Atlantic Atrocaeic Space Agency

Internationale betrekkingen tussen meerdere landen
Plaats reactie
Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Atlantic Atrocaeic Space Agency

Bericht door Kathor » ma 23 mar 2015, 23:33

Beste Atlantiërs,

Na een chatgesprek tussen Faylin en mezelf waren we tot de beslissing gekomen om het ruimteprogramma van Cylenië en Carthamië samen te smelten. ISEA (Imperial Space Exploration Agency) en ILETH van respectievelijk Carthamië en Cylenië onderhouden samen de ruimtebasis van Port Discovery vanwaar men voornamelijk onbemande ruimtevluchten onderneemt. In 2013 was er voor het eerst een bemande testvlucht met twee Carthamiërs en een Schellingse met een raket naar Carthaams-Cyleens design, bestaande uit high-tech onderdelen uit een hele hoop Atlantische landen. Port Discovery is echter niet toereikend genoeg om grote vluchten mee uit te voeren en door de bevolkingsgroei in het overzeese gebied van Carthamië wordt het na verloop van tijd niet meer veilig.

Oorspronkelijk was het de bedoeling om ISEA en ILETH samen te smelten tot één organisatie, al snel kwamen we tot de conclusie dat het nog beter kon door er een hoop andere landen bij te nemen we de slaagkansen en internationale coöperatie kunnen verhogen.

Atrocaea kent ook een ruimteprogramma, voornamelijk gebruikt om satellieten in een baan om de aarde te brengen. Ze bezitten een kleine lanceerbasis met groeimogelijkheden.

Het lijkt me dat een hoop landen in Atlantis wel de ambitie hebben om "in de ruimte te gaan". Na een ruimer gesprek met enkele andere leden van Atlantis kreeg ik reeds positieve reacties vanuit Uneta, Eduko, Schellingen, Kartjas, Dumerië en Atrocaea. Het lijkt me beter om de gehele discussie van dit alles in het openbaar te voeren, vandaar dit topic.

Overigens is de naam nog onder voorbehoud, momenteel gaan we er van uit dat onze activiteiten zich beperken tot Atlantis en het continent Atrocaea (gezien dat toch samen minstens 90% van Atlantis is lijkt me)
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2058
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: Atlantic Atrocaeic Space Agency

Bericht door Kaaiman » di 24 mar 2015, 06:21

Is dit niet iets wat op de agenda van de AR gezet kan worden? Dan kunnen de landen het er samen over hebben, erover lobbyen en onderhandelen. ;)
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Atlantic Atrocaeic Space Agency

Bericht door TBR » di 24 mar 2015, 18:10

^^ De AR mag vooral niet te veel bevoegdheden krijgen, dat zou verschillende landen die erg op hun soevereiniteit zijn gesteld, zoals Ardeim erg tegen de borst stuiten ;) .
Ardeim heeft geen interesse in geldverslindende projecten in crisistijd. Het ondersteunt al genoeg wetenschappelijk onderzoek en subsidieert daarbij bedrijven die onderdelen vervaardigen voor zowel NASA als ESA. Solwezië wil meer bedenktijd voor het zich halsoverkop in dit avontuur waagt.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten