[RBU] Nieuws

Republiek Burghteland

Moderator: sirdanilot

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » di 16 okt 2012, 15:51

^ Epidemieuitbraken komen in burghteland inderdaad vaak voor, voor een ontwikkeld land zelfs extreem vaak. Er is vaak een relatief grote minderheid die zich gewoon uit principe niet inent, en daar komen dan nog de mensen die dit uit laksheid of onwetendheid niet doen nog bij. In grotere plaatsen zijn er bijvoorbeeld ook veel allochtonen die niet weten hoe het allemaal werkt en zich niet laten inenten, en op het platteland vindt men de inentingskliniek vaak te ver reizen.

Het aantal doden door epidemieën is relatief klein omdat de reguliere gezondheidszorg gewoon die van een ontwikkeld land is, maar permanente schade door bv. polio komt helaas dus wel voor. Veel zorgverzekeraars stellen inenten tegenwoordig verplicht om deze problemen te voorkomen, waardoor het percentage inenters sterk is toegenomen. Sinds 2006 zijn er dan ook geen epidemieën meer geweest op grote schaal. Echter hebben veel strenggelovigen geen zorgverzekering waardoor dit niet echt een motivatie is.

(in Burghteland is het mogelijk om geen zorgverzekering te hebben, zolang je maar een 'basiszorgtaks' betaalt)

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » zo 11 nov 2012, 16:52

slandstiidingen.bu schreef: Klein Wassink mo bêetere verbinding ni Carthaome

N.-VLISSINGEN - De president heeft aangegeven dat het in het kader van het naderende AHO-verdrag en betere verbinding in Borealië een nieuwe verbinding naar Carthamië moet komen. De huidige verbindingen (met de boot vanaf Nieuw-Kattik, of met een voetganersveerboot naar Eelbutsdamme die midden in Zee-Centrum aankomt) zijn onvoldoende voor de groei van het vervoer die wordt verwachtals de grenzen makkelijker worden om te overschrijden. Er wordt gedacht aan een treinverbinding en een snelwegverbinding. Minister Tuyll-van-Serooskerken van infrastructuur: 'De huidige verbindingen naar Eelbutsdamme zijn zowel over de weg als over het spoor onvoldoende om zo een nieuwe verbinding te dragen. Over de weg zou het verkeer naar een nieuwe brug of tunnel dwars door Eelbutsdamme moeten over de A4 en A14; over het spoor moeten reizigers nog met de veerpont naar Den Ulst, of anders helemaal omreizen via Koortsdiike'. De minister wil de Carthaamse plannen van een grote brug of tunnel dan ook nog niet uitvoeren. 'Bij Eelbutsdamme kan er hopelijk snel worden begonnen aan een fatsoenlijke veerterminal, met een snelweg- en treinverbinding daarheen.

Spoor
Voor het spoor wordt gedacht aan een spoor tussen Eelbutsdamme-Oaftstasjon en 's-Beloofdlandstoorn, al is er ook een alternatief waarbij de laatste paar kilometer van de huidige spoorlijn worden gesloopt en de spoorlijn bij Eelbutsdamme-aon-Zee af zal takken ricthing de nieuwe haven, langs route 1103.

Weg
Al langer bestaat er een plan om een rondweg rond Eelbutsdamme aan te leggen, om de drukke A14 door de stad te ontlasten. De weg zou grofweg tussen Kaorde en 's-Beloofdlandstoorn gaan lopen, in een boog rond Eelbutsdamme. Dit is echter een nogal duur plan. Het eerste deel van dit plan, tussen de nieuwe veerhaven en de A14, kan wel al worden uitgevoerd.
(later volgen er wellicht kaartjes)

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » wo 28 nov 2012, 22:00

De verschillen tussen de verscheidene kranten in Burghteland uiten zich onder andere in wie er aan het woord komt in de opiniegedeelten... Burghteland is verdeeld over de Carthaamse crisis. Het rechtse, behoudende deel is vóór de doodstraf, maar het progressievere deel van de bevolking (waartoe ook de regering behoort) is juist tegen.
Reformatorisch Daghblad Burghtelands, 28-11-12 schreef: President Klein Wassink ghêene fiducie doadstraftwist Carthaome
BERGERGRACHT deur jôen correspondent ter plaotse -
(vertaling)
Onze president Klein Wassink heeft in een officiële verklaring laten weten weinig vertrouwen meer te hebben in de crisis in Carthamië. Bovendien is er een negatief reisadvies naar dat land uitgegeven door de Burghtelandse overheid, vanwege aanhoudende hevige rellen in de grote steden. Klein Wassink: 'Er is geen sprake van dat Carthamië in haar huidige kritieke toestand kan toetreden tot de AHO, en wat ons betreft liggen de plannen voor een hoogwaardige veerverbinding nu tijdelijk stil. We willen dergelijke crises niet in ons land hebben'.

De rellen in Carthamië, die al enkele dagen woeden, worden steeds heviger. Er zijn reeds 153 arrestaties en 6 lichtgewonden gevallen in de studentensteden Meuren en Leuzerheim. De rellen worden veroorzaakt doordat het parlement aan het beraadslagen is over afschaffing van de dodstraf, waar de partij CNP fel tegen is. Deze partij dreigt uit de coalitie te stappen als de doodstraf wordt afgeschaft, wat veel druk zet op de andere partijen. Bij een deel van het volk (vooral studenten) heerst echter grote onvrede over de huidige doodstraf.

Kritiek uitspraak
Verschillende partijen hebben kritiek geuit op de uitspraken van onze President. Zo zouden ze volgens zijne excellentie minister van Buitenlandse Zaken dhr. van Sereinskinders (VCDP, christen-democraten) 'diplomatiek onhandig' en 'ondoordacht' zijn. 'Het is zelden verstandig om een land dat in een interne crisis zit op die manier te bejegenen. Dit komt onze handelsrelaties met Carthamië niet ten goede. Onze partij distantiëert zich van de uitspraken der president'. De eerbiedwaardige dhr. Reijgersbergh van de BGTU (orthodox-protestantse partij): 'Het is een gruwel dat onze president dergelijke uitlatingen doet. De HEERE straft onmiddelijk: er wordt in Carthamië nu gedacht aan het afschaffen van de doodstraf, die, mits alleen voor de allervreselijkste zaken gebruikt, een rechtvaardige straf is. In ons eigen land zijn we wellicht dan zo ver afgedwaald dat we de doodstraf daadwerkelijk hebben afgeschaft, maar gelukkig heeft de CNP op dit onderwerp het licht gezien. Onze president zou liever ons buurland helpen om iets aan haar crisis te doen.'
Laatst gewijzigd door sirdanilot op wo 28 nov 2012, 23:06, 1 keer totaal gewijzigd.

Gebruikersavatar
Kathor
Geoficticus
Berichten: 2071
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Kathor » wo 28 nov 2012, 22:08

Foutje, de doodstraf was er al maar men protesteert om hem af te schaffen (na dat een onschuldige werd geëxecuteerd). Echter wil de CNP (coalitie-partner) hem behouden wat zorgt voor politieke druk
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » wo 28 nov 2012, 23:06

^ Oh... :$

Het artikel is aangepast !

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » zo 30 dec 2012, 12:55

Een aloude traditie met oud-en-nieuw in Burghteland is, naast vuurwerk en andere explosieven, het zgn. 'eiderwerpn'. Bij deze traditie gooit men grote hoeveelheden verse, rauwe eieren naar elkaar. De oorsprong van deze traditie ligt bij een groep immigranten uit het Zeeuwse dorp Arnemuiden. Deze ruwe visserslui vestigden zich in Nieuw-Vlissingen (vooral in de Vissersbuurte) en ontwikkelden daar de traditie van eiergooien. Wat begon met simpelweg een eiergevecht, werd ontwikkeld tot een volwaardig spel. Bij dit spel krijg je een 'punte' elke keer dat je iemand raakt met een ei. Voorwaarde is dat het ei breekt en dat je niet naar het hoofd van mensen gooit. De persoon met de meeste punten van het gezin (of jeugdgroep, etc.) is de winnaar. Wie per ongeluk iemands hoofd raakt met een ei, moet stilstaan voor 10 tellen en wordt het doelwit van de eieren van anderen. Uiteraard levert dit altijd een enorme troep en chaos op, zeker in combinatie met drank waarbij het eiergooien meestal ontaardt in een ware oorlog. Pas de laatste 50 jaar is deze traditie uitgebreid over een groot deel van Burghteland, en vooral populair bij kinderen. De politie treedt altijd hard op tegen eierwerpn, het is dan ook bij wet vastgesteld dat het verboden is om op de openbare weg met eieren te gooien (misschien wel één van de vreemdste wetten van Burghteland).

De betekenis van eiergooien is onzeker, maar volgens sommige antropologen symboliseert het vruchtbaarheid. Als het ei breekt, wordt er als het ware vruchtbaarheid toegewenst aan de geraakte persoon. Een soort 'zegening' om in het nieuwe jaar veel kinderen te krijgen, dus. Het is veel meer dan slechts een spel om de aggressie te botvieren.

Vuurwerk
In Burghteland wordt ook naar hartelust vuurwerk afgestoken, maar niet zoveel als in bijvoorbeeld Nederland. Vuurwerk is erg duur en zwaar vuurwerk is verboden. In grotere plaatsen zijn er vuurwerkshows. Het is niet zo makkelijk om aan zwaar vuurwerk te komen door het gebrek aan buurlanden met een vrijere vuurwerkregeling. Vuurwerk mag alleen op bepaalde plekken worden afgestoken. Fanatieke eiergooiers steken vaak geen vuurwerk af, omdat eiergooien meer als een sport wordt gezien dan vuurwerk afsteken. Pas sinds de laatste 25 jaar is vuurwerk enigszins in opkomst gekomen.
slandstiidingen.bu, sittedaoghe 29 december 2012 schreef: Speciaole eierwerpplekken opghericht teeghn laste
N.-VLISSINGEN - In de stad Nieuw-Vlissingen zijn er op verschillende plekken 'eierwerpplekken' opgericht, zodat de overlast op die plekken wordt geconcentreerd. Aldus burgemeester van der Walle: 'Elk jaar hebben we hard opgetreden tegen eiergooien, wat elk jaar weer leidde tot enorme rellen en gevechten met de politie. Bovendien werd er elk jaar alleen maar meer met eieren gegooid, ondanks de extra politieinzet. Daarom hebben we gekozen voor deze aanpak. Op de eierwerpplekken wordt het spel gespeeld zoals het hoort, en daarbuiten blijft het verboden om eieren te gooien.' De eierwerpwedstrijden vinden plaats tussen 8 uur 's avonds op 31 december en half 1 's nachts op 1 januari. Daarnaast vindt er 's ochtends tussen 10 en 12 een kinder-eierwerpwedstrijd plaats. Drank is ten strengste verboden bij de wedstrijden. 'Dronken personen worden onverrichter zake weggestuurd. Rondom de wedstrijdplekken wordt door de politie gecontroleerd, zodat er geen 'eiergevechten' buiten de zones plaatsvinden.' De burgemeester schat dat deze maatregel minder gaat kosten dan de maatregelen voorgaande jaren. 'Alles wat we nodig hebben zijn enkele opzichters per wedstrijdveld en wat rood-witte linten. Er is minder politieinzet nodig dan voorgaande jaren, omdat er vooral rondom de wedstrijdplekken moet worden gecontroleerd. De politie kan zich daarom bezighouden met controle op illegaal vuurwerk, wat veel belangrijker is.' Vorig jaar vond er nog een ernstig ongeluk met vuurwerk plaats, waardoor een deel van de oude stadswal onherstelbaar werd beschadigd en enkele lichtgewonden vielen.
Andere steden in Burghteland houden het bij het aloude totale verbod. 'We vinden het jammer dat wij de enige zijn met deze maatregel, en hopen dat er niet te veel mensen langs komen om hier onrust te veroorzaken'. In plattelandsgebieden is de overlast altijd veel minder, omdat er meestal particuliere boeren zijn die eierwedstrijden organiseren. De burgemeesters van enkele andere steden hebben aangegeven dat de Vlisseher maatregel wordt overgenomen als ze succesvol blijkt.

Rantsoen
In de eerste weken van december zijn er enorme hoeveelheden eieren gekocht bij de supermarkten. Bij wet is het voor supermarkten verboden om in de laatste twee weken van december eieren te verkopen, behalve dan tegen een absurd tarief (twee keer de inkoopprijs exclusief btw). Dit was ook dit jaar het geval. Er zijn echter berichten dat veel mensen eieren bij boeren hebben gekocht op het platteland rondom de stad. 'Daar kunnen we als stad helaas niks aan doen, want die boerderijen liggen buiten de gemeente', aldus de burgemeester.

Meer vuurwerkgewonden verwacht
Vorig jaar viel 1 januari op een zondag, waardoor er veel minder vuurwerkgewonden vielen dan normaal. Dit omdat een groot deel van de bevolking op zondag geen vuurwerk afsteekt. Dit jaar valt oud en nieuw gewoon door de week, waardoor er 25% meer gewonden worden verwacht. De ziekenhuizen rond grote steden houden hier rekening mee. 'Als je tot diep in de nacht doorgaat, en er ook drank in het spel is, wil het wel eens fout gaan met vuurwerk. Ik wil iedereen dan ook op het hart drukken om heel erg goed uit te kijken.', zegt Zijne Excellentie minister Den Oude van Volksgezondheid.

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » zo 30 dec 2012, 13:03

Overigens heb ik dat eiergooien in Arnemuiden niet zelf verzonnen ;) Ook in het Noorden van Nederland zijn er vaak eiergooiwedstrijden, maar dan om wie het verste kan gooien.

Gebruikersavatar
TzM23
Geoficticus
Berichten: 1489
Lid geworden op: vr 30 dec 2011, 15:26
Locatie: [NLD] Nijmegen, [RTH] Nao Amerforti, [FOR] Bahalar Davaledeđ, [VTM] Gårshavn

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door TzM23 » zo 30 dec 2012, 13:33

Interessant. Maar viert men geen Nieuwjaar als 1 januari op zondag valt?
En hoe kijkt men aan tegen werken op zondag in ziekenhuizen, brandweerkazernes, politie et cetera?
[RTH] Ta Rê Pûblica Tholenia: viewforum.php?f=39
[FOR] Śadar Forźeđ: viewtopic.php?f=8&t=380
[VTM] Republiken Vestmark: viewtopic.php?f=8&t=508

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » zo 30 dec 2012, 19:07

Noodzakelijk werk wordt natuurlijk wel verricht. Maar goed, hier staat al genoeg informatie over in't Informatie topic. Het is te vergelijken met Bible Belt regio's in Nederland (zoals Rijssen, Urk, Staphorst of delen van Zeeland en de Veluwe). Maar ik snap dat vooral onze Belgische forumleden geen idee hebben wat ik hiermee bedoel.

Hierbij zijn er delen (zoals Nieuw Vlissingen en de regio Den Ulst) die minder streng zijn, en delen die nog strenger zijn dan de genoemde plaatsen (de noordelijke kustregio, het gebied rondom Deesoek, etc.). Als vuistregel enkele voorbeelden in een gemiddelde Burghtelandse regio.

Wél:
- hulpdiensten (spoed medische hulp, brandweer, politie)
- basaal openbaar vervoer (al rijden heel veel bussen en sommige treinen ook gewoon niet op zondag)
- taxi's (vaak de enige vorm van OV op zondag, en erg duur door hogere loonkosten op zondag)
- noodzakelijk werk als koeien melken en 24 uurs processen op fabrieken
- auto rijden (al zijn er bepaalde groeperingen die geen auto mogen rijden op zondag, dat is hun eigen keuze)
- sommige grotere toeristische attracties zijn tegenwoordig open op zondag. Te denken valt aan de Zoöloghischen Of (dierentuin, zoo) in Nieuw-Vlissingen.
- wandelen of fietsen. Dit is hoe de meeste Burghtelanders hun zondag doorbrengen, naast kerkbezoek: naar een natuurgebied gaan en wandelen of fietsen.
- familiebezoek (een andere manier om de zondag door te brengen)
- naar het strand (al is er op de meeste stranden geen toezicht op zondag: eigen risico dus !)
- naar de kerk gaan ;) (een groot deel, maar zeker niet alle Burghtelanders is christelijk en gaat 1 tot 3 keer naar de kerk op zondag. denk aan rond de 60 tot 70 procent, afhankelijk van de telmethode)

Níet:
- lawaai maken (harde muziek, claxxoneren, vuurwerk afsteken)
- 'onzedelijk en/of onruststrokend gedrag' (eiergooien bijvoorbeeld)
- vrachtwagen rijden (er rijden geen vrachtwagens in Burghteland op zondag, tenzij met een expliciete ontheffing die niet vaak verleend wordt, bijvoorbeeld voor speciaal transport)
- winkelen (vrijwel alle winkels zijn dicht)
- zaken huren (zoals boten, fietsen)
- niet direct noodzakelijk ziekenhuisbezoek/huisartsbezoek (vaak zijn alleen spoedposten open)
- veel bussen rijden niet op zondag, of slechts één rit per twee uur of zo
- horecabezoek: in de grootste steden zijn sommige terrasjes en kraampjes wel open, maar naar een restaurant of café gaan kun je vergeten ! vooral voor toeristen is dit belangrijke informatie.
- de meeste recreatie waar mensen voor nodig zijn, zoals zwembaden, attractieparken etc. Al zijn hier enkele uitzonderingen op.

Koen
Geoficticus
Berichten: 1429
Lid geworden op: do 12 mei 2011, 17:42
Locatie: Zuid-Holland

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Koen » vr 04 jan 2013, 13:44

Leuke traditie! :D Dit soort dingen laten een land veel meer leven, dan bijvoorbeeld de aanleg van een snelweg.
Laconia: forum en kaart
Enavesië: forum en kaart

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » vr 15 mar 2013, 14:35

Reformatorisch Daghblad Burghtelands - Kerktiidingen/Opinie, 15-03-2013 schreef: Habemus Papam: Paops én Gheref. Burghteland verdeeld oar nieuwe Paope
N.-VLISSINGEN/TEGHENKANT - De 76 jaar oude kardinaal Jorge Mario Bergoglio uit Argentinië is verkozen tot Paus, en zal zich Franciscus gaan noemen. De meningen over de jezuïet zijn echter verdeeld. Aan het woord zijn prof. dr. ds. E. Meijer, theoloog aan de Bevindeliik Gheref. Universiteit Deesoek en deel van de Synode der Reformatorische Ghemeenten Burghtelands, en prof. dr. msg. van Baerle, tevens theoloog en priester van de St. Mariaparochie te Nieuw-Vlissingen.

Zuid-Amerika
De nieuwe paus komt uit Zuid-Amerika. msg. van Baerle: 'Ik vind het een goede zaak dat de nieuwe paus uit Latijns-Amerika komt. De meeste katholieken bevinden zich tegenwoordig in dit werelddeel, je zou het bijna het nieuwe centrum van de katholieke wereld kunnen noemen, op Rome na. Daarom is het niet meer dan logisch dat er op den duur een Latijns-Amerikaanse paus zou worden verkozen'. ds. Meijer: 'Het actuele thema in onze wereld is nu juist de secularisatie, die zich toch vooral in West-Europa en Amerika afspeelt. Om juist in deze tijd een paus te kiezen die niet uit die regio komt, vind ik een teken van het stellen van onjuiste prioriteiten door de RK-kerk. In Europa lopen de kerken - vooral de rooms-katholieke - leeg, terwijl men in Latijns-Amerika veelal trouw blijft gaan of zich zelfs bekeer tot de heilzame leringen des Protestantismes.' msg van Baerle: 'Het gaat niet alleen om het tegengaan van leegloop van kerken en secularisatie. Het gaat erom dat het grootste deel van de Kerk vertegenwordigd wordt, en dat is al jarenlang Zuid-Amerika. Dit werelddeel is zeker niet gevrijwaard van secularisatie en overloop naar andere typen kerken; vooral fanatieke protestantse en evangelicale kerken vormen een scheuring in het lichaam der Moederkerk. Dat de huidige paus niet zelf uit Europa komt betekent ook niet dat hij niks zou kunnen doen aan secularisatie; in tegendeel, het is één van zijn speerpunten.'

In vrijere protestantse kringen is er meer toenadering gezocht tot katholieke kerken, vooral in Nederland maar ook steeds meer in ons land. ds. Meijer: 'Het katholicisme heeft nog steeds leerstellingen waar een rechtgeaard protestant zich niet in kan, mag of moet willen vinden. Dat betekent niet dat we de ogen voor elkaar moeten sluiten; samenwerking komt het Lichaam van Christus, de Algemene kerk die over kerkmuren heenkijkt, enkel ten goede, zeker in deze tijden. We moeten echter waken voor de valse oecumene. Er zijn nu protestantse kerken waar een priester voorgaat tezamen met een dominee; ik vind dit een ontwikkeling waar je voor moet oppassen. De theologische verschillen zijn nog altijd te groot. In ons eigen kerkverband zijn we dan ook terecht zeer terughoudend met dit soort gezamenlijke diensten.' msg van Baerle: 'Ik vind er in principe niks op tegen dat er samenwerking plaatsvindt tussen protestanten en katholieken. Wij zien de protestanten als verloren schapen uit de kudde, die de Moederkerk hebben verlaten. Wij heten hen echter nog altijd welkom.'

Jezuïet
Dat de paus een Jezuïet is, is voor ds. Meijer een punt van kritiek. 'Deze orde heeft door de geschiedenis heen onze Protestantse voorvaderen vervolgd en de kwellingen van de Paapse leer doorgedrukt aan mensen die dit niet wilden. De keuze voor een Jezuïet is de Gereformeerde wereld een klap in het gezicht.' msg. van Baerle: 'Ik vind deze bewoordingen enigszins overdreven. De paus heeft zich helemaal niet negatief uitgelaten jegens protestanten. Hij zal het zwaartepunt leggen bij betere verhoudingen met het Joodse volk, iets wat ook bij protestanten hoog in het vaandel staat.' Beiden zijn het er over eens dat het een goede zaak is dat de paus academisch zeer geschoold is, en ernaar streeft om sober te leven. 'Dat sobere vinden we ook terug in de leer van onze eerbiedwaardige Oudvader Calvijn', aldus ds. Meijer. 'Dat vind ik mooi; ook met de bestrijding van corruptie en misstanden in het Vaticaan ben ik het van harte eens.'

Celibaat
ds. Meijer, zelf getrouwd en vader van zeven kinderen, hoopt van harte dat de leer van het celibaat uit de kerk verdwijnt. 'Het celibaat is een afgrijselijke, onschriftuurlijke leer, die liever gisteren dan vandaag verdwijnt! In de Heilige Schrift staat niet voor niks dat het beter is om te trouwen, dan om te branden van verlangen.' msg van Baerle: 'Wederom vind ik deze bewoordingen erg overdreven, al kan ik me erin vinden dat er een open discussie moet worden gehouden over het celibaat. Ik heb persoonlijk ervaren dat het celibaat een gave Gods is, en ik heb nooit begeren of verlangen naar iets anders gevoeld. Ik kan me echter voorstellen dat er velen zijn, die deze gave niet hebben. De vraag is dan hoe je omgaat met het celibaat en de vraag of je wel voor het priesterschap moet gaan of niet.' ds. Meijer is het hier mee eens. 'Natuurlijk zijn er mensen die de gave des celibaats hebben ontvangen. Ik mag ook enkele zeer Godvruchtige mensen kennen, die nooit het verlangen hebben gehad om te trouwen. Maar het zijn er maar weinigen onder ons, die deze zegen hebben. Daarom is het beter dat hen die dat willen, vrij zijn om te trouwen.'

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » do 21 mar 2013, 18:52

Den Trouwen Boode, 21-03-2013 schreef: Buutnring nie volmaokt deu Crisis
N.-VLISSINGEN - De Buutnring Nieuw-Vlissingen (A02) zal voorlopig niet worden aangelegd tussen Parkstad Roosevelt en Wildenburg-Oast. Dat maakte Riiksweghendienst en het ministerie van Infrastructuur vandaag bekend. Zijne Excellentie van Tuyll-Van-Serooskerken, minister van Infrastructuur: 'Het is op dit moment niet mogelijk om het beschikbare budget te vergaren; de aanbestedingsprocedure moet opnieuw door het faillisement van één onzer aannemers, waardoor alleen het deel dat al in constructiewas door een andere aannemer kan worden voltooid. Voor een nieuwe aanbestedingsprocedure is momenteel geen geld.' Het verkeer zal dus ook na mei dit jaar niet zuidelijk langs Wildenburgh kunnen rijden, maar zal de B02 door Wildenburgh blijven gebruiken. 'We hebben alle gelden die gereserveerd waren voor het resterende deel overgeheveld naar het stuk dat nu in aanbouw is, zodat er een goede aansluiting komt op de B2 Nieuw-Vlissingen - Parkstad Alexander. Het verkeer kan zich dus langs de bestaande westelijke randweg Wildenburgh en de bestaande rijksweg door Wildenburgh-Zuid verdelen. Na voltooiing is de nieuwe snelweg dus nog steeds nuttig omdat er een snelle route naar Wildenburgh zelf beschikbaar komt vanuit het zuidwesten. Alleen doorgaand verkeer moet nog even wachten met via de nieuwe route te rijden.'

Geluk
Volgens minister van Tuyll mag men van geluk spreken dat in de jaren zestig een uitgebreid knooppunt tussen de B2 (Alexanderstraot) en de B02 (Buutnring) is aangelegd. 'Dit knooppunt was indertijd veel te groot voor het verkeersaanbod, maar nu er een snelweg op gaat uitmonden wordt deze capaciteit ten zeerste benut.' Als ook het oostelijke deel van de snelweg ooit gereed komt, wordt dit knooppunt overigens aangepast omdat het dan niet meer zal voldoen.

A2
Er gaan nu weer geluiden op om de B2 Alexanderstraot op te waarderen naar een autostrade A2, in plaats van het vervolmaken van de A02 (Buutnring), door middel van het overhevelen van geld. Minister van Tuyll: 'Het is inderdaad goedkoper om de Alexanderstraot maar op te waarderen, maar wij zijn nog steeds van mening dat de Buutnring effectiever is omdat deze zal uitmonden op de al bestaande A3 (Vlissehertrekvaorte) en het verkeer meer uit de stad haalt. We gaan het geld voor de Buutnring dus niet overhevelen naar de Alexanderstraot. De huidige weg over dit tracé (B2 genummerd) voldoet namelijk prima. Eventueel staat er het verwijderen van enkele kruispunten op deze weg op de agenda, maar dat gebeurt in overleg met de stad Nieuw-Vlissingen.'

Heerjanstraote onzeker
Er zijn momenteel twijfels of het deel A3 - Heerjanstaete ooit zal worden aangelegd. 'Dit deel is erg duur omdat het door bebouwd gebied loopt, en is ook van minder belang dan het westelijke deel, al zou het nog steeds veel problemen oplossen.', aldus de minister. 'Gezien de huidige financiën kunnen wij het niet betalen; als er een PPS of tolconcessionair geïnteresseerd is, staan wij daarvoor open."
Afbeelding

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » ma 08 apr 2013, 17:43

Den Trouwen Boode, 8-04-2013 schreef: Buutnring (A02) toch tot Vlissehertrekvaorte (A3) te voltooin
WILDENBURGH - De in aanbouw zijnde Buutnring Nieuw-Vlissingen (A02) zal toch totaan de A3 in Wildenburgh worden voltooid. Dat maakte zijne Excellente minister van Tuyll (Infrastructuur) vandaag bekend. 'De aannemer die nu al bezig is met de constructie van het traject totaan de Alexanderstraot (A2), heeft een goede prijs geboden om ook totaan de A3 te bouwen. Hierdoor hoeven we geen volledig nieuwe aanbestedingsprocedure op te starten.' De meer oostelijke delen van de Buutnring zullen in de ijskast worden gezet. 'We willen heel graag de Buutnring voor 2020 voltooien, maar dat gaat hoogstwaarschijnlijk niet lukken.'

Simpeler knooppunt
De geplande A02 zal met een simpeler knooppunt aansluiten op de A3. Het wordt voorlopig onmogelijk om van de Buutnring de Vlissehertrekvaort (A3) richting zuid op te draaien; dit verkeer zal eerder moeten afslaan door bijvoorbeeld via de Alexanderstraot te rijden. Verder wordt het viaduct voor rechtdoorgaand verkeer nog niet gebouwd simpelweg omdat de snelweg voorlopig zal eindigen bij de A3. Dit verkeer draait de A3 richting noord op, en gaat er bij de volgende afrit weer af om zijn weg te vervolgen via de aloude B02 dwars door Wildenburgh.
Ook het knooppunt met de A2 (Alexanderstraot) wordt versimpeld; men kan niet rechtstreeks van de te voltooien A02 de B02 op, maar zal afslaan de B2 richting het noorden op en bij een tijdelijk verkeerslicht moeten afslaan.

Opwaardering Alexanderstraot
De Alexanderstraot wordt een snelweg tussen de Buutnring en de Brughewegh (A01) en zal het nummer 'A2' krijgen. Hiertoe worden enkele verkeerslichten vervangen door viaducten en op- en afritten. Aan de noordkant eindigt deze stedelijke snelweg dus bij een tijdelijk verkeerslicht met de B02, in het zuiden eindigt deze in de stad Nieuw-Vlissingen zelf. Bij de aanleg van de Alexanderstraot is altijd al rekening gehouden met een opwaardering tot snelweg.

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » za 11 mei 2013, 20:10

Den Trouwen Boode - Kurte Tiidingn, 11-5-2012 schreef: Buutnring (A02) om Parkstad Roosevelt open - feestdaoghe ghoed verlopen
PKST ROOSEVELT - Vandaag om 12.00 uur is de snelweg Buutnring (A02) rond Parkstad Roosevelt feestelijk geopend door burgemeester Janssen van Parkstad Roosevelt. De snelweg van 9,8 kilometer lang heeft als doel om het verkeer over de B02 dwars door het dorp te ontlasten, en om een snelle route te vormen naar Wildenburgh-West en Zuid. Ook zal er nu minder doorgaand verkeer over de Binnenring A01 rijden. Tijdens de feestelijkheden waren er onder andere een hardloopwedstrijd, optredens van verschillende lokale koren en harmonieën en oud-Burghtelandse spelen voor kinderen. Om 20.00 uur, nadat alle feestelijkheden waren opgeruimd, ging de weg daadwerkelijk open voor het verkeer. De snelweg eindigt momenteel bij het knooppunt bij de Alexanderstraote (A2); het traject tussen de A2 en de A3 wordt later dit jaar geopend.

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » zo 12 mei 2013, 14:33

Het gebied rond Parkstad Roosevelt ziet er toch flink anders uit op de kaart met de komst van de A02. De B02 zal in de komende tijd worden afgewaardeerd; er blijft wel een rechtstreekse afrit om Parkstad Roosevelt te bereiken, die over dit tracé loopt, maar de weg zal worden 'gehalveerd' (versmald naar 1x2) en de maximumsnelheid wordt op sommige plekken verlaagd. Op de vrijgekomen ruimte komt woningbouw en groenvoorzieningen. Daarom verdwijnt de weg van de kaart als doorgaande weg.

Afbeelding

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » di 14 mei 2013, 12:08

Onderstaand bericht verscheen in de rubriek Kort Nieuws van Den Trouwen Boode. Stay tuned ;)
Den Trouwen Boode - Kurte Tiidingen, 14-5-2013 schreef: Meer fiducie overlegh Nieuw-Olland
N.-VLISSINGEN - President Klein Wassink heeft gisteren in een verklaring laten weten dat er 'meer vertrouwen in de wederzijdse betrekkingen met Nova-Hollandia' is gekomen. Achter de schermen zijn de leiders van beide landen meerdere malen bij elkaar gekomen om het te hebben over de vele problemen tussen de twee landen. 'De gesprekken zijn goed verlopen en er lijkt sprake te zijn van iets meer toenadering', aldus de president in zijn verklaring. Over welke zaken er precies is gepraat en of er concrete resultaten zijn, daar wilde de president nog niets over kwijt. 'Welke concrete gevolgen deze hernieuwde diplomatie teweeg zullen brengen, daar kunnen we op dit moment niets over zeggen. We hebben er echter vertrouwen in dat er op meerdere vlakken, waaronder op economisch vlak, meer samenwerking zal zijn dan nu het geval is.'

Gebruikersavatar
Matt
Beheerder
Berichten: 1491
Lid geworden op: ma 13 jun 2011, 15:55

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Matt » di 14 mei 2013, 14:17

Kijk dat is goed nieuws! Ik ben benieuwd wat er verder gaat gebeuren. :D
"Maar daarna kwamen er desastreuze aardbevingen en vloeden; en in één dag en nacht [...] verdween het eiland Atlantis in de dieptes van de zee."
- P
LATO (TIMAEUS/CRITICAS)

Gebruikersavatar
MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door MandelSoft » di 14 mei 2013, 14:29

Misschien gaat Nova Hollandia wat losser worden in zijn anti-religiebeleid. Ik denk dat dat veel van de samenwerkingsproblemen zal oplossen.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door TBR » di 14 mei 2013, 23:09

Maar Burghteland zal toch ook toegevingen moeten doen, het is niet alleen Nova Hollandia dat wat soepeler zal moeten worden.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
sirdanilot
Geoficticus
Berichten: 1403
Lid geworden op: za 05 mar 2011, 00:09

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door sirdanilot » zo 19 mei 2013, 21:05

slandstiidingen.bu, 18-5-2013 schreef: Eenghe schot in corridor Nieuweputten-Schellingen deu Nieuw-Olland
MULDER - Er zijn enige stappen gezet in de diplomatie met Nova Hollandia omtrent het realiseren van een gemakkelijkere grensovergang voor verkeer dat via Nova Hollandia van Burghteland naar Schellingen rijdt. De zogeheten 'Corridor C44', van Nieuweputten via Noorland naar Schellingen, is momenteel in de verkenningsfase. Dat liet president Klein Wassink in een verklaring weten. 'De infrastructuur die er nu ligt is goed, maar toch staan er door de zeer strenge grenscontroles met Nova Hollandia zeer lange files. Daardoor neemt veel verkeer een lange omweg. Dit komt de bereikbaarheid van Schellingen vanuit Burghteland, en daarmee de economie in de hele regio, niet ten goede'. In het plan wordt gekeken of het mogelijk is om voor Nova Hollandia een zogenaamd transit-vignet te introduceren. Verkeer dat van Burghteland naar Schellingen wil, kan dan tegen betaling gebruik maken van de snelwegen 10 en 21 in Nova Hollandia, maar mag niet afwijken van de route. Financiering van het plan zou vooral door Burghteland en eventueel een deel door Schellingen geschieden. Het is momenteel nog onbekend of, en zo ja hoe precies, het plan doorgaat.

Smokkel
Door de grote hoeveelheid goederen die in Nova Hollandia verboden zijn en in Burghteland niet, en ook andersom, is het lastig om meer openheid te bewerkstelligen tussen beide landen. In Nova Hollandia is men bang voor religieus materiaal uit Burghteland zoals Bijbels en andere verboden boeken; in Burghteland is men bang voor drugs, verboden medicijnen, pornografie en andere zaken. De situatie is echter minder drastisch dan vroeger. 'In Burghteland is nu al veel meer toegestaan dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden; ook zijn veel dingen in Burghteland toch al te krijgen via het illegale circuit, het internet of door smokkel uit Schellingen. Daarom is het niet meer lonend om bijvoorbeeld pornografische tijdschriften te smokkelen; dat haalt men van het internet', aldus politicoloog dr. R. Schutte, hoogleraar aan de Vrije Universiteit Nieuw Vlissingen gespecialiseerd in de relaties tussen Nova Hollandia en Burghteland. In Nova Hollandia is dat tot op zekere hoogte ook zo. 'Het is voor hen nu veel makkelijker om bijvoorbeeld via het internet aan religieus materiaal te komen; echter is de vraag naar dit materiaal ook langzaam groter aan het worden. Het aantal 'verborgen christenen' groeit in Nova Hollandia langzaam maar gestaag. Dit tot groot ongenoegen van de regering, die dan ook strenger optreedt tegen niet-geregistreerden die -illegaal- toch religie bedrijven. Het aantal geregistreerden neemt juist af, omdat dit maatschappelijk veel nadelen met zich meebrengt.'

Kosten
'Burghteland heeft bewust het transit-plan als winstgevend voor Nova Hollandia gepresenteerd. De werkelijk winst voor Burghteland is echter veel groter, door de aantrekkende economie als gevolg van een C44 corridor zonder barrières.' aldus dr. Schutte. 'Bovendien moet men nu al flilnk betalen voor een Nova Hollandia-visum; als het transit-vignet er komt, vallen veel visa-inkomsten weg. Ook het wegenonderhoud zal duur worden voor Nova Hollandia vanwege de vele vrachtwagens. Verder zijn er nog de controlemaatregelen om de transit-voertuigen op de juiste route te houden; de kentekens met transit-vignet moeten worden geregistreerd en bij elke uitgang van de transitroute moet controleapparatuur komen om te controleren of er niemand van de route afwijkt; verder moet er meer douane en politie in het gebied komen.' Al met al zal het dus nog wel even duren voordat alle formaliteiten zijn geregeld en er een transit-vignet komt om snel naar Schellingen te reizen.

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door TBR » zo 19 mei 2013, 22:50

Dat transit-vignet is goed nieuws, was er zoiets ook al niet met de trein?
Ik zat te denken aan een soort transit-vignet voor Solweziërs (en misschien ook Ardeimers) die naar Nova Hollandia willen door Burghteland. Hierbij zouden de grenscontroles versoepeld worden en vooral Solwezië zou de kosten op zich nemen.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
MandelSoft
Geoficticus
Berichten: 1615
Lid geworden op: di 01 mar 2011, 08:19
Locatie: Süssense [BRS], Praha [CZ]
Contacteer:

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door MandelSoft » zo 19 mei 2013, 23:25

Er zit schot in de zaak :d Nu maar hopen dat Nova Hollandia nog eens gaat kijken naar zijn anti-religie beleid. De buren zijn daar niet blij mee en misschien zal het religieuze vrijheid moeten respecterenn als een westers land, al lijkt mij de weg naar volledige geloofsvrijheid nog ver weg.
Beheerder van Schellingen, Imaginië en Nieuwegouwen

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door TBR » zo 19 mei 2013, 23:34

ach, ik vind het wel iets exotisch, zo'n vreemd ateïstisch land naast een extreem religieus land.
De verhouding tussen Nova Hollandia en Burghteland vindt men in Solwezië erg vreemd en kinderachtig overkomen, en de Solwezische toeristen en bedrijven zijn daar de dupe van. Men hoopt op de ontdooiing van de relaties, want er zijn ook plannen voor een pijplijn van Nordoil die RNH van olie en gas uit de Bartenszee zou voorzien.
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Gebruikersavatar
Kathor
Geoficticus
Berichten: 2071
Lid geworden op: za 05 mei 2012, 14:52

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door Kathor » ma 20 mei 2013, 00:00

HAFRABAisfun schreef:en de Solwezische toeristen en bedrijven zijn daar de dupe van
Nou, volgens mij zijn de Nova-Hollandiërs en Burghtelanders die aan de grens wonen, familie van elkaar zijn en mekaar amper kunnen zien door die enorm lange grenscontrole's ietsje meer de dupe van ;)
Aena te onða teya flu|leya Aena te onða teya flulleya

Gebruikersavatar
TBR
Geoficticus
Berichten: 2571
Lid geworden op: wo 02 nov 2011, 22:14
Locatie: Bélzsium

Re: [RBU] Nieuws

Bericht door TBR » ma 20 mei 2013, 10:03

Ja, natuurlijk, maar ik keek wel vanuit een Solwezisch standpunt ;)
Hlalóntáź ezlôr sza órav́úgíz udiár e zlôńár udiósz e gzaǵusz zôlińok hleś. - Gzaǵusz Tanag e Lód
Ardeim, Rodova, Solwezië en Viguros

Plaats reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 gasten