[KHY] Talen

隍岩民國 / Khuáng Yǝ́ng M̊iéng Kuóng

Moderator: lajos

Plaats reactie
lajos
Geoficticus
Berichten: 300
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 08:55
Locatie: Tokio (JP)
Contacteer:

[KHY] Talen

Bericht door lajos » vr 25 apr 2014, 06:33

De Dhaqan (of Dhatyan) talen (大蟬語系 Dha Qán Yǝ́ Hǝ in het Tjannees) is een groep verwante talen gesproken in Kwang Yung. Binnen de Dhaqan talen worden onderscheiden:
  • Tjannees (Tjannees: 蟬語 Qán Yǝ́), een Chinese taal met wat andere (m.n. Bantu) invloeden, en de officiële taal van Kwang Yung;
  • Tongmaans (Tjannees: 東蛮語 Tong M̊án Yǝ́), ontstaan uit een creool van Schellings-Duits en oud-Tjannees, en met een officiële status in de districten Noord en Oost;
  • Butyang (Tjannees: 普常語 Bú Qáng Yǝ́), een heterogene hybride van oud-Tjannees, standaard-Tjannees en Tongmaans, met wat invloeden van andere talen (waaronder Engels en Japans), en de dagelijkse omgangstaal van de meeste mensen in Kwang Yung.
Naast Dhaqan talen wordt in Kwang Yung (op het eiland Jǝ Lhiéng Dháo) door ongeveer 640 mensen de taal Tugnugt gesproken.

links (Geopoeia)

lajos
Geoficticus
Berichten: 300
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 08:55
Locatie: Tokio (JP)
Contacteer:

Re: [KHY] Talen

Bericht door lajos » do 29 okt 2015, 04:07

Problemen...

Een cross-post van hier:
lajos schreef:
MandelSoft schreef:Ik heb het Nagaskische schrift laatst omgegooid om beter overeen te laten komen met het protocyleense schrift.
Oh.
Daar ben ik buitengewoon ongelukkig mee, aangezien het Nagaskische schrift ook in Kwang Yung gebruikt wordt.

Sowieso ben ik niet erg blij met al deze plotselinge veranderingen in Schellingen die het noodzakelijk lijken te maken dat ik met terugwerkende kracht ook van alles in Kwang Yung verander. Dat betreft niet alleen schrift, maar de veranderde rol van het Nagaskisch zet bijvoorbeeld ook vraagtekens bij de geschiedenis van talen in Kwang Yung en bij de aard van het Tongmaans (dat een mengsel van Schellings Duits en Tjannees is, maar wellicht een mengsel van Nagaskisch en Tjannees had moeten zijn). (Daarnaast zijn er de veranderingen m.b.t. Oud-Nagaskisch (naast schrift) dat plots aan het Cylleens verwant blijkt te zijn.) Als er ook nog in de Nagaskische religie gesleuteld wordt, dan moet alles op de schop.

Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2058
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: [KHY] Talen

Bericht door Kaaiman » do 29 okt 2015, 08:54

^^ Bij zulke conflicten geldt:
Toelatingscriteria Atlantis schreef:In het verleden gemaakte keuzes mogen vanaf de opening van het eigen subforum niet meer rigoureus veranderd worden, om te voorkomen dat het land opeens een andere geografie krijgt, opeens een heel andere naam en taal krijgt en opeens van een republiek een koninkrijk wordt en opeens een compleet andere geschiedenis heeft. Vanaf het punt dat je land een eigen subforum op Atlantis krijgt, geldt wat dat betreft 'jaar 0' en kunnen basale keuzes niet zomaar nog veranderen. Vanaf dat moment begint de tijd te lopen en dienen keuzes dus goed en realistisch overdacht te worden.
M.a.w. lajos staat hier in zijn recht. Voor MandelSoft is er in het Atelier plaats om alsnog zijn alternatieve taal/cultuur uit te werken buiten het project. :idea:
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten