[CAR] Archief

Carthamian Federation

Moderator: Kathor

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » ma 08 aug 2016, 19:35

A Katna da Vryana TAR (De Stem van Vryane AVOND) schreef:NUNCA!
NOOIT!

Beste lezers,

Ons land staat op een tweesprong, de corrupte heren in Latiopolis hebben besloten hun rug opnieuw aan ons te tonen en onze rechten te ontzeggen. Zij willen niet dat wij een eigen bestaan leven en het recht hebben om onze eigen weg te gaan. Het referendum was hiervan nochtans een duidelijke indicator. Tanks zijn op dit moment onderweg om onze wil, onze ziel, ons hart te breken en ons als slaven terug te ketenen. Zij zullen echter versteld staan. NOOIT zullen wij onze rechten opgeven, NOOIT zullen wij één stap terugzetten, NOOIT zullen wij ons overgeven aan deze kanker en NOOIT zullen wij toekijken hoe ons land wordt ingepalmd zonder terug te vechten.


-Huloth Thelanen, hoofdredacteur A Katna do Vryane


SITHE - De situatie in en rond Vryane blijft kritiek, de putschisten zijn tegengehouden door Carthaamse en Cyleense troepen tien kilometer voor het centrum van Sithe. Berichten uit Emosen spreken van chaos en wanorde, VN-troepen uit verschillende landen zoals India, Brazilië, Uneta en Ireggio zitten er opgepropt samen met duizenden vluchtelingen samen in de vallei. Een humanitair drama dreigt als de CNSP op gewelddadige wijze de vallei zou intrekken.

5000, anderen spreken van aantallen tot 15.000, zoveel vluchtelingen zouden er vastzitten in de vallei van Emosen. Velen hebben in de loop van de dag hun huizen verlaten en zich mee teruggetrokken met de VN-blauwhelmen. Zij spreken van zware oorlogsmisdaden, in Racyrom zouden ze geschoten hebben op een speelpleintje, in Totona zouden ze een kerk in brand hebben gestoken. God weet wat ze zullen doen als ze de omsingelde VN-enclave innemen. De UNSTAV-missie onderhandelt op dit moment nog steeds met de putschisten in de hoop om deze nakende humanitaire ramp vreedzaam op te lossen.

Elders heerst een gespannen toestand, aan de Carthaams-Cyleense verdedigingsposten ten zuiden van Sithe, Barhä en Kronoth zijn de putschisten gestopt na enkele waarschuwingsschoten. Beide kanten hebben zich ingegraven en wachten orders van hun superieuren af. In Sithe zijn duizenden mensen op straat gekomen om naar Vryaans premier Duthen te luisteren. In een toespraak veroordeelde hij de staatsgreep en riep hij op tot verzet, zowel in de bezette als vrije gebieden...
Laatst gewijzigd door Kathor op zo 14 aug 2016, 22:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » ma 08 aug 2016, 23:30

Aangezien het nogal onoverzichtelijk is geworden

Staatsgreep in Zuid-Aquilas 2016

In de nacht van zondag op maandag heeft het Zuid-Aquilijnse leger en de militaire politie een poging tot staatsgreep gedaan. Hierbij hebben zij grote delen van het land ingenomen. zoals te zien op deze kaart: http://fayl.in/mGF4

Hun overname was zoals te zien allesbehalve volledig. In Nova Roma en in Noord-Vryane is ze mislukt en hebben respectievelijk de Dumeriërs en de Carthamiërs/Cylenen de touwtjes nog in handen. Op de Catonis was er voor de coup sowieso al geen militaire politie/leger. Ik zal nu per streek apart uitleggen wat er precies gebeurd is.

Noord-Vryane
In Vryane hebben de putschisten het zuiden ingenomen. Verder hebben Carthaamse en Cyleense troepen die in het noorden gelegerd waren de toegang voor de putschisten tot Sithe, Kronoth en Barhä (en bijgevolg het gehele noorden) ontzegd, zij wachten op versterking.

Vryaans Premier Rinqe Duthen heeft in een toespraak, gehouden op een vrachtwagen op een plein in Sithe, opgeroepen tot verzet en riep hij zijn volk op om zich vrijwilliger te stelen om milities te vormen om de verdediging van Kronoth, Sithe en Barhä te ondersteunen.

Zuid-Vryane
Zuid-Vryane is snel ingenomen door de putschisten, de lokale VN-blauwhelmen moesten zich terugtrekken tot op hun hoofdkwartier in Emosen, duizenden vluchtelingen die voor anti-Vryaans geweld van de putschisten vluchtten met hen mee, er dreigt een humanitaire ramp.

Verder zijn er meldingen van gewapend verzet in Pendhe door onbekende franc-tirailleurs, waarschijnlijk gelieerd met de Nörihundh

Latiopolis
Er is een kleine doch bijzonder belangrijke verzetshaard in Latiopolis, Consul Octavianus Bassus verschuilt zich samen met loyalistische eenheden, parlementaire wachten alsmede Tholeense en Dumerische special forces in het parlement. Het parlement is volledig omsingeld, in de namiddag stuurden de putschisten een ultimatum waarin de overgave werd geëist tegen 20:00 's avonds (middernacht hier in Europa).

Consul Octavianus Bassus heeft kort voor 19:00 lokale tijd via een radiozender die zich in het parlement bevindt tot zijn volk en de wereld gesproken. Hij roept de internationale gemeenschap op tot ingrijpen en roept zijn volk op tot verzet en solidariteit. Hijzelf zegt: "De kans is reëel dat ik deze coup niet overleef maar ik sterf liever al vechtend voor de juiste idealen dan te leven als een verrader." Moreel is volgens hem ondanks de vrij uitzichtloze situatie hoog.

Nova Roma
Dumerische en Tholeense troepen konden tijdig de putschisten tegenhouden in de tweede stad van Zuid-Aquilas, ook de strategische stad Salduba blijft in Dumerische handen.

Catonis
Geen staatsgreep hier, alles is normaal en de vele duizenden toeristen merken weinig tot niets van de toestand op het vasteland (dat qua term vaak zal verwisseld worden met Sabo)

Internationaal
Een AFWEB-vloot o.l.v. het Cyleense vliegdekschip NNS Hope is onderweg naar de Zuidelijke Aquilen moest een militaire ingreep aan de orde zijn.

De VN-Veiligheidsraad is samengekomen en heeft Resolutie 2304 gestemd waarin ze de putsch veroordelen, de UNSTAV-missie (de VN-blauwhelmen) de bevoegdheid geven om gericht te schieten op troepen die burgers bedreigen en de geallieerde verdragsnaties (CAR, CYL, DUM, RTH en RAI) de bevoegdheid geven om de missie te ondersteunen (wat dus de facto betekent dat zij gevraagd worden de VN-blauwhelmen te ondersteunen bij operaties om Vryane te bevrijden en de VN-blauwhelmen hen niet als bedreiging zien.)
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

BlaZ
Moderator
Berichten: 1276
Lid geworden op: di 26 nov 2013, 13:00

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door BlaZ » di 09 aug 2016, 08:08

In Dumerië is de commissie van Censoren teruggeroepen van vakantie om de situatie in het buurland te bespreken. Er is per direct een ultimatum opgesteld en voorgelegd aan de putchisten waarin wordt gesteld dat de opstandelingen 24 uur de tijd hebben tot overgave.

Het niet voldoen aan deze voorwaarde zal leiden tot militaire actie.

In de tussentijd zijn verschillende divisies gemobiliseerd voor mogelijke actie.
De commissie van censoren bestaat uit 2 senatoren (uit de senaat gekozen), 2 gouverneurs (gekozen door de overige gouverneurs) van deelstaten en de hoofdcommandanten der land en zeestrijdkrachten.
Deze commissie neemt bij conflicten de taak van de minister van defensie en kan snel actie ondernemen zonder dat daarbij de volledige senaat geraadpleegd hoeft te worden.

Rob
Berichten: 322
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:47
Locatie: Trante [RZD]
Contacteer:

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Rob » di 09 aug 2016, 13:54

Premier Sallende heeft alle fractievoorzitters bijeengeroepen om deze zorgwekkende situatie te bespreken.
In de wandelgangen van sommige partijen wordt al gefluisterd om militairen richting het gebied te sturen om de VN-vredesmacht te helpen en de anti-putschistische leger te ondersteunen...

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » di 09 aug 2016, 16:59

Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » wo 10 aug 2016, 17:20

Staatsgreep in Zuid-Aquilas: Dag 2
Kort overzicht van de gebeurtenissen van woensdag 9/8

http://fayl.in/HzLl

Vryane
De tweede dag van de coup zag de eerste verschrikkingen. Er waren berichten van oorlogsmisdaden uitgevoerd door de putschisten op burgers in o.a. Totona, Ireggische VN-blauwhelmen openden het vuur op hen maar moesten zich na een kort vuurgevecht overgeven. Ze zijn momenteel nog altijd vermist.

De ochtend zag de ontzetting van de belegerde VN-enclave. Carthaamse elite-eenheden van de CCS maakten een corridor tussen de enclave en AFWEB-posities in het noorden om zo de vluchtelingen naar veiligere oorden te brengen. Bij Bögoth en Danten landden amfibische troepen van het Korps Mariniers. Vanuit Emosen en het noorden werden aanvallen ingezet op Totona, de uitvalsbasis van de putschisten in het noorden. Volgens de laatste berichten hebben de putschisten zich teruggetrokken tot Pendhe/Pendium, de 2e stad van Vryane.

Latiopolis en Zuid-Sabo
Het is een mirakel dat de verdediging van het zwaar-belegerde parlementsgebouw de nacht heeft overleefd. Grote delen van de parlementssite zijn zwaar beschadigd. Over het aantal slachtoffers is niets duidelijk, maar er zouden tientallen loyalisten, Tholeniërs en Dumeriërs gesneuveld zijn.

De Dumerische Commissie van Censoren stelde een ultimatum op aan de putschisten om zich binnen de 24 uur over te geven, zoniet zou militaire actie volgen, Dumerische en Tholeense divisies werden gemobiliseerd naar het front.

Een tweede amfibische landing van Carthaams-Cyleense mariniers kwam nabij Tanolum, een havenstad 25 kilometer ten noorden van Latiopolis, vond in de vroege ochtend plaats met als doel om Latiopolis te ontzetten. Ondanks korte gevechten in Tanolum kon een zwaar-bepantserd konvooi onder begeleiding van gevechtshelikopters en straaljagers richting Latiopolis rijden. Tegen de avond kwam het konvooi aan en slaagde erin het beleg om het parlementsgebouw te breken. Na korte schermutselingen gaven putschisten in geheel Zuid-Sabo zich over. Dit geldt niet voor de putschisten die zich bevinden tussen Molendinis en Pendium, waaronder ook Dux Exerciti Gaius Flavius Piso, leider van de putsch.

Pendium-Molendinis
De overblijvende putschisten hebben zich teruggetrokken tot het gebied tussen Pendium en Molendinis, het lijkt er niet op dat zij zich zonder slag of stoot zullen overgeven, gezien het vermoeden dat velen van hen betrokken zijn geweest bij oorlogsmisdaden in zowel de Zuid-Aquilijnse Burgeroorlog (2014) als het conflict nu.

Onbevestigde berichten spreken dat meerdere wijken in Pendium in handen zijn gevallen van Vryaanse opstandelingen, loyaal aan Vryaans premier Rinqe Duthen.

Op dit moment worden er vanuit alle kanten aanvallen uitgevoerd op de overgebleven putschisten. Er wordt actief druk op hen gezet om zich alsnog over te geven.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » do 11 aug 2016, 00:32

A Katna da Vryana 11/8 schreef:Måsakr dos sitadåns y cascos blus no Totona
150 sitadåns y 8 cascus blus Iregionas elnoth pro bestos do cup
massamoord op burgers en blauwhelmen in Totona, 150 burgers en 8 blauwhelmen vermoord door beesten van de putsch

TOTONA - In Totona hebben Uneetse blauwhelmen gisterenmiddag een verschrikkelijke ontdekking gedaan, op de terreinen van de verlaten ReSol-fabriek is een massagraf ontdekt. In het massagraf liggen ruim 150 lijken, waaronder enkele (vermoedelijk alle) vermiste Ireggische blauwhelmen. Het is vrijwel zeker dat de putschisten achter deze laffe en monsterlijke daad op burgers en hun pacifistische beschermers zaten.

Uneetse blauwhelmen inspecteerden kort na de ochtend de terreinen van de ReSol-fabriek. De terreinen van het bedrijf dat in 2005 failliet ging, werden gebruikt door de putschisten als tijdelijke gevangenis. De blauwhelmen moesten de gevangenen in de gebouwen bevrijden, maar stootten op een waar bloedbad, op braakliggende grond net naast de fabriek lagen in een grote kuil ruim 150 mensenlichamen, velen van hen zijn door het hoofd geschoten maar sommigen misten ook ledematen, waardoor het lijkt dat de putschisten met brutale willekeur als monsters hebben gehandeld.

Bovendien zijn nog tientallen mensen uit Totona en de wijde omgeving vermist, hun lot is onduidelijk en veel vrienden & familieleden vrezen het ergste. Eén hoopvol bericht kwam er uit Pendium, een konvooi van de putschisten werd aangevallen door opstandelingen en zij zouden een tiental burgers hebben bevrijd. In Ireggio wordt geschokt gereageerd op de moord op 8 van hun soldaten, Koning Bernar betuigde zijn medeleven aan de vrienden en families van de soldaten alsmede van de burgers.

VN-blauwhelmen in Vryane voelen zich verslagen, velen van hen zijn diep bedroefd over de moord op hun vrienden en de burgers die zij moesten beschermen. Velen voelen zich (Men kan de vraag stellen of dit terecht is) gefaald in hun taak om de Vryaners te beschermen. Het is niet de eerste keer dat zo'n grote groep VN-blauwhelmen vermoord is bij het uitvoeren van haar taak. In 1994 gebeurde hetzelfde met Belgische blauwhelmen tijdens de Rwanda-genocide. De VN-missie UNAMIR trok zich daarop grotendeels terug uit het land, waardoor de weg werd geopend voor één van de zwaarste en meest brutale genocides van de moderne tijd. UNSTAV verzekerde dat zij ondanks deze zware moordpartij in het gebied zullen blijven, net om dit soort zaken nooit meer te laten gebeuren.
Laatst gewijzigd door Kathor op zo 14 aug 2016, 22:44, 1 keer totaal gewijzigd.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Maarten » do 11 aug 2016, 01:00

Hoe reageert het volk op de staatsgreep? Als de militairen zeggen dat ze vechten voor het volk, waarom vermoorden ze dan 150 burgers?

In Finoccië is het parlement inmiddels teruggeroepen van het zomerreces en hebben de consuls inmiddels hun zorgen geuit over de kritieke situatie, waarbij er gehoopt wordt dat de stem van het volk zal zegevieren.

Daarnaast wordt gehoopt dat, zeker na het bloedbad in Totoma, er niet meer onschuldige slachtoffers zullen vallen.

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » do 11 aug 2016, 01:12

^^ Ze BEWEREN te handelen in naam van het volk, maar dat is standaard om maar iets van legitimatie proberen te verkrijgen.

Het volk is en masse tegen, de Vryaners hebben zelfs naar de wapens gegrepen.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Dulminis
Moderator
Berichten: 1149
Lid geworden op: ma 23 sep 2013, 17:29
Locatie: Lëtzebuerg / Luxemb(o)urg (L)
Contacteer:

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Dulminis » do 11 aug 2016, 07:43

Er staat in de tekst dat het 'vrijwel zeker' is dat de staatsgrijpers achter de massamoord zitten; dat kan ook propaganda zijn van de anti-staatsgrijpende partijen. De massamoord kan gepleegd zijn door tegenstanders van het leger om hen in een kwaad daglicht te stellen. Maar de winnaar schrijft de geschiedenis, dus we zullen zien :B
Onex́o uǵȯnan ėbȯ xėzėk ocilhenśek v́egėnśeǵon
Woja̰ plodjṵ bḭ cjuwir ḭ wikoles u irkes pur
Mae'r afon orau yn y llygaid y geifr bach


(Le meilleur fleuve se trouve dans les yeux des petites chèvres)

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » do 11 aug 2016, 18:48

Nuntia Aquilina Libra schreef:Het net sluit zich
Putschisten trekken zich terug tot Mogontiacum na volksopstand in Pendium

PENDIUM/ MOLENDINIS - De putschisten komen alsmaar in een nauwer parket terecht. De laatste eenheden hebben zich teruggetrokken tot Mogontiacum, de laatste stad in bezet gebied. Reden hiervan is de ontspoorde volksopstand in Pendium, Vryaners grepen na een oproep van Vryaans premier Rinqe Duthen naar de wapens en hebben de putschisten uit de derde stad van Zuid-Aquilas verdreven.

Het net sluit zich om de putschisten, de resterende putschisten, geschat op een 1000 à 2000 man, hebben zich teruggetrokken tot Mogontiacum. Mogontiacum is momenteel omsingeld door de geallieerden en is in staat van beleg. De putschisten moesten zich uit Pendium terugtrekken na een massale volksopstand door de Pendianen. Na enkele dagen van schermutselingen waarbij aan beide zijden honderden doden vielen moesten de putschisten de aftocht blazen. Molendinis werd gisteravond bevrijd door het Dumerische 3e Legioen na zware gevechten in de heuvels ten zuiden van de stad.

Er heerst onzekerheid over de nog aanwezige verdediging in Mogontiacum, putschisten zijn halsoverkop uit Pendium moeten vertrekken en hebben veel wapens achtergelaten. De meeste tanks van de putschisten zijn tot schroot herleid in confrontaties met geallieerden en de overgebleven exemplaren zouden nauwelijks munitie overhebben. Feit is dat veel putschisten niet bereid zijn zich over te geven, een aantal van hen is betrokken bij oorlogsmisdaden zoals in Totona. Men vreest dat de putschisten de overgebleven burgers in Mogontiacum iets zou aandoen.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » za 13 aug 2016, 02:56

Nuntia Aquilina Libra Vesperis (Avond) schreef:Mogontiacum heroverd, putschisten plegen en masse zelfmoord
Weinig tot geen burgerslachtoffers onder massale golf van "eremoord"

MOGONTIACUM - De poging tot staatsgreep is nu eindelijk volledig neergeslagen, de laatste putschisten in Mogontiacum zijn uitgeschakeld. Veel gevochten is er (gelukkig) niet, veel putschisten hebben zichzelf van het leven beroofd. De overigen gaven zich over of werden na kleine schermutselingen uitgeschakeld. Het lot van Dux Exerciti Gaius Flavius Piso is onduidelijk.

Vanochtend trokken zwaarbewapende eenheden van het Dumerische 3e Legioen als eerste Mogontiacum binnen, tegen alle verwachting in troffen ze weinig weerstand aan en kwam de bevrijding van de stad zonder weinig slag of stoot. De reden hierachter werd pas later ontdekt, op verschillende plekken in de stad lagen de lichamen van putschisten. Ophanging, vergiftiging, overgesneden polsen, de lijst van gebruikte methoden is eindeloos. Men kan de vraag stellen welke "eer" de putschisten überhaupt wouden redden door middel van deze daad.

Nu de putsch eindelijk lijkt neergeslagen rijst de vraag hoe het verder moet. Het is uitgesloten dat de nog overgebleven Carabinerii en Nationale Gardisten plotseling opnieuw hun rol van voor de coup terugkrijgen, zelfs als dit enkel zou gelden voor de enkelingen die loyaal bleven. Consul Octavianus Bassus verklaarde eerder dat hij tot op de bodem ging uitzoeken wie betrokken was bij deze poging tot staatsgreep, inclusief de politieke klasse. Hoewel Bassus beweert dat alles zal verlopen zoals het rechtssysteem dat voorziet, vrezen sommige critici een heksenjacht op politici die tegen de unie met Dumerië zijn.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » zo 14 aug 2016, 22:38

A Katna da Vryana DOMINGO (Zondag) schreef:ANTA VOS AN DÅINE SANTNA?*
"Do you hear the people sing?"

PENDHE (PENDIUM) - Vryaans premier Rinqe Duthen gaf gisteren vanop het balkon van het stadhuis van Pendhe een toespraak voor bijna een half miljoen Pendianen, de eerste publiekelijke vertoning van de premier sinds het begin van de coup. In zijn speech prees hij de moed en de weerstand geboden door de "martelaarstad". Hij zei dat de onafhankelijkheid voor Vryane er snel ging komen: "Volgend jaar, op deze datum, zal ik hier weer staan en zullen we leven in een vrij Vryane bestuurd door niemand minder dan onszelve!" In zijn speech kondigde hij ook aan dat het parlement al op 18 augustus terug zal samenkomen uit vakantie om het referendum van 5 augustus te ratificeren.

Een grote toestroom was er gisteren ochtend richting Pendhe, ruim een half miljoen inwoners van Zuid-Vryane waren al vroeg op weg om er naar Rinqe Duthen zijn toespraak te gaan luisteren. Vele anderen bleven thuis en volgden het gebeuren per radio of televisie. Om de veiligheid van de grote massa te garanderen werden mensen die tot op het Plein van de Vryaanse Lente** en de directe omgeving wouden luisteren grondig gecontroleerd door een mengeling van geallieerde-, VN- en Pendische politietroepen***. Elders werden grote schermen opgesteld zoals aan het Plein van de Martelaren [vlakbij de Staþe Sentral (Centraal Station)].

In zijn speech prees Rinqe Duthen de weerstand die Pendhe en heel Zuid-Vryane hebben geboden tegen de staatsgreep. "Vryane heeft laten zien aan zichzelf en de wereld dat het helemaal achter de uitkomst van het referendum staat en dat geen enkele macht deze wil op eender welke manier kan breken. Verschillende mensenlevens zijn op verschrikkelijke wijze beëindigd door de honden die dit niet beseffen en toch proberen. Onze ziel bloedt en weent maar is niet gebroken, dat was hij nooit en dat zal hij ook nooit zijn!"

Toch heerst de vraag of het populisme dat Duthen heeft aangewakkerd tijdens de coup nog wel helemaal controleerbaar is. Gewapende milities blokkeerden gisteren de brug van Route 1 over de Aroc bij Adula. Verkeer dat via de snelweg naar Pendhe wilde werd gedurende een half uur tegengehouden en met mondjesmaat doorgelaten. Indische blauwhelmen arriveerden na een half uur ter plaatse om de milities te ontwapenen en de blokkade op te breken. Er zijn berichten dat de geallieerden in Vryane, en dan vooral de Carthamiërs, tot CV$300 (€147) zouden geven per ingeleverd wapen, in een poging om de regio eigenhandig te ontwapenen.
*"Anta vos an dåine santna?" (Neurs voor: Horen jullie het zingende volk?) is de neurse vertaling van de titel van het bekende lied uit Les Miserables. De musical werd in 2009 opgevoerd in Cordhopithe (Zuid-Aquilas) en week fel af van het eigenlijke script, zo zong men over de vrijheid van Vryane en niet van Frankrijk etc. De acteurs vluchtten kort na het toneelstuk naar Noord-Aguilas, maar dit alles zette wel de huidige golf van nationalisme in de regio in gang. "Anta vos an dåine santna?" is nog steeds een populaire protestleuze in Vryane en andere Neurstalige gebieden.

**De Vryaanse Lente was onderdeel van de Aquilijnse Lente, een protestbeweging in het voorjaar van 2011 met als doel om dictator Caius Gladius van de macht te verdrijven. De opstand werd zowel in Vryane als in de rest van Zuid-Aquilas bloedig neergeslagen.

***De Pendische politietroepen bleven tijdens de staatsgreep loyaal aan Consul Octavianus Bassus en vochten mee in de opstand in hun stad tijdens de bezetting.
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RSA] Res Publica Aquilana; [RAI] Dåinerepoblik Aselonenogni

Bericht door Kathor » zo 09 okt 2016, 03:30

Toestand in Zuid-Aquilas
The death and birth of a nation

Het is twee maanden geleden dat de staatsgreep in Zuid-Aquilas in alle hevigheid plaatsvond, wegens weinig tijd van mijn kant heb ik dit nooit heel goed kunnen opvolgen, in deze post zal ik uitleggen wat er momenteel gaande is.

Na de staatsgreep werd het voor veel mensen snel duidelijk dat er meer was gebeurd dan wapengekletter, de Zuid-Aquilijnse staat was in die broeierige zomerdagen van augustus 2016 een sensationele doch roemloze dood gestorven. De Catonis en Vryane gedragen zich sindsdien vrijwel onafhankelijk van centraal gezag in Latiopolis. De facto is Zuid-Aquilas opgedeeld in drie:
  • Vryane in het noorden dat zichzelf voorbereidt op een komende onafhankelijkheid en in het reine probeert te komen met haar verleden voor het kan verdergaan met haar toekomst. Er zijn nog heel wat problemen, de economie in de regio is compleet ontwricht en het merendeel van de financiën komt van buitenlandse ontwikkelingshulp. Vryane verkeert momenteel in een status van praktische onafhankelijkheid, sinds de poging tot staatsgreep en het etnische geweld regeert de Vryaanse regionale overheid vrijwel autonoom van de centrale regering in Latiopolis. Er zijn grenscontroles door de Vryaanse politie op de zuidgrenzen van de regio.
  • De Catonis beginnen zich meer en meer te verbinden met Dumerië en vervreemden van het regime in Latiopolis (De politiedienst van de Dumerische Catonis zijn al actief op de Zuid-Aquilijnse Catonis, de Dumerische en Catonijnse vlaggen hebben al lang de Zuid-Aquilijnse vervangen op openbare gebouwen,...). Internationale experts menen dat de Catonis momenteel de facto Dumerisch grondgebied zijn. Het toerisme op de eilanden kent voor de eerste keer in acht jaar ongeziene hoogtes, de lage prijzen en unieke setting trekken vele nieuwsgierige toeristen.
  • Zuid-Sabo of het overblijvende deel van wat ooit de Zuid-Aquilijnse Republiek was, ook hier bereidt men zich voor op een aansluiting bij Dumerië en neemt het leven weer haar oude gang, de straten in Latiopolis en andere steden bruisen weer en de economie komt voorzichtig weer op gang, doch heerst er onzekerheid over de toekomst van de regio binnen Dumerië, maar men is er van overtuigd dat het toch niet veel slechter kan. De Zuid-Aquilijnse centrale overheid kan enkel nog in Zuid-Sabo haar macht uitoefenen. Daarbuiten vallen steeds meer en meer bevoegdheden weg.
Over het hele land blijven geallieerde bezettingstroepen de veiligheidssituatie controleren, dit in goede samenwerking met de nationale maar vooral regionale overheden. Op de Catonis is de militaire aanwezigheid vrijwel nihil maar is er sprake van een (Dumerische) politiemissie, in Vryane werken VN-blauwhelmen naast de AFWEB-troepen en zien toe op de mensenrechten in de regio.

Verder blijven er nog een hoop mysteries, zo is de leider van de coup, voormalig Dux Exerciti Gaius Flavius Piso, kunnen ontkomen en is hij nog altijd vermist. Hij staat internationaal geseind maar niemand heeft nog zelfs maar het flauwste idee waar hij uithangt, en of hij überhaupt nog in leven is. Speculaties doen de ronde van dat hij zou verongelukt zijn in een helikoptercrash tot dat hij ergens in Zuid-Amerika ondergedoken zit. Ook is er nog altijd de grote vraag over wat er gebeurd is met Caius Arnus Gladius, de tweede dictator van Zuid-Aquilas (2008-2014), wie samen met zijn gehele familie op mysterieuze wijze om het leven kwam.
A Katna da Vryana schreef:Vryane revivi: Tica do ruta var independanthe
Vryane herleeft: Stappenplan naar onafhankelijkheid

PENĐE - Twee maanden na de poging tot staatsgreep door het Zuid-Aquilijnse leger heeft Vryaans premier Rinqe Duthen zijn plannen uit de doeken gedaan voor de Vryaanse onafhankelijkheid. De commissie bevoegd met het ontwerpen van een grondwet presenteert eind deze week haar ontwerp, waarover de Vryaanse burgers in een referendum kunnen stemmen op 12 december. Indien het referendum slaagt zal op 19 april 2017 Vryane eindelijk onafhankelijk worden.

Vryane likt zijn wonden na de couppoging van begin augustus, bij het blinde geweld vonden honderden Vryani's, maar ook geallieerden en zelfs blauwhelmen zoals de Ireggiërs van Totona de dood. Na de mislukte staatsgreep werd al snel werk gemaakt van de uitkomst van het referendum, namelijk het opstarten van het proces dat zal leiden tot de Vryaanse onafhankelijkheid. Op 18 augustus werd de uitslag met een ruime meerderheid geratificeerd in het Vryaanse parlement. Ondanks de mindere economische toestand en de oorlogsschade proberen veel Vryani's verder te gaan met hun leven, met ontwikkelingshulp en giften van sympathiserende groepen ontstaan nieuwe bedrijven die een boost moeten geven aan de economie...
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Kathor
Geoficticus
Berichten: 2053
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Stopzetting Zuid-Aquilas

Bericht door Kathor » ma 27 feb 2017, 22:38

Beste leden van Atlantis

Na lang beraadslagen heb ik besloten om het project Zuid-Aquilas stop te zetten. Ik vind de visie die ik had toen ik met dit land zo'n 3 jaar geleden begon niet terug in de huidige stand van zaken. Ik heb dit goed besproken met de omliggende buren en zij gingen akkoord met dit. In de plaats van Zuid-Aquilas worden de Noordelijke Aquilen uitgebreid met een paar kleine eilandjes. Vanaf nu zijn de Aquilen één staat (gezien de unie met Carthamië, geweest) naar voorbeeld van het vroegere Noord-Aguilas.

Kaart van de nieuwe Aquilen
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

TzM23
Geoficticus
Berichten: 1489
Lid geworden op: vr 30 dec 2011, 15:26
Locatie: [NLD] Nijmegen, [RTH] Nao Amerforti, [FOR] Bahalar Davaledeđ, [VTM] Gårshavn

Re: Stopzetting

Bericht door TzM23 » ma 27 feb 2017, 22:44

:d :d :d :d
[RTH] Ta Rê Pûblica Tholenia: viewforum.php?f=39
[FOR] Śadar Forźeđ: viewtopic.php?f=8&t=380
[VTM] Republiken Vestmark: viewtopic.php?f=8&t=508

Kaaiman
Geoficticus
Berichten: 2058
Lid geworden op: wo 02 feb 2011, 15:37
Locatie: Hoogeveen
Contacteer:

Re: Stopzetting

Bericht door Kaaiman » di 28 feb 2017, 20:02

Dit roept bij mij wel een aantal vragen op:
  • Wat was je visie 3 jaar geleden? :)
  • Wordt Zuid-Aquilas nu samengevoegd met Noord-Aquilas, alsof het beide altijd al één land was, of wordt Zuid-Aquilas nu van de kaart geveegd?
  • Ik heb het niet op de voet gevolgd wat betreft de fusie met Carthamië, maar die fusie gaat nu niet door of wordt teruggedraaid? Of wordt het (ei)land nu verder uitgewerkt als onderdeel van Carthamië?
Atlantidië op Atlantis, Geopoeia en op de kaart.

TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: Stopzetting

Bericht door TBR » di 28 feb 2017, 21:11

^^ Op de eerste vraag kan ik niet antwoorden, maar ik weet wel dat de fusie tussen de Noordelijke Aquilen (nu gewoon Aquilen) en Carthamië doorgaat, alleen het zuidelijke gedeelte wordt gewoon gewist. Ik wil nog persoonlijk zeggen dat ik dit van in het begin gevreesd heb en het ontwikkelen van deze twee landen, tegelijk, vlakbij Carthamië met een gelijkaardige cultuur en taal me geen goed idee leek.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Faylin
Beheerder
Berichten: 1552
Lid geworden op: wo 01 aug 2012, 22:14
Locatie: Kerkrade, NL / Lanaeli'aþ, CE / Else l'Elve, AV
Landen: CYL, ANV

Re: Stopzetting

Bericht door Faylin » wo 01 mar 2017, 13:31

De fusie van (Noord-)Aquilas en Carthamië gaat naar mijn weten gewoon door, daarom is (Noord-)Aquilas ook toegelaten in het project als onderdeel van Carthamië. Zoals Arne het mij heeft verteld (en hierboven heeft geschreven), verdwijnt Zuid-Aquilas van de kaart en worden er een paar extra eilandjes ingetekend als onderdeel van Aquilas.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten