[FNO] Nieuws

La Ripubliche Democrachice do Finocce
Gebruikersavatar
Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [FNO] Nieuws

Bericht door Maarten » za 09 apr 2016, 09:39

Coup do œil schreef:Asnieu exilé do UF, Geriér tire sa révéranche
Asnieu de partij uitgezet, Geriér houdt de eer aan zichzelf

Asnieu is donderdagavond op het partijcongres uit de partij gezet, zo meldt de UF. Hij zal dus in het parlement blijven, maar dan op persoonlijke naam. Geriér is zelf uit de PC gestapt en trekt zich ook terug uit de politiek.

Asnieu heeft telkens volgehouden dat hij zich altijd aan de belastingsregels heeft gehouden en hij vindt dat hij zijn baan nog goed uit kan voeren. UF wil aankomende week een besluit nemen over een nieuwe partijleider. Naar verluidt zouden er twee gegadigden zijn. Daarmee zal het speciale congres om een landelijke regering te vormen minimaal een week opschuiven.

Geriér hield het donderdagavond laat al voor gezien. Hij betreurt het dat hij nu als een belastingontduiker te boek staat; zelf beweert hij altijd de belastingen aangegeven te hebben.

Gebruikersavatar
Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [FNO] Nieuws

Bericht door Maarten » za 07 mei 2016, 16:45

Coup do œil schreef:Formachion archevée
Formatie voltooid

Gisteren is bekend geworden dat, na drie weken onderhandelen, er een regeerakkoord klaarligt in Troise. Dat meldden de nieuwe consuls, Dayonne van de UF en Lestif van de PC op een persconferentie.

Volgende week zal de nieuwe regering zich presenteren in het parlement. De speerpunten van het regeerakkoord:
- Taken van beide deelstaten worden overgeheveld naar een federaal instituut, waarmee de functie van de deelstaten vooral zal komen te liggen op cultureel en toeristisch gebied.
- Het ministerie van defensie krijgt meer geld toegeschoven.
- Elke school moet met een school uit de andere deelstaat een samenwerking opbouwen. Die scholen gaan met elkaar uitwisselen om zo een eenheidsgevoel te creëren onder jongeren.
- Beginnende bedrijven en start-ups krijgen een investeringsbeurs van de overheid.

Gebruikersavatar
Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [FNO] Nieuws

Bericht door Maarten » zo 29 mei 2016, 23:01

Finoccische selectie Atlantis Cup 2016

Coach:
Simon Dofort

Keepers:
Gilbert Bachié
Christian Magnier
Jean Fouché

Aanvallers:
Patrick Dior
Machime Batteux
Abdullah Mihran
Lilian Doisneau
Cédric Bourche

Middenvelders:
(C) Thieme Rifeau
Gérar Poîme
Nathan Pierrat
Estienne Tremblay
Jules Lafitte
Remy Appier

Verdedigers:
Julien Guillaume
Adam Domel
Grégour Silat
Brice Doplace
Roger Gérard
Áron Mathieu

Gebruikersavatar
Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [FNO] Nieuws

Bericht door Maarten » di 31 mei 2016, 22:09


Gebruikersavatar
Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [FNO] Nieuws

Bericht door Maarten » di 14 jun 2016, 11:44

Coup do œil schreef:Équipe nachional de Finocce réalise bien à coup Atlantiche
Nationaal elftal van Finoccië presteert goed op Atlantis Cup

Het nationale voetbalelftal presteert goed op de Atlantis Cup, het jaarlijkse toernooi waarbij landen uit alle uithoeken van Atlantis het tegen elkaar opnemen. Finoccië heeft nu twee wedstrijden gespeeld, één daarvan werd gewonnen en de ander liep uit op een remise.

De eerste wedstrijd, die gespeeld werd in het Karktische Oca, werd gewonnen van gastheer Kartjas. Het geluk ontbrak Finoccië niet, er werd in de eerste helft geen strafschop toegekend aan Kartjas en in de slotfase wist Patrick Dior nog met een intikker te scoren. Daardoor kon het team zich met drie punten op zak gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Frankenland.

In de wedstrijd tegen Frankenland, eveneens gespeeld in Oca, was goed zichtbaar dat Finoccië vertrouwen had geoogst uit de vorige overwinning. Het elftal had duidelijk de overhand, maar wist dat niet te uiten in vele kansen of doelpunten. Alleen Mahrin wist de Frankenlandse keeper te passeren. Het goed verdedigende Frankenland wist zelf echter ook nog een doelpunt te maken, waardoor de Finocciërs genoegen moesten nemen met een punt.

Bondscoach Dofort is tevreden, zo wist hij te melden op een persconferentie vandaag: "We spelen echt als een team. Daardoor zijn onze zwakke plekken moeilijker te vinden voor de tegenstanders. We staan nu bovenaan in de poule en hebben een goed uitganspunt om door te gaan naar de knock-outfase. We kunnen ons echter geen misstap veroorloven tegen Forezen." Finoccië heeft nu 4 punten weten te verzamelen, Forezen en Kartjas staan respectievelijk 2e en 3e met beide drie punten. Frankenland heeft 1 punt. Een gelijkspel tegen Forezen is genoeg om de volgende ronde te bereiken.

Gebruikersavatar
Maarten
Geoficticus
Berichten: 382
Lid geworden op: wo 01 apr 2015, 16:47

Re: [FNO] Nieuws

Bericht door Maarten » zo 19 jun 2016, 11:55

Coup do œil schreef:Performanche formidable de l'équipe nachional Finoc
Geweldige prestatie van nationaal Finoccisch team

Gisteren heeft Finoccië na een spannende wedstrijd Seovië weten te verslaan. De brilstand stond na 120 minuten nog op het bord, waarna Finoccië met 4-3 de penaltyserie won. Jules Lafitte schoot de beslissende strafschop binnen.

De wedstrijd kwam in de eerste helft niet echt op gang. Dior wist een kansje te creëren na een mooie kapbeweging, maar schoot hoog over. De verdediging van Finoccië klungelde enkele keren, maar Seovië wist daar niet van te profiteren.

In de tweede helft nam de druk van Seovië wat toe, maar dat uitte zich niet in vele kansen. Na een fout van de Seovische centrale verdediger Riphas stond Thieme Rifeau vrij voor de keeper, maar hij wist hem niet te verschalken. Bondscoach Dofort wisselde twee spelers en ging van 5-3-2 over naar 4-3-3, maar dat wilde niet helpen. Al snel werd duidelijk dat beide ploegen niet teveel risico's wilden nemen in de laatste minuten van de oorspronkelijke speeltijd. Zodoende werd er nog een halfuurtje doorgespeeld. In de 115e minuut raakte Nathan Pierrat geblesseerd. Dofort had echter al drie keer gewisseld, dus Finoccië moest nog een paar minuten door met 10 man. Seovië zag mogelijkheden, de druk nam wat toe en dat leidde tot een enorme kans voor Seovië in de laatste minuut. Keeper Bachié stond echter zijn mannetje en maakte een prachtige safe.

Uiteindelijk moesten er dus penalties genomen worden. De eerste drie rondes werden feilloos binnengeschoten door beide ploegen, maar daarna schoot de Seoviër Eteas recht op Bachié, die was blijven staan en zo de bal kon pakken. Vervolgens schoot Lafitte de winnende binnen, waarna een groot feest uitbrak in Imperia. Waar er in de poulefase zo'n 2000 Finoccische supporters waren per wedstrijd, stonden er nu al 6000 Finocciërs de overwinning te vieren. Men verwacht dat er voor de kwartfinale, die gespeeld wordt tegen Benjiland of Paganië, nog meer supporters over zullen vliegen of varen. Ferie do Finocce, de nationale veerbootdienst, heeft al aangekondigd extra boten in te zetten wanneer nodig.

Consuls Dayonne en Lestif zullen naar alle waarschijnlijkheid ook afreizen naar de kwartfinalewedstrijd aankomende vrijdag. Dayonne zei het volgende: "Het is prachtig om te zien hoe dit team zich presenteert aan de buitenwereld. Zij representeren de Finoccische eenheid, en ik roep iedereen op om vrijdag er een groot feest van te maken. Laat merken dat je je nationale team steunt!"

Vrijdag treft Finoccië dus Benjiland of Paganië. Zij moeten eerst dinsdag nog tegen elkaar spelen. Beide teams hebben veel gescoord in de poulefase, dus de Finoccische verdediging zal zich goed moeten organiseren. Bondscoach Dofort: "De twee landen scoren gemakkelijk, dus we zullen goed gefocust moeten zijn. Ik zie zeker kansen voor ons. Dit team groeit als het ware in het toernooi. We zullen nog wat moeten slijpen aan het creëren en het afmaken van kansen. Gaat dat beter, dan kunnen we hoge ogen gooien."

Kijken dus, vrijdag 24 juni, om half zes Finoccische tijd.

Gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 gasten