaartjes van de Cyleense districten, te weten districtencodes (deze verschijnen ook op de kentekens), netnummers en bevolkingsdichtheid.
Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1536
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Algemeen

Bericht door Faylin » ma 06 nov 2017, 23:50

Jeej, ik heb eindelijk de stambomen van de Cyleense koningshuizen in een mooi formaat geperst! Zoals jullie weten kent Cylenië sinds de unificatie in 2014 twee koningshuizen die samen het ceremoniële bestuur van Cylenië vormen.

Koningshuis van Nionië en Svalingen

Nionië heeft al sinds de Middeleeuwen een vorm van een koningshuis gekend. Eerst werd het koningschap nog gerouleerd over de vier stadsstaten die het Nieuwe Verbond (Ny Onya) in 1042 vormden, maar later werd er besloten om één koning aan te stellen. Omdat sinds 1366 de koning permanent in Scona zetelde (en Scona stiekem de vinger in de pap had bij de andere staten), werd de adel uit Scona benoemd tot koning van Nionië.

Afbeelding

Enkele benoemenswaardigheden:
 • Astrid van Nionië trouwde in 1893 met kroonprins Anders van Svalingen, wat de samenvoeging van de koninkrijken Nionië en Svalingen bezegelde. Hierdoor werden de twee landsdelen in feite een personele unie tussen beide koningshuizen.
 • Anders Frederik trouwde in 1955 met prinses Lilith van Faylin, de tweede nakomeling van Tore van Faylin. Hij deed vanwege gezondheidsproblemen in 1995 afstand van de troon. Door een dalende gezondheid overleed hij in 1999. Na zijn overlijden deed zijn weduwe Lilith formeel afstand van de troon van Faylin.
 • Celestine werd officieel op haar 18e koningin, na het overlijden van haar moeder, maar mocht door haar onafgeronde opleiding pas vanaf haar 20e al haar teken als koningin uitvoeren. Daartoe heeft de senaat haar ook de mogelijkheid gegeven om haar studie psychologie aan de universiteit van Daestro af te ronden. Tot haar 20e stond haar vader Martin haar bij als regent.

Links: Koningin Celestine van Svalingen; Rechts: Prinses Melissa Victoria van Svalingen

Koningshuis van Faylin

Faylin splitste zich na 1366 af van de stadsstaat Ceylynn, die zich aansloot bij Nionië. Uiteindelijk is het eiland onder de invloedssfeer van het Carthaamse rijk gevallen en werd het in 1714 door Carthamië aan de Britten geschonken als dank bij het verhelpen van de burgeroorlog die door het land woedde. Van 1714 tot 1951 is Faylin onderdeel geweest van het Britse rijk; eerst als kroonbezit en vanaf 1904 als Dominion met een eigen regering. In 1951 verklaart het eiland zich in navolging van Carthamië onafhankelijk van Groot-Brittannië en wordt de oude Fayleense adel in ere hersteld. Koning Tore bestijgt de troon.

Afbeelding

Enkele benoemenswaardigheden:
 • Tore II deed in 1998 afstand van de troon ten gunste van zijn zoon Varraðe. Vier jaar later overleed hij aan complicaties die veroorzaakt werden door een tumor.
 • Er zijn geen kinderen gekomen uit het huwelijk van Varraðe en Emmath, waardoor Anna nu de eerste in lijn voor de troonsopvolging is.

Koning Varraðe van Faylin

Gebruikersavatar
Matt
Beheerder
Berichten: 1488
Lid geworden op: ma 13 jun 2011, 15:55

Re: [CYL] Algemeen

Bericht door Matt » di 07 nov 2017, 21:16

Leuk onderwerp! Dit soort artikelen maken een land levend. Leuk ook met die personele unie en het dubbelkoninkrijk.
Prinses Melissa Victoria heeft wel een informele foto. :mrgreen:
"Maar daarna kwamen er desastreuze aardbevingen en vloeden; en in één dag en nacht [...] verdween het eiland Atlantis in de dieptes van de zee."
- P
LATO (TIMAEUS/CRITICAS)

Gebruikersavatar
Faylin
Beheerder
Berichten: 1536
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Hilversum, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV
Contacteer:

Re: [CYL] Algemeen

Bericht door Faylin » za 03 mar 2018, 15:09

Senaatsverkiezingen 2018

Op donderdag 1 maart 2018 zijn verkiezingen gehouden voor zowel de confederale senaat als de senaten van de drie deelstaten. Hieronder de uitslag van de verkiezingen.

Hoe de regeringen eruit gaan zien is waarschijnlijk nog niet bekend, maar ik zet het er voor de volledigheid al bij, zodat dat later niet nog eens hoeft.

Confederale senaat

Voor de confederale verkiezingen wordt gebruik gemaakt van een enkelvoudig districtenstelsel met relatieve meerderheid (FPTP). Er zijn in totaal 128 districten en dus 128 zetels. Er deden twee partijen mee aan de verkiezingen die zijn samengesteld uit verschillende partijen uit de deelstaten:
 • WO (Wðeðin Onya, verbond voor de mensen): socialistisch, centrumlinks (PvdA)
 • Borya (begin): conservatief-liberaal, centrumrechts - rechts (VVD)
WO heeft een nipte meerderheid gehaald en zal daarom de regering vormen. Mevr. Danae Stemeðr (WO) neemt het premiersstokje over van haar collega mevr. Eve Ðorðin.

Afbeelding

Fayleense senaat

In Faylin wordt gebruik gemaakt van een kiesstelsel van evenredige vertegenwoordiging. De senaat heeft in totaal 120 zetels, waarvan er 111 verkiesbaar zijn en negen gereserveerd zijn voor de Cylenistische Orde (het hoogste bestuurlijke orgaan van het cylenisme bestaande uit negen hogepriesters). Er deden vijf partijen mee aan de verkiezingen:
 • Syrrin (faeries): Sociaal-democratisch groen, links - centrumlinks (GL)
 • MO (Minn Onya, sterk verbond): Sociaaldemocratisch, centrumlinks (PvdA)
 • KT (Kyllan Taraaleð, verbond voor Cyll): Confessionalistisch, centrumrechts (CDA)
 • FT (Feilinn Taraaleð, verbond van Faylin): Conservatief-liberaal, centrumrechts - rechts (VVD)
 • PL (Pro Libertatem): Fayleens-nationalistisch, rechts
MO en Syrrin vormen een coalitie en zo de regering. Dhr. Arda Lendun Morreðr (MO) zal senaatshoofd worden en neemt deze positie over van mevr. Janice Hilr.

Afbeelding

Nionische senaat

In Nionië wordt (ook al vóór de hereniging) gebruik gemaakt van een enkelvoudig districtenstelsel met relatieve meerderheid (FPTP). De senaat heeft 70 zetels (want Nionië heeft 70 districten). Er hebben vijf partijen meegedaan aan de verkiezingen:
 • Nore Partiu (onze partij): Fiorisch-nationalistisch, links (Fryske NP)
 • VP (vrije partij): Sociaal-democratisch, links - centrumlinks (PvdA)
 • Libra: Sociaal-liberaal, centrumlinks - centrum (D66)
 • PfS (Parti fra Svalingen, partij voor Svalingen): Conservatief-liberaal, centrumrechts - rechts (VVD)
 • MA (Minn Aonðe, sterk verbond): Populistisch, rechts - extreemrechts (PVV)
VP en Libra vormen net als in 2014 een coalitie en vormen de regering. Dhr. Tore Bergen (Libra) zal zijn tweede termijn als minister-president gaan vervullen.

Afbeelding

Svalingse senaat

In Svalingen wordt sinds het een aparte deelstaat is gebruik gemaakt van een kiessysteem met enkelvoudig overdraagbare stem (STV). De senaat heeft 70 zetels, gebaseerd op Nionië. Er hebben vijf partijen meegedaan aan de verkiezingen:
 • VP (vrije partij): Sociaal-democratisch, links - centrumlinks (PvdA)
 • Liste4 (lijst 4): Socialistisch, centrumlinks (SP)
 • Libra: Sociaal-liberaal, centrumlinks - centrum (D66)
 • PfS (Parti fra Svalingen, partij voor Svalingen): Conservatief-liberaal, centrumrechts - rechts (VVD)
 • Fri! (vrij!): Populistisch, rechts - extreemrechts (PVV)
PfS en Libra vormen een coalitie en halen zo een meerderheid. Dhr. Augur Jonnson (PfS) zal senaatshoofd van Svalingen worden.

Afbeelding

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast