Handel & Politiek

Internationale betrekkingen tussen meerdere landen
Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Handel & Politiek

Bericht door Marcel » za 12 mar 2011, 21:30

Jammer dat de topicnaam veranderd is, want hier een klein beetje diplomatie:

Wie van de landen wil een ambassadeur sturen naar Frankenland. Frankenland zal uiteraard ook een ambassadeurs sturen naar jullie land (en).

Zie ook het [RFL] Politiek topic.
Laatst gewijzigd door Kaaiman op ma 14 mar 2011, 11:36, 2 keer totaal gewijzigd.
Reden: Ik heb dit topic even opnieuw aangemaakt uit de afgesplitste berichten

JeroenF1
Berichten: 167
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 12:08
Locatie: Bakenberg ;)
Contacteer:

Re: Scheepvaart & Luchtvaart

Bericht door JeroenF1 » za 12 mar 2011, 21:44

Klinkt goed, maar levert dat voor beide landen nog bepaalde voordelen op t.o.v. de huidige situatie, of is het puur voor het realisme? Ik heb geen voorkeur voor een van die mogelijkheden, overigens. ;)
[LST] Republik Lichtenberg / Repubblica di Laosta.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Scheepvaart & Luchtvaart

Bericht door Marcel » za 12 mar 2011, 21:52

^^ In ieder geval goede (handels)betrekkingen. Frankenland heeft in tegenstelling tot Brilamontië een open economie.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: Scheepvaart & Luchtvaart

Bericht door NovaHollandia » za 12 mar 2011, 22:20

Nova Hollandia streeft goede betrekkingen na met al haar buurlanden, en wil ook graag de eigen burgers in al die landen de mogelijkheid bieden tot diplomatieke bijstand. Een voorstel tot wederzijdse opening van een ambassade c.q. consulaat zal door Nova Hollandia dan ook in principe positief worden bejegend.

Nova Hollandia zal graag een diplomatiek accoord ondertekenen met Frankenland voor het aangaan van diplomatieke banden en hoopt dat dit ook zal leiden tot sterkere wederzijde economische banden. Van de zijde van Nova Hollandia wordt Klaas-Joost van Hamerswyk voorgedragen. Wij hopen dat Frankenland op 31 maart 2011 zijn geloofsbrieven wil aanvaarden, omgekeerd ziet Nova Hollandia graag dat een Frankenlandse ambassadeur zich op dezelfde datum met zijn/haar geloofsbrieven bij president Van Stoetenborgh zal melden, in het presidentieel paleis te Nieuw Swoll.

Nova Hollandia wil graag de onderlinge visumplicht afschaffen zodat burgers van Frankenland en Nova Hollandia met enkel een geldig paspoort tussen beide landen kunnen reizen.
Laatst gewijzigd door NovaHollandia op za 12 mar 2011, 22:49, 1 keer totaal gewijzigd.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Scheepvaart & Luchtvaart

Bericht door Marcel » za 12 mar 2011, 22:35

NovaHollandia schreef:Nova Hollandia zal graag een diplomatiek accoord ondertekenen met Frankenland voor het aangaan van diplomatieke banden en hoopt dat dit ook zal leiden tot sterkere wederzijde economische banden. Van de zijde van Nova Hollandia wordt Klaas-Joost van Hamerswyk voorgedragen. Wij hopen dat Frankenland op 31 maart 2011 zijn geloofsbrieven wil aanvaarden, omgekeerd ziet Nova Hollandia graag dat een Frankenlandse ambassadeur zich op dezelfde datum met zijn/haar geloofsbrieven bij president Van Stoetenborgh zal melden, in het presidentieel paleis te Nieuw Swoll.
In tegenreactie zal ambassadeur Gemert-Jann von Berghenhall zich melden op het paleis in Nieuw-Swoll, en wel op 1 april 2011 aanstaande.
Nova Hollandia wil graag de onderlinge visumplicht afschaffen zodat burgers van Frankenland en Nova Hollandië met enkel een geldig paspoort tussen beide landen kunnen reizen.
De visumplicht voor Frankenland blijft helaas van kracht. Enkel mensen met een diplomatieke missie kunnen hieromtrent een ontheffing voor aanvragen.

NovaHollandia
Geoficticus
Berichten: 539
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 21:26

Re: Scheepvaart & Luchtvaart

Bericht door NovaHollandia » za 12 mar 2011, 22:43

De ambassadeur zal op 1 april worden ontvangen.

Nova Hollandia betreurt het dat Frankenland niet van de unieke gelegenheid gebruik wil maken om de burgers van beide landen de bureaucratie van de visumplicht te besparen. Nova Hollandia staat zoals gezegd open voor de afschaffing ervan - echter de visumplicht voor Frankenlandse burgers voor een bezoek aan Nova Hollandia blijft net zo lang van kracht totdat Frankenland de visumplicht voor burgers van Nova Hollandia afschaft.

NB: Gegeven een eerder volksreferendum is Nova Hollandia genoodzaakt voor burgers van landen waarmee diplomatieke betrekkingen zijn aangegaan tenminste NH$ 30 méér te vragen voor een visum, dan het land in kwestie aan burgers van Nova Hollandia vraagt. Diplomaten kunnen hiervan niet worden uitgezonderd.

JeroenF1
Berichten: 167
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 12:08
Locatie: Bakenberg ;)
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door JeroenF1 » do 14 apr 2011, 12:10

Aangezien ik geen nieuw topic kan openen (Zandbak all the way :) ), stel ik de vraag even hier: hoe denken de medeforummers over informatie over, en eventueel beleid rond, de volgende onderwerpen:

- Migratie en emigratie van bewoners van de verschillende landen onderling (verleden en heden) (dus geen tijdelijke verblijven etc).
- Het bestaan van etnische minderheden in land A, afkomstig uit land B (met mogelijk historische achtergronden).

Het zou kunnen dat jullie vinden dat van bovenstaande zaken helemaal geen sprake was, is en/of zal zijn. Toch hoop ik op een (spoedig) antwoord van zoveel mogelijk medeforummers. :)
[LST] Republik Lichtenberg / Repubblica di Laosta.

MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door MandelSoft » do 14 apr 2011, 14:05

Voor migratie is er zowel voor Schellingen als Imaginië een verblijfsvergunning of naturalisatie nodig (d.w.z. je nationaliteit wordt gewijzigd). Dit kost wel wat moeite, maar met een groot deel van de landen van Atlantis hebben Schellingen en Imaginië een akkoord gesloten om het migratieproces makkelijker en soepeler te maken.

Etnische minderheden zijn geen probleem; Ze zijn wel wat gewend. In Oost-Schellingen heb je nog wel religeuze groeperingen die vanuit Nova Hollandia waren verhuisd na het Rationalisme, maar deze groep is niet zo erg groot. De drie grootste stromingen, het atheïsme, het protestantisme en het ngaskisme, leven vrij vreedzaam naast elkaar en er zijn maar weinig spanningen. Beide landen hebben wederzijds respect als grote waarde in hun cultuur.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door Marcel » do 14 apr 2011, 22:21

Frankenland is vrij streng hieromtrent. Indien je voor je studie in Frankenland bent zijn er andere (lichtere) regels.

Je krijgt een tijdelijke verblijfsvergunning. Deze vergunning in in principe 3 maanden geldig. In die drie maanden moet je een (postbus)adres hebben en jezelf voor inkomsten voorzien in Frankenland. Deze inkomsten moet alleen uit arbeid genoten worden. Je hebt geen recht op een uitkering van de staat. In die drie maanden mag je niet in aanraking komen met politie / justitie. Een lichte verkeersovertreding is uitgesloten. Na drie maanden verblijf, onbesproken gedrag en inkomsten uit arbeid mag je wederom 3 maanden verlengen. Je volgt hetzelfde traject weer. Wanneer dit traject ook gedaan is mag je voor 6 maanden verlengen (ook weer onbesproken gedrag ect.) en na die drie maanden mag je je inschrijven voor een verblijfstatus van maximaal 5 jaar. Ook in die 5 jaar moet er onbesproken gedrag zijn, werk uit arbeid en een adres in Frankenland hebben. Het adres kan nu een (huur)woning zijn.

Wanneer je dit traject die 6 jaar duurt vanaf het moment je in RFL verblijft aan deze regels hebt voldaan, ben je een echte Frankenlander. Maar dat betekent niet dat je dan ineens grof mag gedragen. Om mensen die van ander origine toch een beetje stok achter de deur te houden, kan de minister bij besproken gedrag je verblijf intrekken, ook al is deze permanent. Blijf op je hoede!

Indien je tussentijds in aanraking komt met politie/justitie kan de minister je verblijf intrekken. Afhankelijk van de situatie en eventueel een uitspraak van de rechten kan het dus zijn dat je je status kwijtraakt en weer terug moet naar land van herkomst.
~~
Kom je voor een studie naar Frankenland, moet je je als buitenlander inschrijven bij een coöperatie die studenten woningen verhuurt. Deze geef je de gegevens bij welke hoge school / universiteit je opleiding gaat volgen. De coöperatie geeft deze gegevens door aan de minister van Onderwijs.
Indien alles correct is en je in je land van herkomst onbesproken gedrag hebt over de afgelopen 5 jaar, je mag die studie gaan volgen en de coöperatie heeft voor jouw een woning ben je welkom. Het verblijf is 1 schooljaar geldig. Wanneer je een 2-jaars studie volgt, zal je in mei een 2e aanvraag moeten indienen. Wanneer je onbesproken gedrag hebt doet de Minister niet zo moeilijk en krijg je binnen 8 weken een 2e verblijfsvergunning die ook weer een jaar geldig is. De vergunningen lopen meestal van 1 juli tot 30 juni. Indien je te laat bent met aanvragen zal je Frankenland uit moeten om thuis je aanvraag af te wachten.
~~
Het besturen van een motorvoertuig in Frankenland: Geen probleem, mits er op het rijbewijs Driving License staat. Staat dit er niet op, dient men een Internationaal rijbewijs aan te vragen.

MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door MandelSoft » di 19 apr 2011, 23:50

Schellingen zou graag onderhandelen over versoepeling van het personenverkeer tussen de verschillende landen in Borealië en komt met de volgende voorstellen:
  • Afschaffing van visumplicht tussen de landen onderling (met mogelijke uitzondering tussen Nova Hollandia en Burghteland).
  • Versoepeling van douaneprocedure bij personenverkeer.
  • Internationale samenwerking tussen verschillende overheidsinstellingen, zoals politie enz. om de veiligheid internationaal te bevorderen.
Ik zou graag de reacties horen van de andere landen.

Groeten,
Maarten
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: Handel & Politiek

Bericht door sirdanilot » wo 20 apr 2011, 16:53

Burghteland stelt voor om de Internationaal Samenwerkingsverband Borealië (ISB) op te richten. Deze organisatie heeft als doel versoepelde douanemaatregelen, samenwerking op het gebied van internationale veiligheid, het invoeren van Continentale Routes (C-routes) en een standaard vormen voor zulke internationale wegen, het stimuleren van andere internationale infrastructuurprojecten, etcetera.

Pertinent wordt dit géén EU-achtige organisatie met verregaande regeltjes, één munt of de vorming van een subsidieblok.

Burghteland stelt zich kandidaat om lid te worden. In principe komen alle landen van Noorderland in aanmerking. Eventueel mogen er eisen worden gesteld om lid te willen worden. Zo wil Burghteland geen volledig open, 'Schengen'-achtig beleid, zeker met Nova Hollandia. Wel zijn we vóór om de grenzen met Nova Hollandia wat soepeler af te handelen, maar zoiets moet in stappen gebeuren.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door Marcel » ma 16 mei 2011, 21:53

Voor wie graag ambassades en consulaten uit wil zetten:

Republiek Frankenland is hiertoe bereid. Ook voor Vlieg- en veerverbindingen (in een ander topic) kan je je aanmelden.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: Handel & Politiek

Bericht door Snelwegfreak » ma 16 mei 2011, 22:03

Benjiland zou wel een ambassade willen in Frankenland. Benjiland laat weten dat meneer vandeTerme de aangewezen persoon is om de leider te worden op deze ambassade.

Hadden wij ook al boot-en/of vliegverbindingen?

JeroenF1
Berichten: 167
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 12:08
Locatie: Bakenberg ;)
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door JeroenF1 » ma 16 mei 2011, 22:05

Lichtenberg zou graag ambassades c.q. consulaten willen met de landen waar al vlieg- en/of vaarverbindingen mee bestaan.
[LST] Republik Lichtenberg / Repubblica di Laosta.

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: Handel & Politiek

Bericht door Snelwegfreak » ma 16 mei 2011, 22:11

Is goed. Jij kan in Eindhoven een ambassade plaatsen. Ik kan meneer Alberts sturen naar Lichtenberg.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door Marcel » ma 16 mei 2011, 22:13

Snelwegfreak schreef:Benjiland zou wel een ambassade willen in Frankenland. Benjiland laat weten dat meneer vandeTerme de aangewezen persoon is om de leider te worden op deze ambassade.

Hadden wij ook al boot-en/of vliegverbindingen?
Ambassade geaccepteerd. Joan von Steinberghen zal de aangewezen persoon zijn om de ambassade in Benjiland te zijn. Per 1 juni kan hij zijn opwacht maken bij de President van Benjiland.

Alleen vliegverbinding:
- Benjiland Eindhoven Airport Benjiland Royal Airlines (op Rabensburgh International Airport)

Zie hier waar je ambassadekantoor in Frankenland gevestigd is.
JeroenF1 schreef:Lichtenberg zou graag ambassades c.q. consulaten willen met de landen waar al vlieg- en/of vaarverbindingen mee bestaan.
Ambassadeur Klaus Wymeer kan per 1 juni ambassadeur worden in Lichtenberg. Daarnaast is er nog geen vliegverbinding met Lichtenberg. Air Frankenland wil 3x per week wel op Lichtenberg vliegen. Okee?

JeroenF1
Berichten: 167
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 12:08
Locatie: Bakenberg ;)
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door JeroenF1 » ma 16 mei 2011, 22:41

Snelwegfreak schreef:Is goed. Jij kan in Eindhoven een ambassade plaatsen. Ik kan meneer Alberts sturen naar Lichtenberg.
Mooi! De aangewezen persoon voor de ambassade in Eindhoven is meneer Di Misra. Hij verwacht op 1 juni te kunnen beginnen.
Marcel schreef:Ambassadeur Klaus Wymeer kan per 1 juni ambassadeur worden in Lichtenberg. Daarnaast is er nog geen vliegverbinding met Lichtenberg. Air Frankenland wil 3x per week wel op Lichtenberg vliegen. Okee?
Prima! Meneer Von Eschwege heeft de mogelijkheid om vanaf 1 juni present te zijn op de Lichtenbergse ambassade in Frankenland.

Voor de vliegverbinding is het mogelijk om meerdere luchthavens aan te doen in Lichtenberg. Gezien het belang van de groeiende economie op het eiland Neuland-Legau, hoopt men in Lichtenberg dat één van de drie vluchten per week de luchthaven van Rottenhafen (volgens mij nog niet in het topic van LST opgenomen) zal aandoen. Air Frankenland heeft hierin echter het laatste woord.
[LST] Republik Lichtenberg / Repubblica di Laosta.

Marcel
Berichten: 720
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 16:03
Locatie: 9521 Nieuw Buinen [NL]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door Marcel » ma 16 mei 2011, 22:48

Qua ambassades is goed. Gezien je economie zal ik de Lichtenbergse luchtvaart maatschappij ook toestemming geven om op Rabensburgh International Airport te laten landen. Een samenwerking in dit contrast lijkt me zinvol.

JeroenF1
Berichten: 167
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 12:08
Locatie: Bakenberg ;)
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door JeroenF1 » di 17 mei 2011, 11:32

Vanwege de relatief korte afstand (gebaseerd op de Centrale Kaart, dus vrijblijvend) zal LichtenFly een deel van de vluchten onder zijn hoede nemen. ;)
[LST] Republik Lichtenberg / Repubblica di Laosta.

MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door MandelSoft » di 17 mei 2011, 12:38

Schellingen en Imaginië willen andere abasades graag ontvangen, dus twee vragen aan iedereen:

- Wie wil er een ambassade in Schellingen en/of Imaginië van zijn/haar land?
- Wie wil er een ambassade van Schellingen en/of Imaginië in zijn/haar land?

Groeten,
Maarten

EDIT: landen die mijn voorstel hebben geaccepteerd:

- Lichtenberg
- Burghteland
Laatst gewijzigd door MandelSoft op di 17 mei 2011, 14:00, 1 keer totaal gewijzigd.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

JeroenF1
Berichten: 167
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 12:08
Locatie: Bakenberg ;)
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door JeroenF1 » di 17 mei 2011, 13:14

Lichtenberg zou dat graag willen, met zowel Imaginië als Schellingen. ;)
[LST] Republik Lichtenberg / Repubblica di Laosta.

sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: Handel & Politiek

Bericht door sirdanilot » di 17 mei 2011, 13:42

Burghteland is open voor ambassades van Schellingen en Imaginië, en wil in die landan graag haar eigen ambassade.

Wie een ambassade van of in Burghteland wil, vraag maar !

Snelwegfreak
Berichten: 1839
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 15:29
Locatie: Heerhugowaard

Re: Handel & Politiek

Bericht door Snelwegfreak » di 17 mei 2011, 14:10

Benjiland wil ook ambassades van Schellingen en Imaginië in Markenstad plaatsen en Benjiland wil ook een ambassadeur sturen naar de landen. Voor Schellingen is meneer van Rompuy bereid gevonden en voor Imaginië wordt meneer Stevaert aangesteld.

Rob
Berichten: 322
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:47
Locatie: Trante [RZD]
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door Rob » di 17 mei 2011, 15:06

KJE gaat voor de beide opties voor de ambassades.
Zowel in Schellingen als in Imaginië.

Alle land die een ambassade in KJE wil , kan zich vestigen in Creft
Maar wel eerst even melden ;)

Ortelius
Berichten: 415
Lid geworden op: di 19 apr 2011, 23:25
Locatie: Stockholm
Contacteer:

Re: Handel & Politiek

Bericht door Ortelius » di 17 mei 2011, 15:32

Antalmenië zou graag ingaan op het voorstel om een ambassadeur van ons koninkrijk naar Schellingen en naar Imaginië te sturen. Ook is een ambassadeur van de Bondsrepubliek Schellingen (en tevens uit Imaginië) welkom in Othostad.
Ik zou meteen een Burghtelandse ambassadeur vriendelijk willen uitnodigen. Voor de verafgelegen staten en eilanden is het nog even wachten tot de vlieg- en veerverbindingen met Antalmenië zijn ingesteld (voorlopig staan er belangrijkere zaken op het programma, plannen voor de internationale luchthaven worden in juli verwacht).

In naam van Koning Oscar IV,

Ortelius

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 gast