Onze mailserver geeft op het moment een storing bij het gebruik van e-mailadressen van Microsoft (hotmail.com, outlook.com, live.com). Als je een dringende vraag hebt, bijvoorbeeld over het resetten van je wachtwoord of het activeren van je nieuwe account, en je gebruikt een Microsoft-adres, stuur dan een mail naar info@atlantisgeo.nl met je vraag.

Mails die niet vanuit ons verzonden kunnen worden, proberen we zoveel mogelijk via een ander adres alsnog te verzenden.

Multinationals binnen Atlantis

Internationale betrekkingen tussen meerdere landen
Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » ma 16 apr 2012, 22:51

Het valt me op dat de meeste bedrijven in Atlantis vooral in eigen land actief zijn, voor zover er bedrijven bekend zijn. Er komen heel weinig multinationals voor. Wat soms zelfs onrealistisch overkomt. Het belangrijkste voorbeeld vind ik de low-budget-vliegmaatschappijen. De enige concurrentie die er op een bepaalde verbinding is, is die tussen twee maatschappijen uit beide eindpunten. In het echt zijn er ook bedrijven uit andere landen actief. Ryanair vliegt ook niet alleen maar vanuit Ierland.

Daarom kwam ik op het idee om een topic te openen waar je multinationals die in meerdere landen op Atlantis actief (willen) zijn, kan plaatsen. En misschien kan discussiëren over fusies en overnames. Het is natuurlijk aan de geoficticus om te beslissen wat er in zijn land gebeurd, maar het is realistischer dat bedrijven en landen ook belangen hebben in andere landen.

Om een begin te maken. TeleLeca, een Laconische aanbieder van mobiele telefonie met ruim 800.000 klanten, is op zoek naar een overname- of fusiepartner.

PS. Ik denk dat dit in het Atlantis-subforum thuishoort, maar daar mag ik het niet plaatsen. En ik ben natuurlijk niet uit op ruzie door een rare belangenverstrengeling binnen dit forum. Maar ik denk dat we intelligent genoeg zijn om zoiets te vermijden en anders grijpt het forumteam wel in.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
Matt
Beheerder
Berichten: 1491
Lid geworden op: ma 13 jun 2011, 15:55

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Matt » di 17 apr 2012, 08:14

Leuk initiatief, Koen! Multinationals maken het een stuk realistischer. Misschien is het dan gelijk leuk om bestaande multinationals te betrekken en deze één of meer vestigingen geven in je land. Denk aan Philips, Google, Nestlé, Vodafone, Dell, McDonalds, etc. Zo is de grootste vervoersmaatschappij van Maldaria, Maldarian National Transport Authority, onlangs overgenomen door Veolia Transport.

Internationale vluchten worden door een groot scala aan luchtvaartmaatschappijen uitgevoerd. Wellicht kunnen enkele luchtvaartmaatschappijen in Atlantis fuseren tot één luchtvaartmaatschappij, bijvoorbeeld Atlantis Air of iets in die trend. Maldarian Air ziet wel wat in een fusie met andere maatschappijen. Het onderhoud is duur geworden voor het kleine bedrijf.
"Maar daarna kwamen er desastreuze aardbevingen en vloeden; en in één dag en nacht [...] verdween het eiland Atlantis in de dieptes van de zee."
- P
LATO (TIMAEUS/CRITICAS)

Gebruikersavatar
MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door MandelSoft » di 17 apr 2012, 10:01

Schellingen en Imaginië kennen enkele multinationals. Zo kennen beide landen geen landelijke vliegmaatschappij; de wordt in het binnenland vooral verzorgd door BorealiAir, maar ook buitenlandse prijsvechters als EasyJet. Buitenlandse vluchten worden door verschillende marktaanbieders afgehandeld, vaak de lokale vluchtmaatschappij van bestemming.

In het OV zijn de bedrijven vooral lokaal: Schellingen heeft de Schellinger Bahn als nationaal spoorwegexploitatiebedrijf, Imaginië heeft Imaginian railways. Op het Imagineese spoor rijden zowel treinen van SB als IR. Trams zijn in dienst van gemeentelijke vervoersbedrijven. Bussen daarentegen zijn verdeeld per regio over verschillende exploiteurs vanuit het binnen- en buitenland. Onder andere Veolia, Connexxion, Qbuzz en de lokale aanbieders Trans-TEC en Buzzit hebben een contract met de Schellingse overheid voor het busvervoer (en voor Imaginië geldt hetzelfde). Daarnaast is er een joint venture voor het exploiteren van de HSL-lijnen in Borealië.

Schellingen kent ook wat lokale bedrijven die ook in het buitenland opereren, onder andere BGA (Bau Gemeinschaft Alphain, ingenieurs- en bouwbedrijf), RTB (Radio Television Borealia, media), Alaenzer Bank, WeSuper (supermarktketen) en MandelSoft (softwaregigant).

Groeten,
Maarten
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » di 17 apr 2012, 13:03

De Ardeimse telecomreus Tantalor zou ook wel willen operatief zijn in Schellingen, Burghteland en NovaHollandia. Ook is men geïntresseerd in andere landen in Borealië en Atlantidië. Ook heeft Skycom, de grootste concurrent van Tantalor intresse in de buurlanden. Op finanncieel gebied had Creditta verschillende buitenlandse vestigingen, maar de bank ging failliet in 2009 en werd genationaliseerd. Veel van deze vestigingen zijn overgenomen door Fimonar of buitnelandse banken;
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » di 17 apr 2012, 15:30

^^ Tantalor zou TeleLeca kunnen overnemen om zo operatief te zijn in Laconia. TeleLeca kan namelijk niet langer zelfstandig voortbestaan en zal failliet gaan als het bedrijf niet snel fuseert of wordt overgenomen. Misschien kunnen de Ardeimse toeristen dan ook tegen lager tarief bellen naar hun familie in Ardeim.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door sirdanilot » di 17 apr 2012, 17:45

Wil iemand dit verplaatsen naar het Atlantis-subforum? Dit past namelijk in het rijtje van vliegverbindingen, diplomatie etc.


Deze lijst komt ook in mijn Economie-topic in Burghteland maar ik post hem ook hier.

Met de Burghtelandse economie gaat het, door de recente politieke crisis, niet erg goed. Veel multinationals hebben dan ook problemen.

Multinationals vanuit Burghteland:Infrastructuur:
Riiksluchtvaortdienst Burghteland (RB) - nationale en internationale luchtvaartmaatschappij
Status: Verlieslijdend, zoekt fusie met (liefst) Borealische luchtvaartmaatschappijen
Veern Burghtelands (VB) - nationale en internationale veerdiensten
Status: Internationale veerdienst naar Solwezië wordt uitbesteed; blijft binnenlandse veerdiensten uitvoeren
RTM (Riikstreinmaotschap) - nationale en internationale treinen
Status: Wil zich meer richten op hogesnelheidslijnen als de OVL (oaghevaortliin) naar Schellingen ooit wordt voltooid. Wel zijn er reguliere treinen naar Schellingen en Nova Hollandia
Sandrini en zn. Infrastructuuraannemers - Gespecialiseerd in wegenbouw, dijkbouw, het aanleggen van kanalen, spoorbouw etc.
Status: Steeds meer concurrentie uit bijvoorbeeld China, maar levert kwalitatief zeer goede diensten

Er was ooit een Burghtelandse prijsvechter (BudgetAir Burghteland) die de kleinere binnenlandse luchthavens aandeed, maar die is failliet gegaan.

Industrie en Landbouw/Mijnbouw/Visserij:
Burghtelander Erts en Steenkoolmaatschappij (BES): mijnbouw en winning van andere delfstoffen, zowel in binnen- als buitenland (bijvoorbeeld veel actief in Zuid-Amerika)
Status: Winstgevend, wil andere delfstofbedrijven overnemen. Wil zich ook gaan richten op aardolie in de Bartenszee
de Zeeuw - Vischergroup: Visserij in de wateren rond Borealië; rederij voor vissersboten; vis en schelpdierenkweek inclusief wetenschappelijk onderzoek voor efficiëntere kweek
Status: Winstgevend, maar lijdt onder de strenge visquota's en lagere visstand. Richt zich steeds meer op viskweek, ook in bijvoorbeeld Aziatische landen
Teghenkanter Staolfabrieken: productie staal en andere metaalproducten
Status: Verlieslijdend, deels in handen van internationals op dit gebied (bijvoorbeeld Tata Steel

Financiëel:
Burghtelandse Bank (BB)
Status: Staat internationaal bekend als betrouwbaar en sterk

Telecom en media:
Geen grote internationale organisaties. Veel huishoudens hebben bijvoorbeeld telefonie van Tantalor uit Ardeim. Tantalor Burghteland is zo mogelijk nog groter dan haar Ardeimse moeder (maar nog steeds onderdeel ervan).

Gebruikersavatar
Matt
Beheerder
Berichten: 1491
Lid geworden op: ma 13 jun 2011, 15:55

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Matt » wo 18 apr 2012, 21:41

Koen schreef:TeleLeca, een Laconische aanbieder van mobiele telefonie met ruim 800.000 klanten, is op zoek naar een overname- of fusiepartner.
De grote multinational Vodafone, met Vodafone Maldaria als dochterbedrijf, staat open voor overname en ziet wel wat in opereren in Laconia. Vodafone Maldaria heeft een marktaandeel van zo'n 45% in Maldaria. Het is een goedlopend bedrijf in Maldaria en opgericht in 2001, toen het verschillende Maldarische telecombedrijven overnam.
"Maar daarna kwamen er desastreuze aardbevingen en vloeden; en in één dag en nacht [...] verdween het eiland Atlantis in de dieptes van de zee."
- P
LATO (TIMAEUS/CRITICAS)

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » wo 18 apr 2012, 22:16

Ik ben op dit moment ook bezig met het uitwerken van de telefonie in Laconia. Daarbij horen ook de telecomaanbieders. Op dit moment zijn de volgende dochterbedrijven van grote Europese en Amerikaanse multinationals actief in Laconia:

- BelFona (dochterbedrijf van Deutsche Telekom)
- Vodafone Laconia (dochterbedrijf van Vodafone)
- TelArântio (dochterbedrijf van Orange)
- AT&T Laconia (dochterbedrijf van AT&T)

Vodafone Laconia wil natuurlijk geen concurrentie van een zusterbedrijf. De deal met Vodafone Maldaria kan helaas niet doorgaan.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » wo 18 apr 2012, 22:23

Tantalor is zeker geïntresseerd in TeleLeca, al wil het natuurlijk eerst weten het martktaandeel van het bedrijf in Laconia is.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Marcel » wo 18 apr 2012, 22:25

De republiek Frankenland heeft geen bedrijven die internationaal werken.

Telecom bedrijven:
Afbeelding

Deze bedrijven mogen alleen mobiele nummer aanbieden.

Frankisch Telecom (niet vermeld) bied zowel mobiel als vast. Geen van allen zijn actief in het buitenland. Frankisch Telecom is daarnaast een staatsbedrijf.


Afbeelding
F1, F2, F3 en FKids is publiek.

F5, F6 en F7 zijn commercieel. FPolitik en FReality zijn ook commercieel, alleen als extra pakket.

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » wo 18 apr 2012, 22:36

In Laconia hebben 7.500.000 inwoners van de (nog niet vaststaande) totale bevolking van 13.000.000 inwoners een mobiele provider. Van deze 7.500.000 zijn 820.000 mensen klant bij TeleLeca. Dat is bijna elf procent van de markt. Er zijn in totaal negen mobiele providers in Laconia. Het bedrijf is verder een goed begin om de Laconische markt aan te boren.

Een overname van Laconisch bedrijf door een buitenlands bedrijf wordt altijd onderzocht door een speciale commissie. Hierbij wordt gekeken of het bedrijf in goede handen terechtkomt. Tantalor wordt hoogstwaarschijnlijk wel goedgekeurd.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » do 19 apr 2012, 12:44

Ik denk niet dat enkel Tantalor geïntresseerd zal zijn. Ook Skycom en Telesol (dat op 1 juli haar naam verandert in Solutel) zijn te vinden voor de Laconische markt.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » di 01 mei 2012, 12:57

Tantalor biedt 25 miljoen Daalder (12.75 miljoen euro) als startbod op TeleLeca. Dit is een zeer groot bedrag in de Ardeimse telecommunicatiewereld, enkel de overname van T.A.L. door T.A.N. had een hoger startbedrag.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » vr 04 mei 2012, 16:00

Is € 12,75 miljoen niet een beetje weinig voor een bedrijf met 820.000 particuliere klanten? Het aantal zakelijke klanten is klein, omdat TeleLeca zich vooral op particulieren heeft gericht. Ik ben niet zo thuis in de financiële wereld. Dus ik weet ook niet hoeveel keer hoger dan het startbod het eindbod normaal ligt.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » vr 04 mei 2012, 17:07

Het was eerlijk gezegd een bod, maar TeleLeca zat toch in financiële problemen? Dan is het logisch dat de prijs een beetje daalt.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » vr 04 mei 2012, 18:29

TeleLeca heeft inderdaad financiële problemen, veroorzaakt door een slechte organisatie en weinig innovatie, waardoor het bedrijf de afgelopen jaren weinig meepikte van de groei van de markt. Een overname zou deze problemen op kunnen lossen. Als er geen hoger bod komt, zal TeleLeca dit bod moeten accepteren.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » vr 04 mei 2012, 19:00

De concurrent, Skycom biedt wel 80 miljoen Daalder (40.9 miljoen euro) op TeleLeca, ze zijn erg geïntresseerd in de Laconische markt
Laatst gewijzigd door TBR op do 16 aug 2012, 19:46, 1 keer totaal gewijzigd.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door Koen » za 05 mei 2012, 01:48

^^ Dat klinkt een stuk beter! :D
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » wo 09 mei 2012, 14:51

DNG-Media is een zeer grote krantengroep in Ardeim en Solwezië. Ik zou ook graag willen dat DNG ook enkele kranten uitgeeft in Schellingen en Burghteland, zou dat kunnen/mogen?
Groeten, HAFRABAisfun
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door MandelSoft » wo 09 mei 2012, 16:21

DNG zal in Schellingen de uitgifte verzorgen van de Tageszeitung Schellingen.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » wo 09 mei 2012, 16:26

Ik had eerder gedacht aan de concurrent voor Tageszeitung Schellingen, namelijk Die Neue Zeitung. Ook heb ik nog een idee voor een weekblad Das Echo genaamd. Natuurlijk is het allemaal aan jou om te beslissen of dit gebeurt.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door sirdanilot » wo 09 mei 2012, 17:18

In Burghteland is het wat lastiger met kranten. De krant is nog altijd erg populair, en de Burghtelandse krantenbedrijven lopen erg goed. Men kiest liever voor degelijke, bekende kranten (zoals Den Trouwen Boode). Commerciële, nieuwe kranten en ook de gratis kranten in het openbaar vervoer zijn vaak verlieslijdend; men wil niet gezien worden met een 'metro' of 'spits' maar liever meen een van huis meegenomen Trouwen Boode of een regionale krant. Gratis krantjes liggen er nog wel, maar ze zijn lang niet zo wijdverspreid als in Nederland.

Bij het Ardeimse telecombedrijf dacht ik eerder aan het leveren van telefonie, internet en kabeltelevisie.

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » wo 09 mei 2012, 17:24

Ook mobiele telefonie? Aangezien Brughteland dichtbij ligt kan het een goede markt zijn voor zowel Solwezische als Ardeimse telecommunicatiebedrijven, mede door overnames van lokale spelers zou dit kunnen. Bij de kranten dacht ik meer aan de overnmame van een Burghtelandse (kwaliteits)krant, DNG geeft zeker niet alleen populaire kranten uit, het is de eigennaar en uitgever van Het Arbeidersblad, de grootste kwalititeitskrant van Solwezië.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door sirdanilot » wo 09 mei 2012, 17:52

De Vereenighde Burghtelandse Krantenuutgheveriien (VBKU), uitgever van de meeste kwaliteitskranten in Burghteland, ziet voorlopig niks in een overname.

Een groot deel van de telecom (mobiele telefonie dus ook) is al in handen van het Ardeimse bedrijf (tantalor of zo, de naam is me even ontschoten). Aangezien Burghteland groter is dan Ardeim, is de Burghtelandse tak misschien wel groter dan de Ardeimse.

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2565
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Multinationals binnen Atlantis

Bericht door TBR » wo 09 mei 2012, 18:21

Dat weet ik, maar welke Ardeimse en/of Solwezische telecommunicatiebedrijven opereren er nu in Burghteland? We moeten dit nog bespreken. DNG-Media betreurt de weigerachtige houding van de Burghtelandse kranten, en zal voorlopig geen activiteiten opstarten in Burghteland.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 gasten